Langos med citronkräm och räkor
Langos är festligt, gott och traditionell festivalmat. Men de går precis lika bra att göra hemma. Perfekt att låta alla plocka på det som de själva gillar.
– Du kan till och med göra efterrättslangos, tänk nutella och jordgubbar, säger Markiz Tainton
Langos med citronkräm och räkor
Langos
- 25 g jäst
- 3 dl vatten
- 1 potatis, stor (kokt)
- 1 tsk salt
- 7 dl vetemjöl special , cirka
- 1 dl vetemjöl, till utbakning
- 5 dl frityrolja
Råfriterad lök
- 1 gul lök
- salt
Citronkräm
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl olivolja
- 1 citron
- 1 tsk harissa
- salt
- vitpeppar
Servering
- 2 dl manchegoost, eller gruyere (mer efter smak)
- 300 g skalade räkor
- 1 msk dill
- 1 msk koriander, färsk