Mobilmässan – hetaste nyheterna på MWC

Av: Daniel Gunnarsson Greis

Publicerad:
Uppdaterad:
Samsung S9, en av de mest efterlängtade släppen på MWC 2018.
Foto: LLUIS GENE / AFP
Samsung S9, en av de mest efterlängtade släppen på MWC 2018.

TEKNIK

Mobilmässan Mobile world congress 2018 pågår för fullt i Barcelona och allt från fullspäckade flaggskeppstelefoner till smarta högtalare och gamla klassiker har presenterats.

Ett av de mer efterlängtade släppen inför mässan har varit Samsungs nya supertelefon Galaxy S9

Dubbla kameralinser

Som många av konkurrenterna finns den i två varianter: S9 och S9+, den första med 5,2 tums skärm och den senare med en större 6,2 tum. Fingeravtrycksläsaren har fått ny plats under kameran på telefonens baksida.

S9 har dessutom utrustats med dubbla kameralinser på baksidan, en vidvinkellins och en telelins för att kunna ta mer varierade bilder.

S9 och S9+ landar i butik den 16 mars.

Foto: Sony

Vibrerar med musiken

Sony presenterade sina nya flaggskeppsmobiler ZX2 och ZX2 compact. På designfronten har det skett några små förändringar, kanterna runt skärmen är smalare än tidigare, men inte lika tunna som många av konkurrenterna. Fingeravtrycksläsaren är, precis som på Samsung S9, placerad under kameran på baksidan.

Telefonen saknar, likt nyare iphone, hörlursuttag. Telefonerna är utrustade med en Snapdragon 845-processor.

För att skilja sig från mängden har Sony integrerat vibrationsfunktionen i användargränssnittet. Exempelvis kan den ställas in att vibrera i takt med musiken, skriver The Verge.

Foto: PAU BARRENA / AFP
Nokia har tidigare återupplivat klassikern 3310. Näst på tur är ”Matrixtelefonen” 8110 i moderns utförande.

Återupplivar gammal goding

Nokia, eller HMD global som numera äger rättigheterna att tillverka mobiltelefoner under varumärket Nokia, satsar stort och kommer ut med fem nya mobiler. Däribland Nokia 1, Nokia 6, Nokia 7 plus och Nokia 8 Scirocco.

Den som sticker ut lite extra är kanske den återupplivade Nokia 8110 4G – mest känd som ”Matrixtelefonen”. Det är en så kallad ”dumb phone” utan touch-skärm med men komplett med klassisk knappsats och lucka. 8110 går loss på 79 euro, skriver Mashable.

Nokia 8 Scirocco och 7 plus har, likt Samsung Galaxy S9 utrustats med dubbla kameror på baksidan.

Publicerad:

LÄS VIDARE