Aftonbladets samlade recept på efterrätt och tips på goda desserter att bjuda gästerna på.
10 min
▸ Grädde, maränger och jordgubbar, det kan ju inte gå fel.
1 h 10 min
▸ En isande kall sorbet som smakar riktigt mycket hallon.
30 min
▸ Lyxigt krämig efterrätt som inte alls är så svår att göra som många tror.
1 h
▸ Glace au four – en tidlös dessert. Denna klassiska dessert är uppbyggd av sockerkaka, italiensk maräng och glass som…
25 min
▸ Vispa ihop och ställ kallt, servera med knapriga nötter på toppen.
15 min
▸ Vem gillar inte en len chokladmousse med härliga smaker av hallon eller körsbär.
1 h 20 min
▸ Läcker lite dessert med vit choklad.
1 h 30 min
▸ Den allra lenaste chokladkräm till mjuk mandelkaka och härliga körsbär.
▸ Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos
▸ Här gör vi mandelmusslorna veganska och byter dessutom ut vispgrädden mot en vit chokladgrädde. Du kommer inte att bli besviken.
1 h 5 min
▸ ”Min juliga version av den klassiska desserten baba au rhum, ” säger Årets kock Ludwig Tjörnemo.
20 min
▸ Det låter helt galet men är otroligt gott. Ät som mellis eller varför inte som dessert.
5 min
▸ Gör glass av bruna bananer och överbliven gröt, det är godare än man tror.
1 h 15 min
▸ Pot de crème är barnsligt gott, som len, lyxig vaniljpudding som ändå känns vuxen tack vare de inlagda bären som…
▸ En riktig drömdessert som ska vara varm och mjukt rinnig inuti.
▸ Enkel att göra men ser lyxig och avancerad ut, servera gärna med bär.
40 min
▸ Förbered gärna glassbasen dagen innan så att smakerna hinner utvecklas.
▸ Vintern är säsongen för exotisk frukt, men se till att den frukt du köper är mogen och fin, tipsar kocken Tommy…
▸ Glass varje dag? Inga problem om du gör den på bra råvaror. Recept ur boken ”Eat Clean” (Tukan förlag).
▸ Toppa med dina favoriter bland frukt, bär och nötter.
▸ Grillade päron – fyll de söta, varma päronen med knapriga, karamelliserade valnötter.
▸ En vansinnigt dekadent och härlig mousse, som även funkar finfint som ganache till chokladtårta.
▸ Ljuvligt god vit kladdkaka med syrlig citron och fräscha hallon.
▸ Småkakor är kul att baka och så gott att bjuda på till fikat.
▸ Mjölkchokladsmakande fudge med knapriga bitar av mandel och sötsyrliga, torkade blåbär.
▸ Här är en lite fräschare variant där en del av grädden är utbytt mot gräddfil.