”Kommer ge en grym effekt – superdraget”

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Åby och Solvalla den 25 mars • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR BILD

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Åby och Solvalla den 25 mars.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superspiken

I V86-8 tror jag att Åke Lindblom och 5 Chapuy har en mycket bra chans att leda från start till mål. Han gör årsdebut men har visat förut att han går mycket bra efter vila. Han trivs ypperligt över kort distans och har tagit fem av sina sex segrar över aktuell distans, han ska dessutom gå barfota runt om vilket är ett stort plus och han blir svårslagen i avslutningen. Håll igång Åke!

Bortglömda hästen

I V86-3 får vi se en spårtrappa över lång distans där jag hittat kvällens stora drag. Det är 14 Far from Over som absolut inte är vår bästa vän, han galopperar ofta bort en massa från start och står sedan för ruggiga upphämtningar. Det gjorde han senast när han flög fram på upploppet efter galopp. Varför ska han vinna just i kväll? Det har jag två bra svar på tycker jag, det första är att Adrian Kolgjini kör honom igen och vet hur han beter sig. Det andra är att man plockar av framskorna vilket jag tror kommer ge grym effekt på hans gång och göra att han blir travsäkrare. Är man streckad på tre procent då får man ta att det finns lite brasklappar men ni får absolut inte glömma ta med honom.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superkusken

Superkusken hittar vi på Åby i kväll, det är hemmatränaren Robert Bergh som börjar få ordentlig fart på stallet efter vinterträningen. Han kör i tre av loppen men har fler hästar med i V86-omgången. Jag går igenom hans chanser som han själv kör.

12 Västerbo Lexington (V86-1) gör årsdebut men måste tas på allvar direkt. Rapporterna från stallet är uppåt inför i kväll och tappar han inte för mycket i starten då tror jag hann är med och gör upp om det. Given på lappen.

4 Vikens High Yield (V86-5) trodde jag mycket på senast och han avslutade mycket vasst till andraplatsen. Finns på kartan att han kan komma till ledningen och därifrån ska han ses men bra chans, men det finns några motståndare som är bra men han ska med om man inte går på någon annan.

6 Mellby Drake (V86-7) är en bra häst som kommit hem från Frankrike. Har ett krångligt läge då han inte han öppna jättesnabbt och kan bli hängande, skulle det dock bli tempo då kommer han fälla många.

Hetaste utrustningsändringen

Läs under rubriken ”Bortglömda hästen”. Mycket intressant ändring som kan göra att han tar första segern i livet.

Förutsättningarna

Åby och Solvalla delar på V86-omgången i kväll och som vanligt ser det intressant ut spelmässigt. Jag tycker också att man sportsligt fått ihop en mycket fin omgång.

Spiken hittar vi avslutningen, jag tror på en klassisk spets- och slut-seger. Ni får absolut inte missa draget, jag tror det är dags för honom i kväll. Förutsättningarna ser bra ut och det ska vara sju till åtta plusgrader och uppehåll. Lycka till med liret!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Publicerad: