V75-tips

”En klasshäst – spikar mig ur problemet...”

Sportbladets tidiga V75-tanke • Analys lopp för lopp • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 30 april på Örebro

Av: 

Micke Korhonen

TRAV

På lördag avgörs V75 på Örebro.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke inför omgången lördagen den 30 april.

Du får tidiga analysen lopp för lopp, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

Örebro bjuder på en högklassig omgång, även om det på förhand ser en smula favoritbetonat ut. Man får gå tillbaka till 2017 för att hitta en utdelning högre än drygt 57 000 kronor just denna tävlingsdag, men förhoppningsvis ska vi kunna fälla en och annan favorit på lördag. Som jag ser det finns det trots allt gott om tänkbara spikbud.

11 Napoleon Cash (V75-1) är en topphäst som kan vinna detta lopp från dödens om så skulle behövas.

3 Ruger (V75-2) är startsnabb och obesegrad i spets. Om han lyckas hålla ut övriga från början lutar mycket åt seger.

1 Zorro Wind (V75-5) imponerade oerhört på svensk mark under fjolåret och har kapacitet att gå under 10 över den aktuella distansen.

4 Önas Prince (V75-6) vill till spets (och Elitloppet). Når han dit ökar segerchansen enormt.

Och så slutligen lär säkert många gå all in på 13 Moni Viking (V75-7). Och visst, är han lika grym som vid segern i Harper Hanovers lopp för två år sedan så är saken biff. Jag bjuder dock på en annan tipsetta i samma lopp...

V75-1:

11 Napoleon Cash tampades mot kulltopparna i fjol och gjorde det bra. Han kvalade bland annat in till finalen av Europaderbyt men felade då tyvärr in i första sväng. Årsdebuten löste han på ett fint sätt via snabb start till ledningen. Det var sedan aldrig någon fara på taket och intrycket var positivt i första starten sedan oktober månad. Tuffare emot nu men han har ju trots allt stött på Calgary Games, San Moteur och Önas Prince tidigare... då kanske inte en Habrik Am avskräcker?

3 Broadway Sun är en segervan herre som inför den senaste starten ståtade med fyra raka vinster. Broadway hade dock inte sin bästa dag då och blev ett enkelt byte över upploppet. Aktionen var allt annat än klockren och han kan mycket bättre än så. Den norske gästen besitter stort kunnande men är inte en häst man håller i handen när åskan går. Det troliga är att han tidigt övertar ledningen.

10 Habrik Am hade ett på pappret smått omöjligt utgångsläge senast och kusken körde därefter. Det löste sig dock rätt bra för hästen och över upploppet gick det undan värre. Min klocka visade 10/800 men sista 400 var han nere i 8-fart. Helt klart är att han höjer sig på barfotabalans och det kan bli snabb revansch på lördag. Dock bakspår på nytt, vilket var trist.

6 Castor the Star står hårt inne på pengarna men är van ganska tufft motstånd. I årsdebuten fastnade han med sparade krafter i rygg ledaren i det lopp som vanns av Napoleon Cash. Senast flög han till ledningen och vann sedan med gott om luft ner till övriga, samtidigt som han ordnade tränarvinst 2 000 åt Westholm. Castor har testat voltstart två gånger och spetsat i båda (från spår fyra och fem).

4 Hefner Am var senast ute i samma lopp som Habrik Am och Velten Swarovski. Han smög då med i kön och såg gåvillig ut då en galopp i sista sväng grusade hans förhoppningar om en framskjuten placering. Felfri är han bra nog att vinna ett lopp som detta, framför allt då han som nu ska tävla barfota runt om (man ska dock tänka på att han gått med den balansen tre gånger – och galopperat varje gång). Spår fyra är dock inte helt lyckat. Vid enda försöket var han helt chanslös att gå felfritt.

9 Velten Swarovski hamnade helt galet på det från springspår senast och fick gå hela loppet i tredjespår, i hårt tempo dessutom. Trots det höll han länge och väl och föll med flaggan i topp. Förlusten var hans första på svensk mark i femte starten. Sitter i andraspår direkt nu och det är givetvis ett plus.

5 Brunello Hall svepte allt på sista bortre långsidan senast och försvann sedan till överlägsen seger. Låt vara att motståndet inte höll någon högre klass men Emilia Leos sexåring såg riktigt fin ut för dagen. Min klocka visade runt 10/600 och Brunello står fint inne på pengarna. Fullt tänkbar skräll.

8 X.Tour är en talangfull rackare. Senast var han ute på V75 och kom då igenom lite väl bra från sitt bakspår. Positionen utvändigt ledaren var nog knappast vad kusken hade räknat med men hästen stred berömvärt hela vägen in via 10/700. Han tävlade då barfota runt om för allra första gången och det föll väl ut. Passas noga på nytt, även om han trots allt gått upp en klass sedan senast.

2 Humble Man är bra i grunden och besitter en fin löpskalle, men hur är egentligen dagsformen? I årsdebuten svek han från ledningen, gången efter blev det dubbla galopper och senast, i kval till Kungapokalen, agerade han minst sagt knepigt med fler skutt än Lille Skutt i jakten på en morot. Hästen är rask ut men ännu väldigt svårbedömd.

V75-2:

3 Ruger var hårt betrodd senast på V75 trots ett svårt startspår. Vi fick dock ingen värdemätare om var han stod för dagen då äventyret slutade med en tidig galopp modell större. Detta är annars en riktigt lovande herre med framtiden för sig. Han är dessutom kvar i en för honom väldigt låg klass och duger alla dar i veckan mot dessa hästar. Läget är perfekt och det blir full laddning för spets. Han är tre av tre i den positionen och har heller aldrig förlorat över den aktuella distansen (också det på tre försök).

8 Kentucky River är en högoktanig pojke men senast var han lite väl lättstörd. Det krävdes inte mycket för att han skulle ta till en galopp i första sväng, och han hann dessutom med ytterligare en 1600 kvar. Visst var jag besviken på beteendet men om det berodde på skorycket eller inte låter jag vara osagt. Upphämtningen var dock av bästa märke och helt klart har han för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet. Svårslagen om felfri och nu testar man jänkarvagn för andra gången i karriären. Vid enda tidigare försöket blev det dock startgalopp. Då båda av de förmodade favoriterna kommer från galopp var det ett lätt beslut för mig att strecka ytterligare en vass kvartett.

1 Livi Power hamnade överraskande långt ner i fältet senast och då hjälpte det inte hur mycket kusken än letade lucka under slutvarvet. Det var trötta hästar i vägen mest hela tiden och Livi såg rätt obrukad ut över mål. Jag varnade lite för honom senast och gör så igen. Björn Goop upp i sulkyn!

4 Bowler Day var sjuk när han kom till Fredrik Persson men verkar ha hittat stilen på allvar nu. Året inleddes med två raka (överlägsna) vinster. Senast var segermarginalen visserligen inte lika stor men han såg fortsatt mycket fin ut. Han är obesegrad på den nuvarande balansen och lita på att kusken kör offensivt. Hästen tar dock normalt sett inte en längd på Ruger.

6 Bradbee ståtar med två raka segrar i lite enklare sällskap. Han är mycket startsnabb och vet ännu så länge inte hur det känns att förlora från ledningen efter fem försök. Senast travade han 11/700, gången innan runt 12/800. Trots tuffare motstånd tas han på största allvar och nu viskas det om att man testat urryckare i jobben – och att denna ändring slagit väl ut. Saknar dock meriter över den aktuella distansen.

7 Cornerstone lättades i balansen senast och mosade då tidigt ner ledaren. Han vann till slut säkert men det såg ut att gå på nålar genom hela slutsvängen och över upploppet. Detta är en riktigt läcker häst som dock lätt kan bli vass om man laddar med honom. Om han sköter sig, och håller ordning på påkarna, slutar han långt framme på nytt. Motståndet är dock ljusår bättre på lördag än det han plockade ner senast. Första skorycket sedan juli månad.

5 Notorious Zon var före Kentucky River i mål senast men det har som bekant sina förklaringar. Efter en drömresa i andra utvändigt tog Notorious ner ledaren men åkte sedan dit mot en smygkörd konkurrent. Kanske borde han trots allt ha vunnit för att få överbetyg? Det låter minst sagt uppåt från tränaren som avslöjar att man till denna start lättar hästen i balansen.

2 Conch on Inn har visat fin inställning vid spurtsegrarna på sistone men också straffat ut sig med galopp titt som tätt. Senast testade man lyckan i kval till Kungapokalen och han stod för en bra upphämtning efter tidig galopp. Fullt tänkbart skrällbud i vidöppet lopp.

9 Forcebewithyou har fina meriter över lång distans (två av tre) och var även urtapper tvåa bakom Bradbee i den näst senaste starten. Svante Ericssons häst fick det klart tuffare upplägget av de två men stred berömvärt hela vägen in. Senast tappade han mycket på startgalopp och såg sedan inte klockren ut i travet i upphämtningen. Travade dock med skor då, barfota nu.

10 Nils Zonett var ute i samma lopp som Livi Power och Ruger senast men kunde aldrig förbättra sig från kön. Han såg inte som bäst ut för dagen och var en skugga av sitt tidigare jag.

V75-3:

11 Marion Fouty Bon spikas nu när Sister Sledge är struken. Timo Nurmos har skyndat långsamt med sitt råämne och här finns det potential att duga i större sammanhang än detta. Hon löste årsdebuten exemplariskt och trots den tuffa 8-öppningen till spets var det spänstiga ben hela vägen. Gången innan drog hon till med ursinniga 6/500 för att nå ledningen men inte heller det speedrycket fällde henne. Samtliga elva vinster i karriären är tagna just från ledningen...

5 Miracle Tile smögs invändigt i årsdebuten och tycktes inte riktigt kunna hålla sin rygg till slut. Toppformen sitter nog inte i riktigt ännu och då blir det svårt att röra loppets två kanoner. Kan dock öppna väldigt snabbt och var grymt bra förra sommaren.

1 Caramel Club är väldigt svårbedömd för mig. Jag har varit inne i det italienska lopparkivet och noterat en startsnabb häst som tjänat stora pengar i sin ungdom. I årsdebuten var hon dock svag och har inte startat sedan dess. Alessandros hästar kan vara rent grymma ibland men hon är trots allt bara fyra år och ska nu möta den äldre eliten. Får loppet men kan väl inte röra de allra bästa?

9 Carna Sensei har ett intressant smygläge. Senast satt hon fast i ett lopp som vanns av Kali Smart och såg inte tom ut över mål. Liknande motstånd nu men helt klart något för platslirarna.

4 Madelen L.T.C. är mycket startsnabb och kanske kan ta hand om ledningen inledningsvis, för att sedan snabbt som ögat släppa? Senast vann hon säkert från spets men det var i ett enklare sällskap. Vid senaste Sverige-besöket blev hon rejält akterseglad till slut.

7 Iceland Falls bjöd på en mycket stark slutrunda från omöjligt utgångsläge senast. Formen är det inga fel på men det går ändå inte att kräva vinst mot dessa djur. Helnöjd med en plats bland de tre främsta.

3 Digital Class är en tuffing som skräller till när man minst anar det. Senast hamnade hon en bit ner i fältet och fullföljde trots allt bra via 11/700. Tufft motstånd på nytt men en plats finns inom räckhåll.

V75-4:

5 Kathrine S.H. gjorde senast debut för Markus B Svedberg och stod för en mycket positiv insats på barfotabalans. Hon såg ut att slita i det uppskruvade tempot på sista bortre långsidan men närmade sig sedan snyggt över upploppet via 12/700. Vann gjorde fine Cornerstone. Nu slipper hon hingstarna och har dessutom ett lopp i kroppen. Kathrine har haft framspår i voltstart vid fyra tillfällen och öppnat minst sagt sävligt varje gång. Segerbud om felfri.

4 Iris Sisu har inlett karriären lovande med tre vinster på sina sex första starter. Hon har kutat sina 14-avslutningar vid vinsterna på sistone och inte behövt visa upp hela sitt register. Två av två har det blivit på barfotabalans och hon verkar rätt komplett när det gäller löpningsförlopp. Upp i klass nu men borde trots allt duga fint även här. Lär dock öppna försiktigt från ett lurigt fjärdespår.

2 Kentucky Derby inledde karriären minst sagt anonymt men i Jörgen Westholms trygga händer har hon blivit rena segermaskinen. Fyra raka nu men jag är ännu lite kluven till henne. Hon har matchats väldigt snyggt hittills och hittat till ledningen varje gång. Det var väl först senast som man trots allt började ana att hon kanske inte är så tokig trots allt. Då var det jänkarvagn på för första gången och det tycks ha fått önskad effekt. Kentucky Derby är ruskigt startsnabb och kan nog leda länge. Från spets har hon aldrig förlorat (fyra av fyra).

12 Minnucci Zon har fina V75-meriter från fjolåret och stod för en fläckfri comeback nyligen. Gick då ut mot hingstar och kusken valde att släppa ledningen. Det ångrade han nog efter loppet då Minnucci fastnade med rubbet sparat. Troligen så vinner hon med lucka i tid och lita på att det blir ett mer offensivt upplägg på lördag. Hon tål en repa i spåren och motståndet avskräcker inte. Slutar långt framme.

13 Cash and Carry har inte startat sedan februari månad då hon var en liten besvikelse från utvändigt ledaren på V75. Gången innan var hon desto vassare då hon tog in på toppstoet Carna Sensei över upploppet. Svårbedömd form efter uppehåll men är hon bara i ordning ska det vara vettig chans att runda allt. Barfota runt om nu, vilket är ett plus. Tränarkörd men Anders Svanstedt har pappas vinnarskalle, så ingen fara på taket där.

3 Cute and Charming kommer från färsk spetsseger där hon hade lekstuga via 12/700. Intressant kuskförstärkning, även om denna uppgift är klart tuffare.

14 Vilja T.Y.C. är en speedig dam som gick bra i skymundan på V75 senast. Visserligen exploderade hon inte på något vis (strax under 13/700) men det var ändå glädjande att hon höll sig på benen hela vägen efter två raka galopper. Hon stod mycket hårt inne på pengarna den gången och går ner lite i klass nu. Kan blixtra till.

11 Unfair fick en passande resa på V75 senast och avslutade rejält via 12/700. Svedbergs pållar går som tåget och precis som senast hoppar vasse Skoglund upp i sulkyn. Värd att bevaka.

9 Remember B.J. testades barfota runt om för första gången senast och var som en ny häst på den balansen. Från dödens krossade hon allt och vann till slut överlägset via 12/700. Är hon lika bra på lördag kan det bli ny jätteskräll. Jag noterar att hon nu är anmäld med skor men räknar med att det blir barfota igen.

8 Adorable Face är inte så tokig. Hon galopperade dubbelt på V75 näst senast men tog snabb revansch i ett enklare sällskap i den efterföljande starten. Hade då inga problem att hålla ledningen och vann sedan lätt via 13/700. Kanske är det så att hon trivs allra bäst just i spets där det är mindre risk för störningar? Dit når hon dock givetvis inte från ett chansartat bakspår.

15 Solar Wind vinner verkligen inte ihjäl sig (en seger på 30 starter) men hon har åtminstone aldrig varit bättre. För tre starter sedan höll hon starkt mot järnmärren Racing Brodda och senast fastnade hon med rubbet sparat bakom en iskall Donna. Behöver draghjälp på vägen men kan slå till i nuvarande praktslag.

1 Timotejs Karamell har galopperat en massa under sin karriär men kan för dagen skryta med att ha två vinster på raken. Dessa har dock tagits i väldigt enkla sällskap och trots duktiga Emilia Leo i sulkyn ska man inte överskatta hästen.

7 Emmanuelle P.Hill visade väl inget extra från kön senast men är egentligen inte så tokig i grund och botten. Kan Calle Jepson kuppa till sig tidig ledning?

10 Highland Sisu fick chansen sent senast men avslutade mycket rappt i skymundan. Jag hade 11/400 och hon var inte långt efter Unfair i mål. Många att runda nu och uppgiften ser knepig ut, toppformen till trots.

V75-5:

1 Zorro Wind härjade för fullt på svensk mark den här årstiden i fjol och var bitvis rent G R Y M. Framför allt under Elitloppshelgen då han trots en blytung resa via tredjespår och dödens krossade en så pass bra häst som Laradja Vrijthout. I den senaste starten blev startgalopp och tung resa för mycket för hästen men han var på intet sätt dålig. Det har passerat många månader sedan dess men är Zorro bara någorlunda i ordning så är chansen stor att han mosar ner konkurrenterna. Han är rask ut men kan väl inte svara ut en sådan som Hipster Am? Det blir optimal balans direkt i årsdebuten. Tveklöst hästen att slå i ett inte allt för högklassigt bronsförsök och kanske får vi se en 9-tid?

2 Kimi di Quattro börjar hitta tillbaka till storformen. Senast, på V75, satt kusken kvar i andra utvändigt när det attackerades bakifrån och blev sedan tokfast bakom vinnande Epimethus. Kimi såg riktigt laddad ut och joggade med lätthet drygt 9/700 som tvåa. Han är snabb ut och trivs förträffligt i ledningen.

5 Hipster Am är en mycket vass sprintertyp. Han följer bilen men har tidigare visat att han även klarar att gå i ryggar. För fyra starter sedan dundrade han runt sina konkurrenter via 9/700. Gången efter blev det säker V75-seger från ledningen. I årsdebuten såg han lite tung ut i steget efter tidig svepning till spets men det var kanske inte oväntat efter fyra månaders frånvaro. Han testades då med jänkarvagn för första gången men om denna fick någon större effekt låter jag vara osagt. Från spets blir han att räkna med, men jag kan givetvis ana mig till att man mer än gärna släpper till Zorro Wind. Debut i klassen.

4 Eros Zola gjorde comeback senast men fick då inte chansen efter att ha valt att krypa ner i rygg på ledaren. Det såg inte utsålt ut i mål och loppet borde ha fört fram hästen rätt ordentligt med tanke på att han brottats med sjukdom en tid. Det var också första gången i sjätte starten som Flemmings segermaskin förlorade över den aktuella distansen, dessförinnan har det blivit idel vinster. Eros kan öppna men hittar knappast till spets. Chansar jag bort från lappen.

3 Joe Frazier Boko vann från utvändigt ledaren senast och var rejäl då. Gången innan tappade han travet helt över upploppet. Det finns bra kunnande i honom men han är ännu segerlös över den aktuella distansen efter sex försök.

8 Readly Lavec kvalade i fjol in till Derby-finalen men var som väntat chanslös där. Han gjorde nyligen årsdebut och fullföljde fint efter att kusken valt att släppa ledningen. Det var en perfekt genomkörare för detta och nu lär det kunna bli lite skoryck. Readly har tagit samtliga karriärens sju vinster från ledningen men når inte dit från bricka åtta. Dessutom handlar det nu om debut över kort distans och speciellt gynnad av densamma lär han inte vara.

6 Heloise Am öppnade mycket rappt senast men galopperade med spets på gaffeln. Kihlström upp nu och kan ”allt” i ljusa stunder. Möter dock hingstar nu.

V75-6:

4 Önas Prince kutade 9,6/1 640 meter i årsdebuten – och slutade ”bara” trea. Hårda bud, verkligen. Givetvis var han inte på topp redan då, och det var trötta ben sista biten, men San Moteur var ju brutalt bra för dagen. Per Nordström gjorde vad han kunde för att dra musten ur sina konkurrenter och även om det nu inte blev seger så kunde man inte krävt mer av hästen. Han lär vara strået vassare på lördag och om vädret tillåter så känns en låg 9-tid högst trolig. Önas är rysligt startsnabb och laddar vad som går för ledningen. Där är han 14 av 17. Tufft motstånd på nytt men ändå enklare än det han sprang på senast. Bakskor nu men har endast förlorat vid ett tillfälle med den balansen, vilket var i Derbyt i fjol då han, enligt tränaren, kanske inte hade sin allra bästa dag.

3 Brother Bill avslutade fjolåret med att ta tre raka vinster i imponerande still, även om de värsta ”bössorna” då redan hade gått till vintervila. I Solvalla-loppet under november månad avslutade han i 8-tempo sista 700 och lekte då med Millondollarrhyme. I årsdebuten hade Timo Nurmos kanon inte en tanke på att gå felfritt och gav inte kusken skuggan av en chans. Det var väl kanske inte ett sådant intryck man vill se inför ett lopp som lördagens, men jag vet samtidigt hur bra hästen är när han är i form. Han är rask ut men om det räcker till spets eller inte är svårt att spekulera i. Felfri hamnar han troligen i dödens, det är min gissning, och därifrån är det verkligen inte vinstgaranti.

8 Beads gör en högintressant debut i regi Frode Hamre, även om spåret kunde varit bättre. Hästen har kutat 8-tider vid flera tillfällen och vann under fjolåret bland annat Hambletonian Maturity efter att ha spurtat till vinst från rygg ledaren. För fem starter sedan avslutade Beads piggt som fyra bakom bland annat Ecurie D.. Hamre hoppas här ha en häst för Elitloppet och trots att det handlar om årsdebut måste man passa Beads tidigt.

10 Summit in Sight är färsk i klassen och behöver nog vara med och se och lära ett tag. Senast hamnade han på vingel inledningsvis och serverades sedan en jobbig löpning utvändigt ledaren. Genom slutsvängen såg han oslagbar ut men när man svängde in för upplopp var det soppatorsk. Tuffare motstånd nu men det är alltid farligt att nonchalera firma Kihlström/Redén.

5 Diamanten är snabb ut och i fin författning. Han gör sällan ett dåligt lopp numera men vinner också så ofta. En seger på de 20 senaste starterna har det blivit och med sådana siffror blir det i längden dyrt att jaga honom på V75.

1 Chapuy sitter på leken. Att någon ska ta en längd på honom känns inte troligt, och visst är känslan att Åke Lindblom lär vara ordentligt sugen på att testa sin häst i ledningen när det tävlas på hemmaplan. Jag är i ärlighetens namn ytterst tveksam till att en sådan taktik håller hela vägen, men skulle Åke få för sig att köra offensivt ställer hans taktikval till det för Önas Prince.

2 Mindyourvalue W.F. stod för en plusbetonad insats senast. Tog då några galoppsteg i starten och tappade värdefull position. Fick sedan göra grovjobbet utvändigt om Heavy Sound och kunde inte utmana denne. Efter 16 försök över den aktuella distansen är dock Robert Berghs häst fortfarande segerlös. Att han ska bryta den sviten på lördag känns inte så troligt, även om läget är kanon och nu lär det gissningsvis bli något slags stängt huvudlag.

7 Bubble Effe fick ett tufft lopp senast och galopperade utan vinstchans i sista sväng. Känslan är att toppformen inte riktigt sitter i ännu och nu är det dessutom betydligt tuffare motstånd än senast.

V75-7:

13 Moni Viking föll tungt som storfavorit i ett billigt stayerlopp i årsdebuten. Man hade det ändå lite på känn då det sparades i balansen och dessutom återkom han efter gaffelbandsskada. Björn Goop körde medvetet snällt med hästen och spurten bet trots allt fullt godkänt över upploppet. Nu blir det barfota runt om och Moni Viking vann som bekant det här loppet överlägset i fjol. Ändå känner jag mig inte alls säker på att han grejar detta. Gaffelbandsskador är inte att leka med och det finns ingen garanti är han är lika hungrig nu som tioåring. Jag har en annan tipsetta...

...nämligen 10 Oscar L.A. som stod för en rent ljuvlig årsdebut och lämnade en sådan som Rackham med många längder via 10/800. Och han gjorde det till synes opressad. Oscar ska visserligen tävla med vanlig vagn nu men har gott om segrar med denna, så jag är inte orolig. Joakim Lövgren har en segerprocent på 23 hittills i år och det kan inte finnas många hästar i landet bra nog att plocka in 20 meter på Oscar L.A.. Taktiken överlåter jag åt kusken men visst fasen har han hittat ett passande uppgift åt sin ögonsten. Vid enda försöket över tre varv blev det seger och jag tvekar inte det minsta när jag placerar Oscar överst i ranken.

5 Parker kan massor och fick sig en perfekt genomkörare i årsdebuten. Westholm hittade aldrig loss från sitt innerspår på tillägg och det såg ut att finnas massvis med krafter sparade över mål. Det blir säkerligen ett mer offensivt upplägg nu och distansen klarar hästen utan prut. Trots stenhårt motstånd ska Parker räknas mycket tidigt.

1 Global Lover har tre raka och vann senast trots en tuff slutrunda i tredjespår. Kanske inte det tuffaste loppet som skådats då men han var rejäl via 11/800. Biter ifrån sig fint från ledningen och taktiken lär nog ha spikats samma sekund som Bergh fick se spårlottningen.

3 Falcon Eye är ingen dålig Norgehistoria. Han har vunnit elva av 21 hittills i karriären och avslutade senast under 10/600, dock utan att hinna fram till vinnaren. Adielsson upp låter som Bruce Springsteen för mina öron. Kan bli en obehaglig överraskning för spelarna.

11 Oracle Tile älskar distansen och tål ett offensivt upplägg. Han var överlägsen på V75 senast och nu hoppar Jorma Kontio upp. Trots tufft motstånd känns Oracle väldigt tidig.

6 Devs Definitif kan bli ganska så bortglömd. Verkar ha valts bort av Magnus A Djuse och det förvånar mig en smula, men så är jag ju bara en staketkusk... Senast lekte D.D. sig till vinst via 11/700 och gången innan galopperade han på upploppet med sparat. Kan få en smörresa vid sargen och spurten biter alltid bra. Pass upp!

9 Digital Dominance var strålande som trea i fjolårets upplaga av Harper Hanovers lopp men har sedan dess blandat en del i prestationerna. Han gjorde nyligen comeback efter uppehåll och avslutade starkt som tvåa via 11/700. Kihlström får åter chansen och precis som senast blir det barfota runt om. Fullt tänkbar.

8 One Kind of Art är en härlig spurtare. Glänste väl inte nämnvärt i årsdebuten men vann trots allt, och nu ryker samtliga skor. Om han mot förmodan blir framdragen till upploppet så kommer det att gå undan värre.

4 Certainly är en vass stayer som ligger mig varmt om hjärtat. Nu väntar dock livets hittills tuffaste uppgift och inte ens jag vågar helhjärtat tro på seger. Senast hann han fram via 12/700 men det motståndet kan givetvis inte jämföras med lördagens. Stark som få.

14 Electrical Storm är i en kuslig författning för dagen och ståtar med två raka spurtsegrar. Lurigare uppgift nu men kan plocka ner många till slut.

2 Fenix Brick var senast chanslös trots 10/700 i spåren. Han söker sig gissningsvis ner i rygg på ledaren per omgående och brukar allt som oftast sedan bjuda på en fin slutspeed. Plats?

12 Selected News har hög grundkapacitet men står lite hårt inne på pengarna. Näst senast, i debuten för Svante, orkade han inte riktigt fullfölja från utvändigt ledaren. Senast var han desto vassare och avslutade rappt vid sen lucka i ett lopp som vanns av Electrical Storm. Rundar många – men knappast samtliga. Barfota runt om nu.

7 Hurricane Silas spöade Digital Dominance utan större problem när de möttes i ett stayerlopp under oktober månad. Inte samma form sedan dess och senast var han en klar besvikelse, stort slagen av Oscar L.A.. En seger känns långsökt.

15 Pinto Bob är en tuffing men är ännu så länge svårbedömd efter uppehåll. Tål ett offensivt upplägg men får visa färsk form innan jag streckar honom på V75. Att han hamnar sist i ranken vittnar om hur högklassigt detta långlopp är.

Tidiga spikarna:

11 Marion Fouty Bon (V75–3) har gått in som reservspik sedan Sister Sledge råkat ut för en febersläng. Loppet ser mycket öppnare ut nu än tidigare under veckan men jag känner mig trots allt relativt nöjd med att få in Nurmos segermaskin som singelstreck.

10 Oscar L.A. (V75-7) är en klasshäst som såg ut som en rund miljon i årsdebuten. Givetvis är Moni Viking den bättre hästen av de två men han måste trots allt plocka in 20 meter på mitt singelstreck. Det som jag är mest orolig för är starten. Spår fem är ingen höjdare och vid enda tidigare försöket, låt vara så långt tillbaka i tiden som 2019, blev det galopp. Jag kommer att titta bort den första biten och hoppas att skicklige Lövgren grejar detta. Det var helt enkelt en eller väldigt många, kanske till och med samtliga 15, och jag valde att chansspika mig ur problemet.

Tidiga skrällarna:

10 Habrik Am (V75-1) såg jättefin ut senast och stall Roger Walmann har haft en otrolig start på året hittills. Min förhoppning är att Habrik kan rygga Napoleon Cash under slutvarvet och även om den senare trots allt blir oerhört svår att slå på lördag så är det ju bara djur vi pratar om. Han kan ha en dålig dag och om så är fallet blir Habrik livsfarlig över upploppet.

6 Bradbee (V75-2) går upp i klass nu men laddar säkert vad som går för att nå ledningen, en position han aldrig förlorat från. Det gäller dock att hinna förbi likaledes startsnabbe Ruger, och att göra det utan att bränna allt för mycket krut.

5 Kathrine S.H. (V75-4) var klart positiv i årsdebuten och balansändringen kan ha gjort susen. Svårt spår men skulle Markus få iväg henne från start finns det goda skrällmöjligheter.

Passa även snabba 12 Minnucci Zon i samma lopp. Hon fastnade med rubbet sparat senast och vet hur det känns att vinna på V75.

2 Kimi di Quattro (V75-5) är obesegrad i spets efter fyra försök och kusken lär åtminstone göra ett ärligt försök att nå dit. Skulle Zorro Wind, som inte är helt pålitlig, dumma sig i starten, bli över eller kanske till och med vara ringrostig, så ökar segerchansen dramatiskt.

10 Summit in Sight (V75-6) är inte bästa hästen i fältet men O M en viss Åke Lindblom kör i spets med Chapuy så kan det bli ordentlig överpace i loppet, och strul för favoritduon med framspår. Örjan Kihlström lever för sådana här uppgifter och lita på att Summit kommer att knäppa konkurrenter över upploppet.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 3, 6, 10, 11 (4–9)

V75-2: 1, 3, 4, 6, 7, 8 (5-2)

V75-3: 11 Marion Fouty Bon (5-1)

V75-4: 2, 3, 4, 5, 12, 13, 14 (11-9)

V75-5: 1, 2, 5 (4-3)

V75-6: 3, 4, 8, 10 (5-1)

V75-7: 10 Oscar L.A. (13-5)

2 016 rader/1 008 kronor

OBS: Systemet är korrigerat efter första publicering på grund av strykning.

Banfakta, Örebro

Banförkortning: Ö

Längd: 1 000 m

Bredd: 21,4 m (2140 m), 20,8 m (1640 m)

Upplopp: 178 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Nej

Startlistor:

V75-1, 2 140 meter volt

1 Crank - Rosleff V 1 5 2 2 6 15,3

2 Humble Man - Bergh R 1 1 0 3 d 16,2

3 Broadway Sun* - Skoglund R N 1 1 1 1 2 15,8

4 Hefner Am - Ohlsson U 1 d 3 3 0 15,1

5 Brunello Hall - Leo E 4 3 2 4 1 14,0

6 Castor the Star - Westholm J 4 2 2 3 1 15,2

7 Carlos Lennon - Goop B 1 2 0 d 2 14,5

8 X.Tour - Eklundh A 3 1 0 1 2 15,4

9 Velten Swarovski* - Rennesvik E 3 5 2 2 6 12,5

10 Habrik Am - Kihlström Ö 6 2 4 1 3 12,0

11 Napoleon Cash - Jepson C J 2 5 4 d 1 14,7

12 Ninja's Kiss - Adielsson E d k 1 0 4 14,2

V75-2, 2 609 meter auto

1 Livi Power* - Goop B 1 1 6 2 8 13,0a

2 Conch on Inn - Skoglund R N d 1 d 1 0 14,2a

3 Ruger - Lindegren E 1 0 1 1 0 13,9a

4 Bowler Day - Persson F 3 6 1 1 1 14,2a

5 Notorious Zon - Rosleff V 3 3 2 0 2 15,4a

6 Bradbee - Jakobsson M 1 5 4 1 1 13,6a

7 Cornerstone - Djuse M E 6 1 2 0 1 13,5a

8 Kentucky River - Nordström P 0 1 4 1 4 13,0a

9 Forcebewithyou - Lundberg P d 1 1 2 4 13,9a

10 Nils Zonett - Wäjersten D 2 4 2 1 0 13,0a

11 Oliver Our Star - Jepson C J 2 2 2 1 3 14,9a

12 Locale Boko - Haugstad K 4 5 6 1 1 14,1a

V75-3, 2 100 meter auto

1 Caramel Club* - Gocciadoro A d 3 4 1 5 11,1a

2 Ottilia Fri - Karlsson P 3 4 4 7 0 11,5a

3 Digital Class - Ohlsson U 3 0 k 1 3 11,5a

4 Madelen L.T.C.* - Midtfjeld P O 4 5 1 4 1 10,4a

5 Miracle Tile* - Adielsson E 4 1 4 2 0 10,6a

6 Sister Sledge - Kihlström Ö STARTAR EJ

7 Iceland Falls - Djuse M A 4 1 1 d 3 11,5a

8 Iceland Radio - Forslin H 8 4 1 8 5 12,5a

9 Carna Sensei* - Jensen F 1 d 1 2 5 11,6a

10 M.T.Perette - Djuse M 4 0 4 3 4 10,2a

11 Marion Fouty Bon - Kontio J 2 1 1 1 1 10,1a

V75-4, 2 140 meter volt

1 Timotejs Karamell - Leo E 0 d 0 1 1 16,1

2 Kentucky Derby - Westholm J d 1 1 1 1 16,2

3 Cute and Charming - Djuse M A 0 0 1 4 1 15,0

4 Iris Sisu - Persson S 7 1 2 1 1 15,3

5 Kathrine S.H. - Svedberg M B 3 0 d 1 2 16,1

6 Sioux Sad Song - Rydberg J 2 3 3 4 3 14,5

7 Emmanuelle P.Hill - Jepson C J 1 1 0 5 0 15,3

8 Adorable Face - Kolgjini A 1 2 2 0 1 14,9

9 Remember Me B.J. - Lindegren E 0 0 1 7 1 14,8

2 160:

10 Highland Sisu - Nilsen P L 2 0 2 6 3 13,9

11 Unfair - Skoglund R N 1 0 5 2 2 13,8

12 Minnucci Zon - Eklundh A 1 1 d 0 0 13,4

13 Cash and Carry - Svanstedt A 5 1 2 2 4 14,7

14 Vilja T.Y.C. - Wäjersten D 3 1 0 d 5 13,3

15 Solar Wind - Ohlsson U 3 3 2 5 7 14,1

V75-5, 1 609 meter auto

1 Zorro Wind* - Gocciadoro A 2 1 1 1 4 10,3a

2 Kimi di Quattro - Svedberg M B 1 1 0 3 2 12,1a

3 Joe Frazier Boko - Lennartsson P 3 1 5 2 1 12,1a

4 Eros Zola* - Jensen F 1 d 0 1 6 10,9a

5 Hipster Am - Persson S 1 1 1 7 1 11,2a

6 Heloise Am - Kihlström Ö 2 1 2 7 0 11,6a

7 Tom n'JerryDiamant* - Kolgjini A 1 5 3 1 1 12,0a

8 Readly Lavec - Andersson O J 0 2 5 0 2 12,2a

9 Harper Seabrook - Bergh R 1 2 1 5 6 12,0a

10 Georgia Am - Leo E 1 7 0 1 3 12,8a

11 Shapes - Goop B 1 4 1 1 d 11,1a

12 Jackson Avery* - Rennesvik E 1 4 2 4 4 11,5a

V75-6, DD-1, 1 609 meter auto

1 Chapuy - Lindblom Å 3 1 4 d 3 09,6a

2 Mindyourvalue W.F. - Bergh R 2 7 4 0 2 09,9a

3 Brother Bill - Kontio J 6 1 1 1 d 10,0a

4 Önas Prince - Nordström P 1 1 1 d 3 09,6a

5 Diamanten - Goop B 3 2 0 2 3 09,8a

6 Beartime - Jepson C J 6 1 2 1 5 11,0a

7 Bubble Effe* - Gocciadoro A 4 d 2 6 d 10,5a

8 Beads - Adielsson E 4 4 1 1 2 8 08,6a

9 Hazard Boko - Lennartsson P 3 1 d 5 4 10,4a

10 Summit in Sight - Kihlström Ö 1 3 4 1 5 10,2a

V75-7, DD-2, 3 140 meter volt

1 Global Lover - Bergh R 3 2 1 1 1 15,4

2 Fenix Brick - Sjöström C 1 1 2 2 3 16,1

3 Falcon Eye* - Adielsson E 1 4 1 1 2 15,2

4 Certainly - Svedberg M B 2 d 1 4 1 13,7

5 Parker - Westholm J 1 2 1 6 8 14,9

3 160:

6 Devs Definitif - Djuse M E 2 1 2 d 1 15,4

7 Hurricane Silas - Ohlsson U 0 1 7 2 8 14,1

8 One Kind of Art - Andersson O J 2 2 3 d 1 12,3

9 Digital Dominance - Kihlström Ö 2 3 1 4 2 12,9

10 Oscar L.A. - Lövgren J 1 1 2 0 1 14,1

11 Oracle Tile* - Kontio J 3 1 5 3 1 14,1

3 180:

12 Selected News - Djuse M A 1 d 1 5 2 15,4

13 Moni Viking* - Goop B 3 5 3 2 3 11,9

14 Electrical Storm - Djuse M d d 2 1 1 13,5

15 Pinto Bob - Jansson T d 4 1 d 0 12,4


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav