Trav

”Nu förväntar vi oss att det ska bli resultat”

Efter floppen i Jubileumspokalen - så är läget med Hail Mary: ”Fick ett sår...”

Av: 

Erik Pettersson

TRAV

Dubbla galopper och diskkvalifikation i Jubileumspokalen.

Sedan dess har det varit tyst kring Hail Mary.

Nu berättar delägaren Mehdi Yazdanpanah om läget:

– Hästen trampade sig innan galoppen. Nu har vi fått börja om och förväntar oss att det ska bli resultat.

Det är Derbyvecka i trav-Sverige då årets holmgång avgörs på Jägersro på söndag.

En som har fina minnen från den här tiden i fjol här Hail Marys delägare Mehdi Yazdanpanah.

Hail Mary var en av favoriterna till fjolårets seger och gjorde processen kort med motståndet när han ledde miljonfinalen från start till mål.

– Jag har faktiskt min gula kavaj på kontoret, jag sitter och tittar på den just nu. Det är overkligt, om man tänker tillbaka på förra året. Han stod i runt fem gånger pengarna, men det fanns inte i tankarna att han skulle vinna. Det kanske låter konstigt, men så kände jag. När man såg 300 kvar, Don Fanucci Zet kommer inte komma nära, då kändes det så overkligt bara. Minnena har man med sig i graven - det var magiskt.

”Man vill vara på Elitloppet på Mors dag...”

Hail Mary vann sedan Breeders Crown och imponerade och gick till vintervila som kungen i kullen.

Hästen skröts upp å det grövsta.

Dans på rosor i år? Tvärtom.

Hail Mary har inte kommit upp till sin bästa nivå och efter Jubileumspokalen, där stjärnan galopperade dubbelt och blev diskkvalificerad, var det många som höjde på ögonbrynen.

– Hästen trampade sig precis innan galoppen. Han fick ett litet sår, därav galoppen. Sen blir det svårt att gå utvändigt i ett sånt tempo i ett sånt där tufft lopp. Vi hade inte hästen i hundraprocentig form, helt enkelt. Han kanske var 85 procent, eller något sånt. Det är mycket otur som kommer på en och samma gång nu, säger Mehdi.

Under 2020 sprang Hail Mary in nära sju miljoner kronor.

Hittills 2021: 368 000 kronor.

– Nu har såret läkt och vi får börja om litegrann och låta hästen starta i några Gulddivisonslopp. Vi vill ju ge hästen bästa förutsättningar för att tävla, det är inte pengarna som är prio ett, man vill ju vara på Solvalla på Mors dag och vinna Elitloppet. Vi får se hur vi gör framöver, med allting.

”Tror inte någon häst i världen slår honom”

– Man måste ha is i magen. Men man kan ju inte is i magen som helst. Nu förväntar vi oss att det ska bli resultat. Man vill bara att Hail Mary ska få några lopp i kroppen, några ”träningslopp”, där han får vänja sig att springa utan sina boots, så ska det bli roligt igen. Är han bara i ordning så tror jag inte att det är någon häst i världen som slår honom.

Hur har året varit för er ägare till Hail Mary?

– Klart att man är superbesviken över hur det gått det här året, men samtidigt kan man inte göra så mycket.  Bergh gör sitt yttersta för att få hästen dit han vill ha den. Man får ha tålamod.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav

Solvalla

Elitloppet