”Det kan bli perfekt för skrällen på V75”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Romme • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Publicerad:
Uppdaterad:
Remarkable Feet är en skräll på V75.
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Remarkable Feet är en skräll på V75.

TRAV

Full pott i onsdags för Mario Lipovac och 4 500 kronor netto per andel tillbaka.

Ny jakt när V75 körs på Romme.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys i jakten på spikarna och miljonskrällarna. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Det kan bli perfekt för skrällen, säger Erik Pettersson.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Romme lördag den 27 februari. Omgången har spelstopp klockan 16.20.


ANNONS: Här kan du ta rygg på podd-systemet på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund” med Micke Carlsson. [Extern länk]


50 000 i vinst per system

Under onsdagens V86-omgång prickade Mario Lipovac in alla 8 rätt på sitt system ”Marios Femhundring”.

Vinst per system: 50 537 kronor.

Nettovinst per andel: 4 500 kronor.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 13.37 fredagen den 26 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

5 Algot Zonett (V75-5) är grymt bra och kommer ut på passande distans här. Hästen behöver fäste i banan och det rapporteras om toppbana på Romme på lördag. Det ser ut att bli lite körning från start och Wäjersten kan ta det lite piano och sätta in stöten när han väl känner för det. Ingen i ledningen lär stå emot, i så fall ska någon smygkörd knäppa honom sista biten. Men jag är tveksam till att någon i det här fältet har den kapaciteten. En bra favorit. En bra spik.

Miljonrensarna

Tycker det är intressant med 3 Torpa Olea (V75-2) på lördag. Stoet står väldigt fint inne i loppet och ska gå med norskt huvudlag. Hon kan öppna snabbt i volt och skulle Bergh kunna köra sig till ledningen så kan övriga få jobba. Fyra procent.

1 B.G.Arne (V75-4) såg riktigt fin ut senast. Bra spår här och toppkusk. Det är lite så det brukar se ut när det skräller på V75. Tre procent.

Tyckte att 8 Volare Gar (V75-7) såg riktigt läcker ut senast. Nu åker jänkarvagnen på och det skulle kunna gå, trots spåret. Tre procent.

Tänk på att...

... Rommetravet står värd för V75-cirkusen på lördag och det är öppna och fina fält som vi ska försöka hitta vinnarna i.

... 7 Disco Volante (V75-3) var inte som bäst så sent som i lördags. Bättre distans nu, men sämre spår och startsnabba hästar invändigt. Det krävs en topp-prestation för att vinna. Svår att räkna på här.

... Jari Åkerfeldt är väldigt uppåt angående sin 3 Zeolit (V75-4). Här kommer det nog att beordras en offensiv styrning.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Det blir jämnstreckat i V75-1 och då är det ju som bekant trevligt att spika sig ur ”problemen”. Och jag kan ju inte hoppa av tåget nu. Inte efter senast. 8 Tullibardine Boe (V75-1) kunde ju inte torska loppet, men gjorde just d e t. Nu är läget chansartat men jag tycker att fältet är ojämnt och det brukar kunna lösa sig. Hon har rygg på startsnabba 1 Ara som Westholm vill köra i ledningen med. Det kan bli helt perfekt. Löser det sig så smäller det bara till. Måstespik.

Miljonrensarna

Gillar flera lågprocentare i V75-4, men typen av häst tilltalar mig vad gäller
6 Mandela Zon. Janne Korpi är uppåt på hästen och det känns som att Korpi-hästarna har fått en nytändning efter gårdsbytet till Julmyra. Två procent.

9 Remarkable Feet (V75-5) är en riktig V75-stötare och jag inbillar mig att hästen ska ha ryggresor. Här hoppas jag Westholm kastar iväg och får rygg på Give Me Ten. Därifrån kan det här bli perfekt. Tre procent.

3 Västerbo Jolene (V75-6) är bra. Varning. Två procent.

Tänk på att...

... det är Romme som ansvarar för V75-omgången den här veckan. Tjälen har gått ur backen och man utlovar i princip sommarbana på Borlängebanan tack vare vårvädret som dragit in över landet.

... Jan-Olov Persson, kallblods-gurun, tror på lika bra chans för 11 Bellfaks och 13 B.W. Rune i V75-2. Men spelprocenten säger annat.

... det blir bajk på 8 Volare Gar (V75-7). Hästen var riktigt fin senast. Storskräll nu!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

5 Algot Zonett (V75-5) har visat toppform hela vintern. Senast gjorde han ett starkt lopp i finalen men blev slagen av en smygkörd häst. Distansen är till hans fördel nu och jag tror han övertar ledningen och blir mycket svårslagen.

Miljonrensarna

8 Volare Gar (V75-7) har visat form en längre tid och fick utdelning senast. Han har dragit nitlotten i spårlottningen men är snabb ut. Kan kusken hitta ner i vettigt slagläge tror jag han kan vara en obehaglig överraskning för många i avslutningen. Tre procent.

1 Pappajonnys Ilse (V75-6) har siktats hit och har fina förutsättningar. Bra utgångsläge och Örjan Kihlström i sulkyn för första gången. Kan få överta ledningen efter en bit – då är hon inte lätt att slå. Kan vara lösningen i ett öppet lopp. 13 procent.

Tänk på att...

... det ser öppet ut i inledningen, tycker 3 Cash Cowboy (V75-1) är intressant med Erik Adielsson i volten. Skulle han hitta till ledningen kan han bli svår att plocka ner.

... 13 B.W.Rune (V75-2) har övertygat stort på slutet. Slog värsta motbudet utvändigt senast och går han felfritt har han en bra chans.

...3 Zeolit (V75-4) låter det riktigt bra på, han kommer laddas framåt och kan vara lösningen på ett ganska öppet lopp.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Sportbladets V75-intervjuer” med Mario Lipovac. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Tidiga V75-tanken” med Micke Korhonen. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spikarna

3 Global Undecided (V75-5) är en kapabel häst som snart kliver ur silverdivisionen och står bra inne i loppet. Läget är kanon då han har ett perfekt spår. Jag hoppas att kusken Claes Sjöström placerar hästen i andraspår. 14 procent i skrivande stund är en rolig spik i en ganska öppen omgång på Rommetravet. Rapporterna är också goda från Stall Nurmos. Hela vägen!

Miljonrensarna

11 Valborg Marje (V75-6) satt fast med allt kvar i senaste starten och blev tvåa. Jag vet att tränaren/kusken Paw Mahony gillar denna häst skarpt. Räknar med ett offensivare upplägg denna start och då får de andra se upp! Sju procent.

8 Volare Gar (V75-7) har ett iskallt läge men jag måste varna för denna. Bajken åker på för första gången och Sibylle Tinter är en väldigt duktig tränare som har sina hästar i ordning för dagen, två procent i skrivande stund! Spelvärd!

Tänk på att...

... hela trav-Sverige skulle spika 7 Disco Volante (V75-3) förra lördagen på Mantorp då han föll tungt. Hästen ska normalt sett lägga detta gäng på rygg, kan vara en sund spik i gulddivisionen. Banan kommer passa Disco Volante mycket bättre.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

5 D.Day Zet (V75-4) har blivit allt bättre och tagit fyra vinster på de fem senaste – med två lätta spetsvinster under 2021. Hästen att slå om spets.

5 Oxidizer (V75-7) kommer från V75-seger och var väldigt tuff efter grovjobbet på slutvarvet. Siktar på att hitta position och ska räknas med högst segerchans i fältet oavsett vilken resa det blir.

Miljonrensarna

3 Zenit Brick (V75-3) är bättre än vad raden visar och bör vara på väg uppåt i form med lopp i kroppen. Han står bättre till den här gången och ska räknas som outsider. 14 procent.

Tänk på att...

... jag räknar med att banan ska vara bättre än förra lördagen.

... Romme har ett långt upplopp, det kan gynna hästarna som kommer bakifrån.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!