”Helt borttappad – jag vill varna kraftigt”

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Jägersro och Solvalla den 13 november • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Jägersro och Solvalla den 13 november.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superspiken

4 Peter Highness (V86-6) tror jag har bra chans att leda loppet från start till mål. En mycket fin häst som jag haft problemet att hålla fräschören under karriären, han är välkammad och såg riktigt fin ut senast. Håller han sig fräsch tror jag han kommer klättra upp i klasserna.

Spåret löste han bra näst senast och i kväll är det plus att han inte har några hästar utvändigt om sig. Jag tror han kliver iväg och sedan tror jag ingen svarar utan han får ta över ledningen och blir svårslagen.

Bortglömda hästen

11 Sir Henry P.Hill (V86-8) gjorde ett bra lopp efter uppehåll senast och med genomköraren innanför västen tror jag på en bättre prestation i kväll. Det blir även troligtvis bike på vilket är ett plus och detta är en häst som är med och gör upp om det på lördagarna.

Han blir helt borttappad och jag vill varna kraftigt. Om tempot bedarrar hoppas jag Jörgen styr framåt och bevakar från positionen utvändigt om ledaren, blir inte förvånad om han vinner den tunga vägen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superkusken

Tycker det var svårt att hitta en ”superkusk” i kväll, valet föll på Joakim Lövgren som har i tre av loppen på Jägersro, han har tre fina hästar som inte är slagna på förhand.

10 Global Whitechapel (V86-1) blir väldigt bortglömd. Hon spurtade ruskigt vasst näst senast från dåligt utgångsläge och blev lite för ivrig och het senast och stannade helt. Kan hon hushålla med krafterna då biter hennes spurt bra, tror bakspåret är ett plus då hon kan gå i ryggar och spara speeden.

2 Mabel’s Dream (V86-3) är inte så dålig men höll mest farten senast som femma. Hon behöver vara många meter bättre om hon ska vinna i kväll. Man får plocka med henne på utgångsläget och att hon ändå har kapacitet.

8 Staro Leonardo (V86-5) är Lövgrens bästa chans. Han vann ett V75-lopp senast efter att han serverats en drömresa, tycker ändå han såg fin ut då han varit borta en del innan det. Jag tror han går framåt med loppet i kroppen och får han sin ryggresa vilket han kommer få med åtta hästar så tror jag han är starkast. Det ser även ut som det kan bli lite körning från början och då kan Jocke hitta ner i ett bra slagläge. Kan vara ett singelstreck i ett lopp där många streckar på.

Hetaste utrustningsändringen

6 So Bear (V86-4) som ska utrustas med en jänkarvagn om Petter Karlsson får låna på stallbacken. Hon gjorde ett riktigt bra lopp från ledningen senast och skulle hon hitta dit igen då kan det bli en obehaglig överraskning för många.

Förutsättningarna

Eftersom ingen lyckades sätta åtta rätt förra veckan har vi en högintressant jackpottomgång. Jägersro och Solvalla delar på omgången och jag tycker det ser mycket intressant ut, det kommer att ge bra betalt om man hittar ”åttan”.

Det ska vara uppehåll på båda banorna och runt fem grader vilket bäddar för fina banor. Jägersros upplopp mäter 190 meter och Solvallas 196 meter, man får inte glömma att ledningen är guld värd på just Jägersro. Lycka till med spelet!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Läs mer inför kvällens V86:

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN