Efter cancerbeskedet: ”Det är väl skapligt”

Hans R Strömbergs kamp – utanför travbanan

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD
Hans R Strömberg

TRAV

I fjol vann den 18-faldige miljonären On Track Piraten Gulddivisionen på Axevalla i februari.

På lördag ska den nu mera tolvårige stjärnhästen försöka upprepa den bedriften.

– Han kan absolut vinna igen, säger tränaren Hans R Strömberg.

31 januari 2011 gjorde den då treårige On Track Piraten tävlingsdebut, tävlingsdebuten skedde på Rommetravet och trots galopp slutade det med seger.

Nu, nio år senare, har On Track Piraten hunnit med 161 starter världen över, det har resulterat i 46 segrar och 18,1 miljoner kronor i insprungna prispengar.
På lördag startar On Track Piraten, som hunnit blivit tolv år gammal, i Gulddivisionen på V75 från Axevalla och just det här loppet vann On Track Piraten i fjol.

Genom hela tävlingskarriären har On Track Piraten tränats av Rättviks Hans R Strömberg, 66-årige Strömberg som senaste året kämpat mot prostatacancer.

”Ska tävla med norskt huvudlag”

On Track Piraten har inte synts till på tävlingsbanan sedan 28 december i fjol.

– Han har ju inte varit ute på ett tag nu, men han är ganska så rejält tränad så han ska vara bra igång och jag väntar mig en bra insats direkt, säger Hans R Strömberg och fortsätter:
– Han gick jobb både i måndags och i onsdags, och sedan har jag kört honom lite lätt i dag fredag och han känns bra, han är pigg och fin.

Hur ser du på lördagens uppgift?

– Han fick bra utgångsläge och det är rätt distans för honom så jag hoppas att han ska vara med där framme och hugga, han vann ju det här loppet i fjol och han kan göra det igen. Han känns som sagt fin och ska kunna leverera direkt.

Gör du några ändringar på honom?

– Ja, han kommer att tävla med ett norskt huvudlag på lördag och det har han inte haft på ett tag, jag gör den ändringen för jag vill ha lite effekt på honom till slut. Om det står och väger kan det vara avgörande.

”Det är väl skapligt”

Rättvikproffset Hans R Strömbeg har det senaste året genomgått en annan kamp än på travbanan, det mot prostatacancer.

– Jag fick diagnosen för ett år sedan ungefär, och sedan genomgick jag strålning i augusti och september, berättar Hans R Strömberg.

Hur mår du?

– Det är väl skapligt, jag känner att jag är på gång. Det känns som det har gått bra, men jag har inte varit inne på återkontroll ännu, men det känns bra.

LÄS MER INFÖR V75:

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN