Mejla

Micke Nybrink

”Pumpar upp mig och går rakt ut på spiken”

Nybrinks V86-krönika • Analys • Tre bästa • V86-systemet • Onsdag 5 oktober på Åby och Solvalla

Örjan Kihlström och Versace Face spikas på V86.
Örjan Kihlström och Versace Face spikas på V86.

Final i Super Days, dags att ta för sig av multijackpotten.

28 miljoner till en vinnare, drygt 17 miljoner extra i åttarättspotten.

Mina spikar är starka kusar där finliret kan lämnas i stallet.

Jag räknar med att kuskarna tar på sig hårdhandskarna.ANNONS: Superjackpott på V86 i kväll – 28 miljoner i potten. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 20.30. [Extern länk]


Åby och Solvalla delar på omgången och som vanligt är det skillnad på hur loppen körs. På Solvalla försvaras ledningen till ett högt pris, på Åby är det ingen stor grej att släppa till en stark konkurrent eftersom dubbla open stretch väntar på upploppet.

Det här har kuskarna till mina två spikar full koll på. Örjan Kihlström är en världens mest meriterade och Gustav Johansson en av Sveriges mest lovande, född 2003 men redan med en suverän känsla och dessutom snabb i tanken. Jag litar blint på båda.

V86-1

1 640 auto på Åby och kom ihåg att vingen fladdrar till strax före start och det blir ryckigt från innerspår, fråga Laradja Vrijthout.

Danske 8 Cadiz vann på V75 senast under Derbyhelgen på Jägersro. Han gick med i anfall från tredje ytter och slog sig förbi en tapper ledare i form av Black Fire. Nu är läget allt annat än bra men hästen tål en frostnatt ute i spåren och körs av Stefan Persson. Ändå måste det till en del tur för att vinna på den korta distansen.

1 Digital Eye är min spetsfavorit. Han öppnade som en raket näst senast men det blev för hårt med 1.08,5 första 500 innan han släppte. Men tydligen hade hästen tagit ett kliv framåt av urblåsningen för senast avgjorde han behändigt från andra ytter i hällregn.

Som sagt, bilen följer han och även om läget, som sagt, är lurigt på Åby kan det gå. I annat fall finns open stretch.

10 Thai Sansa är i toppform. Senast drog hon hårt i ledningen hela vägen och gav inte storfavoriten Eeenymeenyminymoe en chans att utmana och 5 Beware Kronos höll tappert i ledningen näst senast.

V86-2

Tvååringar och alltid en hissad varningsflagg för att hästarna är gröna och utvecklas hastigt. Jag plockar med halva fältet och tror mest på 6 Laiza Westwood som är en fin travare som glänst i två starter.

I debuten avgjorde efter en vass attack i sista sväng, senast var hon knappt slagen från dödens av en stallkompis.

2 Kitty Hawk tar troligen ledningen igen, hon vann enkelt från spets i debuten i sitt nya hemland. 1 Vilda Tilde sitter i rygg på ledaren och kan speeda, det såg vi senast. En fin häst är det. 8 Larah Westwood stormade in över mål som vinnare senast, det intrycket gillade jag.

V86-3

Ganska svårt där ingen sticker ut på allvar. 6 Louis vann i lervälling från spets senast. Det var i ett billigt lopp men insatsen var ändå bra och han visade startsnabbhet när han flög till ledningen.

4 Haut Doctor kämpade tappert i ledningen senast efter att ha fått tryck sista varvet och sett slagen ut tidigt. Han är ett givet bud, liksom 7 Call Me Bore som lättades i balansen senast men inte kunde köras för fullt. Nu blir det den gamla, fungerande balansen.

2 Balzano di Quattro är bara stark, det syntes tydligt senast på styrningen.
Mikael J Andersson skickade fram hästen i dödens så fort det gick och körde så länge lampan lyste. Hästen höll duktigt och var inte stort slagen och distansen nu (2640) är ett plus.

9 Stommens Erik är blixtrande snabb men egensinnig och måste köras på chans, länge i ryggar. Farten har han och om det klaffar så.

V86-4

Lärlingar och kort distans och säkert skrällvänligt men jag upplever loppet som ganska skiktat och tar med fyra hästar.

6 L.A.Avanza är spetsbudet och med ett lopp i kroppen kan hon leda länge medan 7 Jean P.Hill avslutade starkt upploppet ner senast. 9 Mister A. har också lopp i kroppen och duger medan 10 Dirty Martini troligen är bästa hästen men också inte den mest pålitliga.


ANNONS: Superjackpott på V86 i kväll – 28 miljoner i potten. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 20.30. [Extern länk]


V86-5

Om 9 The Natural är i form efter en tävlingspaus är loppet över, då vinner Rick
Ebbinges häst hur lätt som helst. De tre vinsterna femåringen tagit i Sverige är av den imponerande sorten. Det rör sig om en travmaskin som springer utan stöd för huvudet, det ser ut som om han leker sig fram när han kör ner skallen mellan benen.

Nu har han inte varit sjuk och struken för hosta den 22 juli men om ni vill se hur bra han är kan ni titta på loppet från Mantorp senast. Där vinner han med 60 meter från dödens på 1.12,9/2140 auto.

Motståndet fixar han, bara han tränat lite och han körs av talangen Gustav Johansson, en av mina absoluta favoriter i det yngre gardet. Gustav som också hjälper till i Ebbinges stall några dagar i veckan och har koll på formen:

– The Natural tränar bra och Rick har alltid sina hästar väl förberedda när de kommer ut. Jag körde honom i jobb förra veckan och då var han fin. Hästen är väldigt kapabel för klassen men har sitt humör och ska inte gå i ryggar. Jag tror på chans direkt, utan att ha studerat motståndet, säger 19-åringen från Halmstad.

Ja, det blir spik på min lapp, räkna med tidig attack och sedan får de andra svara eller släppa. Vem bryr sig liksom.

V86-6

De bästa hästarna har fått dåliga spår och över kort distans kan det vara illa. Men jag tror ändå att någon av dem fixar vinsten. 7 The Bald Eagle gick mycket bra efter
galopp i debuten i ny regi senast, runt 1.13 sista 2500. Nu är det bilstart och då går han felfritt. 10 Cash Cowboy har mött kanonen Gooner två gånger på slutet och 11 Global Winner (Nurmos, grym stallform) hade sparat i mål senast.

Ledningen tar troligen 3 Lass Revenue (4 Zlatan Knick är hotet) som enligt tränaren i bra form direkt. Han har vunnit 6 av 13 från spets.

V86-7

Ett bra försök i Bronsdivisionen där många kan vinna. Alla är bra och det är fri tippning, inget behöver vara fel, om ni förstår vad jag menar.

Själv väljer jag att pumpa upp mig och gå rakt ut på 3 Versace Face, nu får det vara slutlallat med den här stenkrossen.

Hör du det, Örjan Kihlström? Senast tror jag Kihlström var kvar i något slags lyckorus efter vinsten i Kriteriet och bara åkte runt i kön där High On Pepper vann.

Men hästen gick bra till slut, det var full fart över mål och vi minns även den ettriga spurten på V75 efter en tappstart i tölt.

Nu räknar jag med att kusken är inställd på att köra utav bara helsicke, fram i dödens och bara mosa på. Det är, som sagt, dags att plocka fram hårdhandskarna och använda hästkrafterna.

V86-8

1 640 auto och bästa hästen har fått ett ofantligt dåligt spår, 11 Ivanka Amok
kommer definitivt få svettas för att vinna men samtidigt, så ohyggligt bra som hon varit kan det gå.

I ledningen ser jag 1 Ninepoints Candy och från den positionen har hon bra chans. Hon ledde länge på V75 senast efter en hård öppning och bra fart hela vägen.

Sista biten klev John King Boko förbi till målfotovinst. Det var snopet. Nu är det läge att ta snabb revansch.


ANNONS: Superjackpott på V86 i kväll – 28 miljoner i potten. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 20.30. [Extern länk]


Nybrinks tre hetaste


9 The Natural (V86-5, Åby)

Ruskigt bra för klassen. Väl förberedd. Toppchans.


3 Versace Face (V86-7, Åby)

Hårding som körts snällt. Offensivt nu? Spikas.


1 Digital Eye (V86-1, Åby)

Kraftigt uppåt. Drömläge. Leder väl runt om?

Micke Nybrinks V86-system

V86-1: 1–10–8–5 (3–11)

V86-2: 6–2–1–8–4 (7–5)

V86-3: 6–4–2–7–9–5 (1–3)

V86-4: 6–7–9–10 (1–3)

V86-5: 9 The Natural (8–3)

V86-6: 7–3–10–8–11 (4–2)

V86-7: 3 Versace Face res (7–11)

V86-8: 1–11 (4–10)

4 800 rader/1 200 kronor


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!