Mejla

Björn Goop

Goop: Kan räcka på V75 – i jämnt guldlopp

BJÖRNKOLLEN: • Rekordet i november • Stallets alla chanser i veckan

Publicerad:
Uppdaterad:

TRAV

November brukar inte vara en toppmånad för stallet.

Men i år slog vi alla rekord med 4,1 miljoner inkört och segrar både i Breeder’s Crown-final och på V75.

Diamanten startar för Björn Goop på lördagens V75.
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Diamanten startar för Björn Goop på lördagens V75.

Annan statistik jag är stolt över är att stallet har haft hästar till start på V75 varje lördag – ända sedan mars. Det är fantastiskt.

Orsaken till de fina resultaten? Många bäckar små, men planeringen har klaffat. För en del hästar har vi en plan som sträcker sig ett halvår framåt.

▪▪▪

V86 på Solvalla onsdag

4 One Deep Valley (V5-3, Carl Johan Jepson kör) gick ganska skapligt senast men är i behov av en bra resa. Mer intressant för platsspelarna.

7 Digital Eye (V86-4, Carl Johan Jepson kör) gör första starten hos oss. Det är en nackdel att han måste gå med skor men det en fin häst med bra inställning. 

10 Genta Oh Ja (V86-4, Mika Forss kör) galopperade senast oturligt nog. Går nog bra med skor också även om hon är bäst barfota. Genta har gått bättre tider men tror att mina två hästar i loppet är jämnbördiga.

9 No Limit Queen (V86-6, Carl Johan Jepson kör) ligger jag lågt med med tanke på utgångsläget.

▪▪▪

Vincennes, Frankrike, torsdag

Hard Times (lopp 1) kom för en vecka sedan och verkar okej. Han har väl inte fått till det riktigt i Frankrike så jag ligger lite lågt i första starten för oss.

▪▪▪

V64 på Solvalla, fredag

4 Bently As (V64-4, Carl Johan Jepson kör) gör första starten hos oss och hon har en lite speciell gång och stil. Hon tränat helt okej tycker jag men är lite stressad så vi får se hur hon sköter sig i loppet.

6 Legendaria Zon (V64-6, Carl Johan Jepson kör) har blivit bättre och bättre för varje start. Hon gjorde ett jättetappert lopp senast och startar nu vecka-vecka. 

9 Keystone Bullseye (V64-6, Mats E Djuse kör) har inte visat så bra takter innan men gjorde klart framsteg senast på Solvalla och gick jättebra då.

▪▪▪

V75 på Solvalla, lördag

3 Matilda Cash (V75-3, Carl Johan Jepson kör) debuterade i stallets regi senast och gjorde en bra första start från kön på Eskilstuna. Jobbat på efter det och verkar okej och jag tror på ett bra lopp igen.

7 Diamanten (V75-6, Carl Johan Jepson kör) har gjort en start sedan han kom till oss och gick okej utan att vara riktigt på topp, men jag hoppas att han är förbättrad med det loppet i kroppen. Det är ett ganska så jämnt guldlopp och det kan hända att han räcker men jag tror han kan behöva några fler lopp för att komma igång.

Missa inte utökade Björnkollen inför varje V75 – från kvällen innan på ATGplay.se.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!