Trav

Elitloppsvinnaren tillbaka på banan

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

TRAV

Han krossade allt motstånd i Elitloppet med punktering.

Nu laddas stjärnhästen Exploit Caf mot nytt lopp.

På söndag startar hästen i ett av Frankrikes största lopp, Prix René Balliere med 100.000 euro i förstapris.

Exploit Caf har inte gjort någon start efter den grymma uppvisningen på Solvalla i Elitloppet där han vann finalen med punktering. Nu är det dags för Fabrice Souloys stjärna att starta igen, i Frankrike på Vincennes i loppet Prix René Balliere. Prix René Balliere körs på sommarens största tävlingsdag på Vincennes och Exploit Caf kommer inte att sakna bra motståndare i loppet.

Stöta på svenskt motstånd

Nouba du Saptel det franska hyperspeediga stoet och Russel November som imponerade stort när han startade i Norge i samband med Oslo Grand Prix på Bjerke är anmälda till loppet. Även en annan häst från Elitloppet är anmäld till loppet det är Olga du Biwetz som gick till final på Solvalla och som då kördes av den belgiske skandalkusken Jos Verbeeck. Exploit Caf kan även få stöta på svenskt motstånd i form av Jörgen Westholms Rite on Track och Lönshults Danne.

Andra storlopp

Men det är inte bara Prix René Balliere som drar bra hästar på Vincennes på söndag. Det körs även ett montélopp för fyraåringar Prix du President de la Republique med 240. 000 euro att tävla om och ett bra lopp för treåringar Prix Albert Viel där förstapriset är 100.000 euro.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!