Mejla

Micke Nybrink

Jag säger stopp här – hur ska det gå till?

Micke Nybrinks V75-analys lopp för lopp – söndagen den 26 maj • Systemförslaget

Publicerad:
Uppdaterad:
Readly Express har ett tufft utgångsläge i V75-2.
Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Readly Express har ett tufft utgångsläge i V75-2.

Den stora frågan är: hur han ska klara sig?

Hur tufft blir försöket för Readly Express?

För vinna kan han väl omöjligt göra?

Inte när ett av världens bästa ston har drömläge. 


ANNONS: Missa inte att du kan ta rygg på Sportbladet-experternas andelsspel under hela Elitloppshelgen. Här går du med i laget. [Extern länk]


Säger det igen: Om det blir en giganternas kamp i finalen återstår att se. Vi har ju hela våren sett Elitloppet som matchen mellan Readly Express och Propulsion. Så är det förstås fortfarande, de slipper varandra i försöken och går troligen vidare till finalen.

Ändå kan jag inte skaka av mig känslan att det är svårare än så.

Känner inte även ni att de andra också vill vara med och leka?

Att de inte på långa vägar nöjer sig med att vara kanonmat, att de inte ser en plats i finalen som ett kul sätt att följa duellen på nära håll.

Bland de sista direkt

Vi börjar med det första försöket, V75-2, det som alla tror att Readly Express ska vinna. Jag säger stopp redan här. Hur ska det gå till?

Från spår sju bakom bilen över 1 609 meter kommer han att hamna bland de sista direkt, tro inget annat. Att han skulle kunna öppna fort och tidigt braka till ledningen är en idiotisk analys.

När starten går sent på rakan (det är 1 609 – inte 1 640) har hästarna full fart, alla, det går inte att springa fortare; det finns inget utrymme att accelerera. Spår sju är 15 meters tillägg.

Tar en kula för laget

Är inte loppet redan kört? För Double Exposure från spår tre bakom bilen vinner, oavsett om hon kan köra sig till ledningen eller parkera i dödens.

Tror ni verkligen på fullaste allvar att Erik Adielsson ger bort något till Readly Express? Då tar han hellre en kula för laget.

Alla vi som såg Double Exposure i Rättvik senast – finns det någon av oss som tror att Readly Express eller någon annan häst i världen slagit henne då?

När jag hör Daniel Redén prata om hur hästen känns inser jag hur det kommer att se ut: ”Hon är en ångvält, oöm och arg, ger sig aldrig, kommer hon först finns det ingen som springer förbi henne”.

Ja, Readly går vidare, han är fruktansvärt bra, det är ingen sån diss jag håller på med. Men nu ska vi spela V75 och då är han iskall i försöket.

För mig är spiken på Double Exposure fullständigt självklar.

Man kan spika

I V75-3, heat två av Elitloppet, ser det bra ut för Propulsion. Man kan spika, det handlar mest om hur Örjan Kihlström tänker och gör.

Den snubben är inte lätt att ha koll på. Om det är läge vinner han. Om det inte behövs eller känns fel maximerar han finalchansen och blir tvåa, trea.

Av den anledningen vill jag ha med Aubrion du Gers, det franska godståget med en bindgalen lokförare. Ja, jag skojar lite nu. Jos Verbeeck är fortfarande en av mina stora idoler.

Jag säger syn

Anders Lindqvist säger att killen är slut men jag säger syn.

Jos är alltid Jos och det förvånar mig inte om han försvarar ledningen.

Jag har hört rykten om intressanta ändringar också – för att få hästen snabbare bakom bilen. Och om Verbeeck skulle låsas in på innerspår fastnar han inte där, det kan jag garantera.

Heavy Sound betalar jag också för, så klart. Han var enorm i årsdebuten och från tredje ytter kan de få sig en åktur. Att slå ur underläge passar perfekt.

Heavy är hur bra som helst, det vet både jag och Haugstad. Ni andra har inte fattat de – än.


ANNONS: Missa inte att du kan ta rygg på Sportbladet-experternas andelsspel under hela Elitloppshelgen. Här går du med i laget. [Extern länk]


NYBRINKS TRE BÄSTA

1. 3 Double Exposure (Solvalla, V75-2)

Enormt fin senast. Tränar som en demon. Given idé.

2. 4 Ulsrud Tea (Solvalla, V75-1)

Jättespeedig och alltid bra. Kan vara rysaren.

3. 2 Global Unlimited (Solvalla, V75-7)

Hittat tillbaka på allvar. Måste ni ta med.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 8, 4 (1–5)

V75-2: 3 Double Exposure (7–5)

V75-3: 5, 1, 7 (3–6)

V75-4: 1, 6, 3 (7–2)

V75-5: 2, 6, 5, 9, 1 (8–7)

V75-6: 1, 10, 5, 9, 3, 6 (7–8)

V75-7: 8, 3, 6, 10, 11, 2, 4, 5 (1–9)

4 320 rader/2 160 kronor

Av: Micke Nybrink

Publicerad: