V75-tips

”Oslagbar i dessa lopp – jackpottspik på V75”

Sportbladets tidiga V75-tanke • Analys lopp för lopp • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 9 juli på Halmstad

Av: 

Micke Korhonen

Admiral As och Örjan Kihlström spikas på V75 från Halmstad.
Admiral As och Örjan Kihlström spikas på V75 från Halmstad.

TRAV

På lördag avgörs V75 på Halmstad med 58 miljoner kronor i jackpott.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke inför omgången lördagen den 9 juli. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

Du får tidiga analysen lopp för lopp, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.


ANNONS: V75-jackpott 58 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

Halmstad detta tävlingsmeeting brukar alltid vara en höjdare och även om vi under lördagen inte bjuds på några finaler eller dylikt så innehåller omgången flera riktigt sevärda lopp. Extra kul att ungdomarna fick plats inom V75-spelet och jag har följt Gustav Johansson sedan han ännu pluggade trafikskyltar inför körkortsteorin. Grabben kan det mesta och mycket tyder på att han följer i Magnus A Djuses fotspår som näste toppkusk ur det så duktiga yngre gardet. Sitter han rentav bakom en V75-spik i Black Fire?

Den sportsliga godbiten för de flesta lär vara gulddivisionen som håller mycket hög klass, med hela tre Elitloppshästar i startlistan. Flera lär ladda för ledningen och ett hårt inledningstempo gynnar i så fall vassa duon Brother Bill och Admiral As. Jorma Kontio mot Örjan Kihlström. Hjärnornas kamp på hög nivå. Hur många streck krävs för att överleva V75-avslutningen? Mitt spabad har förhoppningsvis svaret.

V75-1: 

8 Sidney Celeber står för klassen i det här bronsförsöket. Han bollade förra hösten med fina djur som Champ Lane och Four Guys Dream, slutade tvåa bakom Mister Hercules i kval till Breeders Crown och övertygade så smått i årsdebuten. Sidney har dock inte startat sedan slutet av mars då han inte var som bäst (och galopperade i slutskedet utan chans på segern). Drygt tre månader senare är det så dags för comeback och normalt sett krossar han ett sällskap som detta under slutvarvet. Form är dock en färskvara och kanske kan det vara läge att gardera Roger Walmanns fina femåring? Sidney brukar dessutom sällan få något gratis i loppen... Lurigt utgångsläge men Örjan sitter sällan inlåst på innerspår.

1 Ture L.A. har mött stenhårt motstånd på sistone men då felat bort sig i kön två gånger om, senast precis då attacken skulle sättas in i en tuff bronsfinal. Ture står kvar i klassen och besitter stort kunnande. Blir giftig om han lämnat kvar galoppskorna i stallet och från innerspår är det närmast spetsgaranti.

12 King of Greenwood hamnade långt ner i kön senast men formligen exploderade över upploppet. Via 9/700 tog han mycket på täten den sista biten och var inte långt efter Conrads Massiv i mål. Han vann även på V75 för fyra starter sedan, låt vara i ett galoppfyllt lopp. Bortlottad från detta skräpspår? Vanlig vagn nu lär nog knappast vara ett plus då samtliga segrar på svensk mark är tagna med den amerikanska varianten.

6 Beckham fick senast en tuff inledning via tredjespår till spets men hade trots det inga större problem att gå undan med lätthet över upploppet. Det var ett klart fall framåt efter den sämre insatsen gången innan. Mika Forss lär ruva på ett härligt självförtroende efter den gångna helgens succé och i ett klent bronsförsök måste Beckham räknas tidigt.

3 Habrik Am är en vass avslutare som är bättre än vad de få segrarna (4) i karriären ger sken av. Han var mycket bra som trea under Elitloppshelgen och vassare än exempelvis King of Greenwood den dagen. Senast dök Habrik upp i ett enklare sällskap men var trots 10/700 chanslös på segern. Står lite hårt inne på pengarna men då motståndet inte är det tuffaste ska han passas noga ändå. Bortvald av Örjan.

2 Shapes har mött tuffare hästar än så här i år och brukar vara vass de dagar han serveras ett vettigt lopp i ryggar. Nu hoppar chefen upp i sulkyn igen för första gången på några starter, vilket är ett klart plus. Dessutom barfota runt om.

4 Conrads Massiv fick en drömresa senast och tackade för det genom att speeda ner ledaren i sista steget. Conrad vinner visserligen inte så ofta men är inte alls så tokig, när han får "sitt" lopp. Tuffare emot nu men fullt tänkbar som skräll.

7 Amorcer Levallo är jämnheten själv och får godkänt för sin femteplats på V75 senast, vann gjorde en viss Charliebrown Effe. Hanna Lähdekorpis sexåring är spurtstark men brukar sällan få till det i skarp V75-konkurrens. Kom inte alls iväg från samma spår på tillägg för fyra starter sedan. Vingelrisk? 

5 Ornello dummade sig i starten senast och hamnade helt tokigt på det. Han galopperade sedan i sista sväng och är inte att lita på. Kan annars en del och gör sina allra bästa lopp i ledningen. 

9 Barbaresco V.W. radade nyligen upp tre raka vinster i bra stil, slog bland annat Amorcer Levallo regelrätt näst senast, men i senaste starten svek Lars Brindeborgs häst gruvligt. Trots pangstart till tidig ledning var det stumma ben alldeles för tidigt. Får visa bättring innan jag kan tro på honom.

V75-2: 

6 Black Fire var ute mot bland annat Oscar Run senast och fick den otacksamma uppgiften att gå först i tredjespår hela slutvarvet. Jag tycker att Dan Widegrens häst höll mycket bra mot betydligt mer rutinerade konkurrenter. Lördagens uppgift ser passande ut. Laddas för ledningen och når han dit kan loppet vara över. I den positionen är hästen tre av fyra. Debut med amerikavagn och kusken är vass.

10 Ready to Go var riktigt läcker vid spetsvinsten senast. Han blev rejält utmanad under slutvarvet men bara borrade ner sig och vann till slut säkert via höga 9/700. Barfotabalansen verkar ha gjort susen och trots läget utmanar han min tipsetta.

15 Oscar Run trodde jag en hel del på senast och spelarna gjorde honom till och med till favorit på vinnarspelet. Tyvärr blev det lite som befarat när han mer eller mindre stod stilla i starten och hamnade så långt bak i kön som femte utvändigt. Trots 11/1000 räckte inte spurten långt men man ska absolut inte såga honom för det. Hamnar givetvis bland de sista på nytt men är så pass bra i grunden att det gå vägen ändå. Debuterar med amerikansk sulky och Lövdal tillhör de bättre kuskarna i loppet.

11 Global Bodyguard fick göra grovjobbet i tredjespår senast och avslutade starkt som knappt slagen. Gången innan hamnade han för långt bak men gick bra även då och hade inga problem att stjäla lunchpengarna från en nedstämd Henri Sisu. Passande motstånd.

2 Valeraine är bättre än resultatraden och ska tävla barfota nu. Spets och släpp till Black Fire? Kan sedan lifta med till en fin placering.

8 Cester har avslutat runt 12/700 två starter på raken och varit mycket bra båda gångerna. Senast stred han berömvärt efter att ha fått en jobbig resa, dock utan att kunna stå emot fine Grappa Boy till slut. Svårt läge nu men rundar många under slutvarvet.

9 Henri Sisu var positiv vid andraplatsen näst senast och absolut inte dålig senast heller. Kusken satte då allt på ett kort och pressade sig till spets varvet från mål. Det speedrycket kostade mer än det smakade och över upploppet var det så tomt i tanken. Med två lopp i kroppen borde toppformen vara nära förestående. Intressant smygläge.

13 Gloster Gladiator fick gå hela sista varvet som första häst i tredjespår senast och som väntat gick luften ur honom till slut. Kan en del i grunden och är allra vassast om han slipper göra grovjobbet. Skrällbud.

4 Vasco har gjort två starter för Ulf Stenströmer men ännu inte övertygat. Tappade lite från andra utvändigt i comebacken och hängde bara med efter startgalopp nu senast. Hästen är inte tokig i grunden men möter nu troligen några som är för bra.

14 Protector Tile fastnade med vinstkrafter sparade senast och är i bättre slag för dagen än vad man tro bara genom att läsa resultatraden. Hamnar dock betydligt sämre till nu och är väl kanske inte typen som går runt ett stort fält. På sin höjd en luring.

V75-3:

2 Global Guard var chanslös på ledningen i lördags men hittade ändå en vettig position i tredje utvändigt. Han tvingades dock attackera först i tredjespår under slutvarvet och det är ju inte riktigt hans grej. Hästen höll godkänt och var inte stort slagen om andrapriset. Bättre förutsättningar nu och borde räcka utmärkt, framför allt från ledningen där han bara förlorat en gång på åtta försök.

3 Galantis fick en drömresa senast och avgjorde hur enkelt som helst. Man hade det lite på känn och extra kul för duktige Tyler Mifsud som tog en av karriärens största segrar hittills. Hästen har aldrig slutat bättre än trea på sex försök över den aktuella distansen men är så pass bra i ordning att det nu kan vara dags att bryta den tråkiga sviten. Blir knappast lika bortglömd som senast.

7 Adde S.H. har gjort två lopp efter långt uppehåll och varit bra båda gångerna. Johan körde bestämt senast och att släppa ledningen tycktes vara lika intressant som att klippa farsans gräsmatta. Adde stumnade sista biten och blev ett enkelt byte, men gick trots allt en mycket bra tid. Dessutom är han allra vassast över lördagens distans. Startsnabb som få men det blir knivigt att spetsa från spår sju. Behöver sedan lite röta.

10 Natorp Bo hamnade lite illa till senast och tvingades nöja sig med en position i kön. Det löste sig dock rätt bra under slutvarvet och han avslutade fullt godkänt som tvåa bakom Galantis. Detta är en häst med mycket hög kapacitet och han duger alla dagar i veckan i nuvarande klass, bara det inte strular på vägen.

12 Laradja Vrijthout vill nog helst glömma juni månad. Efter att ha dansat runt Solvallas oval under Elitloppshelgen, och då varit rent ljuvlig att skåda, har han två gången om visat att detta är en helt annan häst då han inte tävlar i spets (samtliga åtta segrar på svensk mark är tagna därifrån). Över kort distans, och med spetsläge, kan han på sikt troligen slå sig in i eliten. Men inte heller denna gång hade man tur i spårlottningen och från bricka tolv över kort distans måste han ha en irländares röta.

5 Deep Pockets tycktes ha gjort sitt på tävlingsbanan men skicklige Ulf Stenströmer verkar ha fått härlig snurr på sjuåringen. I comebacken tappade hästen lite från rygg ledaren men behövde genomköraren (Global Guard hade lekstuga då), men senast var det uppvisning från ledningen. Visst, han mötte flera gulddivisionare men det var inte A-laget direkt. Jag rankar helt klart lördagens motstånd högre men helt borta ska Deep Pockets nog inte vara.

1 Dats So Cool är snabb ut, har läget och toppkusk i vagnen. Dessa tre faktorer kommer man långt med, även om hästen inte känns som en V75-vinnare i nuvarande höga klass.

9 A Good Point har inte levt upp till förväntningarna i år, de två vinsterna till trots, och hängde bara med i senaste starten. Kapacitet finns för att vinna ett lopp som detta men det krävs då att han höjer sig några snäpp.

6 Address Book har hunnit bli sju år och fått en stor del av sin karriär spoilerad av upprepade skadeproblem. Som treåring kvalade han in till Kriteriet och var då inte långt ifrån att spurta ner stjärnhästen Campo Bahia i kampen om andrapriset. Numera tränas han av Peter H Sjöberg och man försöker starta igång den forne unghäststjärnan. Det har dock gott sådär hittills. I comebacken näst senast galopperade han i sista sväng och med all sannolikhet var det segern som rök. Senast testade han lyckan mot några gulddivisionare och räckte då inte till. Man kan inte kräva att Address Book redan nu ska kunna hävda sig på V75, men nog är det trevligt alltid att han är tillbaka på tävingsbanan. 

V75-4: 

3 Eagle Rock är en talang och det här motståndet matchar han normalt sett i sömnen. För fyra starter sedan testade man lyckan i kval till Kungapokalen men från ett dåligt startspår tvingades Conrad backa sig ner i kön. Efter en del positionsproblem var hästen dock gott gåendes då han tyvärr rullade över i galopp precis då attacken skulle sättas in. Tveklöst var det en tätplacering som rök där. Näst senast stod återigen kulltoppar på menyn, i Breeders Crown-kval, men även denna gång lottades Eagle Rock till ett scheisse spuren. Över upploppet flög han dock fram och visade med eftertryck att det här finns kapacitet för de riktigt stora unghästloppen. Senast hade han en straffspark på papperet men ska inte lastas för förlusten. Upploppet är som bekant väldigt kort i Åmål och när attacken väl sattes in var Agassi Broline redan i mål. Toppchans, oavsett upplägg.

2 Kövras Joker blir dock ingen lätt nöt att knäcka för min tipsetta. Han har tre raka segrar, samtliga från spets, och ser jättefin ut. Det är som en ny häst sedan man opererade honom för lösa benbitar. Inga moln på himmelen längre och detta är som bekant en ruskigt startsnabb fyraåring, som tränaren lär få väldigt roligt med framöver. Första barfota runt om och leder länge.

10 J.S.Peaky Blinders fuskade en del med travet senast men kämpade trots det fint via 11/800. Åt vinnande Calamari fanns inget att göra till slut men den håller trots allt riktigt bra V75-klass. Gången innan avgjorde han lätt i spurten efter en resa i kön och såg mycket bra ut. Det sparades en del i utrustning och balans i senaste starten men nu växlar man upp.

5 Staro Peanut lovade en hel del som treåring men har varit rätt svår att få igång efter skada. Senast såg han dock riktigt fin ut på barfotabalans och gick i mål med sparade krafter. Den insatsen lär tränaren vara helnöjd med och kanske har polletten äntligen trillat ner?

12 Robthebank har varit jättebra i regi Fredrik B Larsson. Trots spår tolv två gånger på raken, och en sjuhelsikes massa strul på vägen senast, så har han spurtat som ett jehu till raka segrar. Helt annat motstånd nu, absolut, men här verkar det finnas potential. Tyvärr verkar det vara något fel på datorn... då det blev spår tolv ännu en gång.

9 Denco's Galliano är en tuffing som i fjol tog flera segrar från utvändigt ledaren. Han hade jobbat starkt inför comebacken senast men tappade då massor med mark på startgalopp. Upphämtningen var bra och i ljusa stunder är detta en häst som duger fint på lördagar.

6 Holdfast Am är mycket speedig. Senast hamnade han långt ner i kön men avslutade piggt i skymundan (Ready to Go vann loppet). Näst senast kom luckan alldeles för sent, men det tycktes inte bekomma Untersteiners häst som avslutade virvlande när det norska huvudlaget rycktes. Holdfast är inte snabb ut och kan hamna på vingel härifrån.

8 Invisible Sun verkar ha fin styrka för klassen och var rejäl vid dödensvinsten näst senast, även om det inte gick fortare än 13/700. Senast serverades han en vilsam löpning i andra utvändigt men kunde inte mycket över upploppet. Han var en besvikelse då men kan bättre. Ska inte sågas.

1 Peak'n Roll galopperade i kön i lördags och någon värdemätare fick vi därmed inte. Bra läge här och hoppas hitta rygg på ledaren. Testas barfota bak för allra första gången. 

11 Global Coldplay har verkligen höjt sig i de två senaste starterna. Näst senast stred han tappert mot en lovande Nurmos-pålle, och senast höll han undan med minsta möjliga marginal från ledningen. Han kanske inte verkar kämpa ihjäl sig och läget grusar alla segerplaner.

V75-5: 

3 Hidalgo Heldia presenterade sig med besked för tre starter sedan då han tycktes jogga 9,6 över kort distans. Det var nog inte många som såg det där komma, annat än kanske Lugauer själv. Näst senast felade han på väg mot segern under Elitloppshelgen och senast blev det ny överlägsen spetsvinst. Helt klart är detta en häst med på tok för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet och den som svarar spets när "Conny" kommer dundrande lär få en mycket trött häst lördag kväll. Svårstoppad.

9 Akilles Face är hopplöst osäker. Han har bara behagat att gå felfritt vid fem tillfällen och då brukar han i regel vinna. Under november månad förnedrade han kulltoppar som Felix Orlando, Ikaros Sisu och Kentucky River. Senast gick han strålande i kval till Kungapokalen, innan det åter blev galopp i slutsvängen. En viss Francesco Zet vann det loppet. Ingen kan påstå att det är tuffare emot på lördag, även om detta är ett högklassigt Klass I-försök. 

7 Inspiration har blommat ut på allvar. Han kvalade in till finalen av Kungapokalen men hade där inget vidare flyt med positionerna. Avslutade dock vasst på open stretch och har sedan dess stått för två jättefina insatser. Senast satt han långt bak i ett överpacat lopp men flög fram till slut och vann via 10/700. Lite chansartat läge men med minsta klaff kan det gå vägen.

6 Braddock är mycket bra för klassen och förstärks nu med en viss Kihlström. Hästen kan öppna bra men riskerar svar. Han är dock oöm för positioner och ska passas oavsett upplägg.

11 Hobart har hög kapacitet för klassen och kommer från färsk seger. Jepson körde ett perfekt lopp den gången och segern blev till slut knapp men säker. Nu blir det både barfota runt om och amerikansk sulky, en kombination hästen bara testat vid ett tidigare tillfälle (den gången såg det rulligt ut med galopp som följd). Tråkigt läge men tål ett offensivt upplägg.

8 Wish Me Magic har visat toppform en längre tid och fick senast full utdelning. Hanna körde ett felfritt lopp och precis allt löste sig för hästen. Han behöver dock inte be om ursäkt för något utan var helt enkelt bäst den dagen. Spår åtta är verkligen inte vad man hade hoppats på men i nuvarande praktslag är det trots det farligt att glömma hästen.

1 X.Tour är riktigt läcker men fick senast en omöjlig resa och utgick felfri. Lär knappast vara intresserad av att svara Hidalgo Heldia men det kan lösa sig fint ändå. Debut med amerikansk sulky. Om favoriterna sviker?

2 Kron Vici Star satt fast med rubbet sparat i kval till Breeders Crown för tre starter sedan, och mötte då bättre hästar än vad som väntar på lördag. Årsdebuten efter långt uppehåll lämnade dock mycket i övrigt att önska och han var stort slagen av Hobart trots en gynnsam resa. Kan öppna rappt och har läget. Passas på grundkapacitet.

10 Grappa Boy var helt chanslös i en stentuff V75-final näst senast men vann sedan lätt i ett enklare sällskap via 11/700. Barfota runt om för tredje gången i karriären.

4 Dynamic Twister verkar ha prickat toppformen. Näst senast fick han det visserligen serverat i hårt tempo men avgjorde lekande lätt. Senast blev han över från start och såg mycket gåvillig ut över upploppet då han letade fritt. Första barfota runt om i karriären och Adielsson upp, men står hårt inne på pengarna och möter några kanoner.

V75-6: 

5 The Primerose satt kvar vid attacker senast och galopperade sedermera av ren friskhet när hon sprang upp i vagnen på framförvarande ekipage. Vid segern så fick hon det mesta serverat men verkar vara i riktigt bra slag för dagen. Hon saknar meriter över den aktuella distansen men har ett passande utgångsläge och kanske kan köra sig till spets? I den positionen är hon obesegrad efter fyra starter. Chanstippas i ett vidöppet stolopp där det inte behöver vara fel om man helgarderar.

7 Jeans'n Passion hamnade långt bak invändigt näst senast men avslutade mycket vasst i skymundan, endast slagen av Lady Beluga och Digital Class. Senast blev hon störd till galopp och fick sedan för långt fram. Vi drar ett streck över det loppet. Formen är fortsatt god och motståndet på lördag avskräcker inte. Tål ett offensivt upplägg och ska räknas tidigt.

11 Eight Hour har tampats mot tuffa hingstar i varje start på slutet och möter nu endast ston, vilket givetvis är ett klart plus. Senast var hon med om en tuff öppning och fick sedan gå större delen av loppet utvändigt ledaren. Ett sådant upplägg passar henne inte så vi knycklar ihop det resultatet och slänger det i papperskorgen. Nya tag på lördag och med minsta lilla klaff borde det vara bra chans att speeda ner allt. Hon är anmäld barfota runt om, vilket vore första gången i karriären.

12 Nina Ginto stod för en härlig svepning till spets senast och vann till slut enkelt. Den här märren har massor inombords och möter inte tuffare motstånd än att hon åter ska vara med i segerstriden. 

9 Hattusa är bra varje gång. Senast hamnade hon långt ner i kön men avslutade starkt i skymundan. Gången innan fick hon göra grovjobbet i tredjespår under slutrundan och höll bra. Perfekta startryggar.

8 Bahama Passion väntar fortfarande på första årssegern. För tre starter sedan gick hon en topptid, dock frånåkt av Laradja Vrijthout över upploppet. Näst senast missade hon starten helt och var sedan chanslös mot Nina Ginto. Senast agerade hon bowlingklot och knockade käglorna där bakom då tröttheten sköljde över henne till slut. Hon kan bättre än så och borde normalt sett räcka långt mot hästar som dessa. Läget är dock minst sagt chansartat.

2 Rapunzel är ruskigt startsnabb. Näst senast avslutade hon fint från rygg ledaren och var så långt före Tilda Express i mål att man skulle kunna tro att den senare fått en torped i sidan. Senast kördes Rapunzel i spets och gav sig lite överraskande. Det är nog ingen större tillfällighet att vinsterna inte duggar lika tätt längre... Känslan är att hon är allra vassast med lopp i ryggar, och framför allt över denna distans. Barfota runt om och amerikansk sulky nu känns småspännande.

1 Tilda Express visade bitvis som fyraåring att hon kunde mäta sig mot kulltopparna. Det blev finaler både i Derbystoet och StoChampionatet efter imponerande försöksinsatser, men hon hade oturen att vara född samma år som en viss Honey Mearas. Tilda har gjort tre starter hittills i år och... bitvis varit riktigt dålig. Senast var hon förpassad till ett breddlopp och det blev pliktskyldigt sparat till slut, utan att jag på något vis tyckte att det tände gnistor om henne. I full form leder hon detta lopp runt om men jag kan inte gå på gamla meriter efter en sådan blek inledning på året. Omgångens mest svårbedömda häst. Kan vinna, men kan också sluta sist.

13 Restless Heart fick en tuff inledning senast och avslutade positivt över upploppet. Gången innan bjöd hon på en stark upphämtning efter galopp och var klart före Jeans'n Passion i mål. Många att runda men ska inte nonchaleras helt trots detta.

14 Crashed Eggs är en hårding och möter enklare motstånd än vad hon är van vid. Näst senast testade hon lyckan mot delar av stoeliten och räckte då inte till. Senast var det toppmärrar igen och hon gick då i mål med en del sparat. Styrkan är hennes vapen och jag blir inte förvånad om kusken kör offensivt. Nonchaleras ej.

4 Aurora Show är stark som en björn men svårbedömd efter uppehåll. Hon gav sig alldeles för enkelt senast och man kan misstänka någon slags sjukdom. Bra läge och rätt distans. Farlig att glömma och nu blir det barfota bak för allra första gången i karriären.

15 Micro Vick är en pigg gumma som går ner i klass till den här starten. Senast var hon dock rätt blek mot Digital Class & Co. Det hände inte mycket till slut och hon var vassare gången innan, då klart före Crashed Eggs i mål. 

10 Veiled var mycket positiv näst senast mot betydligt tuffare märrar än dessa. Hon har dock inte startat sedan mars månad och lär knappast vara på topp direkt efter uppehållet. 

6 Bring Me Money är rätt bra i grunden. Hon var ute på V75 senast och bjöds då på en rent ljuvlig resa. Över upploppet hände dock ingenting och intrycket var rätt uddlöst. Får visa mera innan jag kan tro på henne. 

3 Briljant Sensation slinker med på lappen om man helgarderar.

V75-7: 

11 Admiral As har kapacitet att bli precis hur bra som helst, men faktum är att han efter fem försök ännu aldrig lyckats i lopp med mer än en kvarts miljon i förstapris. I Elitloppsförsöket näst senast galopperade han snöpligt med en finalplats säkrad och jag är helt inne på att han sedan hade haft vettig segerchans att ro hem rubb som stubb. Senast testade han lyckan i Oslo Grand Prix men hamnade helt tokigt på det och kunde inte ta så mycket trots en stark slutrunda. Jag pratade med kusken efteråt och han var mycket nöjd med hur Admiral As kändes för dagen. Lördagens motstånd håller bra klass och detta lär knappast bli en walk over-seger, men givetvis ska han ändå placeras överst i ranken.

10 Brother Bill är som alla vet en kanon men i Elitloppet stod han inte att känna igen. Kusken valde ett väldigt försiktigt upplägg i tredje invändigt men trots den snälla löpningen och bra tempo tappade Timo Nurmos häst rejält över upploppet. Han slutade klart sist i mål och uppenbarligen var det något som störde honom den dagen. Gången innan avslutade Bill visslande bakom Önas Prince och har Nurmos prickat formen inför detta dyker Bill givetvis upp i segerstriden.

8 Night Brodde kvalade som bekant in till Elitloppsfinalen i våras och har vid flera tillfällen visat att han inte bara kan matcha eliten, utan även slå dem. I senaste starten var han ute i finska storloppet Kymi Grand Prix men tvingades då anfalla bakifrån, vilket inte riktigt är hans likör. Han höll ändå farten bra i skymundan bakom Earl Simon & Co. Bricka åtta lär ge Conrad en del huvudbry under veckan. Det finns dock inte så många startraketer invändigt så varför inte ladda vad som går? Jag överlåter dock taktikvalet till någon som är bra mycket vassare än undertecknad.

1 Emoji är en härlig fighter som givit självaste Admiral As en match vid några tillfällen. När duon möttes på Solvalla under november månad skiljde det en dryg nos duon emellan. Emoji var riktigt blek vid andraplatsen näst senast men såg ut som en ny häst gången efter vid överlägsen spetsseger. Han är snabb ut och Flemming lär säkerligen vilja köra i ledningen. Men kan han svara Night Brodde om Lugauer sätter allt på ett kort? 

4 Phoenix Photo var riktigt positiv i sin gulddebut senast. Körande Erik Adielsson hade att välja på tredje, fjärde invändigt, eller dödens på Don Fanucci Zet. Han valde det tidigare och det var nog klokt. När luckan kom avslutade Svante Ericssons reklamhäst mycket snabbt och tog in mark på fjolårets Elitloppsvinnare. Då satt framskorna dessutom på, barfota runt om nu. Kan absolut vinna detta lopp.

9 Gareth Boko hade ingen chans att hålla spets från innerspåret senast och fastnade sedan med rubbet sparat. Han såg stark ut över mål bakom Ultion Face och jagar snabb revansch. Borde sluta långt framme på lördag.

6 Rackham är ju ingen startraket och man borde nog räknat ut att han skulle hamna på vingel senast. Kusken hade inget annat val än att tidigt ta upp och backa sig sist. Rackham såg dock stark ut när han av någon anledningen rullade över i galopp. Det var absolut inte segern som rök där men säkert en framskjuten placering. Hästen är fortfarande färsk i klassen och har inte råd med samma inledning som senast.

3 Ultion Face har nu fyra lopp efter långt uppehåll och är snart mogen att vinna i högsta klassen. Senast slutade han visserligen "bara" sexa men tvingades då till en stenhård öppning och fick inte ligga ifred någon gång under loppet. Jag tycker att Ultion kämpade tappert. Tuffare motstånd nu men kan vara en rysare att se upp med. 

5 Zaccaria Bar var mycket duktig vid spetssegern näst senast men sedan lite väl blek om nosen i ena Sweden Cup-försöket. Han fick då en bra resa i andra utvändigt men agerade stinglöst över upploppet. Så dålig är han absolut inte och det är farligt att såga Gocciadoros hästar efter en sämre insats. Rätt som det är studsar de tillbaka och står för rena fantompresationer.

12 Diamanten är ännu segerlös i år men gör sällan ett dåligt lopp. Han avslutade starkt bakom Don Fanucci Zet på Umåker för fyra starter sedan, satt fast med mycket sparat i Sweden Cup näst senast och senast åkte han dit på målsnöret mot en sylvasst avslutande Antonio Trot. 

Tidiga spikarna:

6 Black Fire (V75-2) slutade visserligen bara sexa senast men var då uppanmäld och fick dessutom göra allt grovjobb under slutvarvet. Med en invändig kvintett där majoritenen är rätt chanslösa på papperet räknar jag med att skicklige Gustav Johansson kör till direkt. När han sedan sitter i spets i första sväng lär de övriga få leta långt efter honom och Black Fire. En vettig spik som jag ser det.

11 Admiral As (V75-7) har ingen röta i de större loppen. Tur då att detta endast är en "vanlig" gulddivision med 150 000 kronor till vinnaren. Han brukar vara närmast oslagbar i dessa och jag är inte ett dugg orolig för dagsformen. Visst kan det strula från utgångslägen som det som bjuds på lördag men när jag kör loppet i jacuzzin bland badankor och bubbelskum så synar Örjan tidigt dödens. Där reglerar han sedan fältet och vinner med ett huvud, som bara han kan. 

Tidiga skrällarna:

3 Habrik Am (V75-1) har agerat knepigt i voltstart tidigare och felat en del, men förhoppningsvis sköter han sig från detta startspår. Att han blev bortvald av Kihlström var föga överraskande men Kim Eriksson är ingen dålig ersättare. Skulle Sidney Celeber hamna på vingel kan Habrik vara skrällen som inleder. 

10 J.S.Peaky Blinders (V75-4) tävlar barfota runt om för första gången, körs med jänkarvagn som vid segern näst senast, och får grymme skrällkusken Jepson i vagnen. Visst, den förmodade favoritduon är sylvass men om de kör mot varandra så lär min luring knäppa många i spurten.

7 Inspiration (V75-5) brottas med ett svårt utgångsläge och riskerar hamna en bit ner i fältet, men jag vågar trots det inte såga honom. En duo höjer sig över resten men då båda dessa har felat en hel del under sina karriärer så behöver det inte vara fel att även plocka med några skrällar.

5 The Primerose (V75-6) har en passande uppgift och det vore ett stort plus om Björn hittar till ledningen, i den positionen är hon ännu obesegrad. Kul idé i vidöppet stolopp.


ANNONS: V75-jackpott 58 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 12 (5-9)

V75-2: 6 Black Fire (10-15)

V75-3: 2, 3 (7-10)

V75-4: 2, 3, 10 (5-12)

V75-5: 3, 6, 7, 9 (11-8)

V75-6: 1, 2, 4, 5, 7, 8, 9, 11, 12, 13, 14 (10-15)

V75-7: 11 Admiral As (10-8)

Systemkostnad: 2 112 rader/1 056 kronor

Banfakta, Halmstad

Banförkortning: Hd

Längd: 1 000 m

Bredd: 23,0 m (2140 m), 23,0 m (1640 m)

Upplopp: 203 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Nej

Startlistor:

V75-1, 2 140 meter volt

1 Ture L.A. - Untersteiner J 2 1 1 0 d 13,6

2 Shapes - Goop B 3 4 6 3 2 13,2

3 Habrik Am - Eriksson K 3 3 d 3 3 12,0

4 Conrads Massiv - Lövgren J 3 2 2 5 1 13,8

5 Ornello - Lugauer C 3 5 1 2 d 13,7

6 Beckham* - Forss M d 4 2 0 1 13,9

7 Amorcer Levallo - Lähdekorpi H 5 2 2 1 5 13,8

8 Sidney Celeber - Kihlström Ö 1 2 d 1 d 17,1

9 Barbaresco V.W. - Jepson C J 0 1 1 1 0 13,4

10 Hat Trick - Ohlsson U d 2 d 3 6 16,3

11 Souvenir d'Inverne - Uhrberg T 7 2 2 1 0 13,9

12 King of Greenwood* - Persson S 1 1 6 1 3 12,0a

V75-2, 2 140 meter auto

1 Barbaro As - Olsson K 0 4 5 5 d 13,8a

2 Valeraine - Jonasson Z 3 0 3 0 4 12,4a

3 Diggers Fromheaven - Reiser H 4 3 1 3 7 14,5a

4 Vasco - Lindblom C P 4 4 0 3 0 13,1a

5 Woogie Broline - Rydberg J d 4 3 6 2 12,6a

6 Black Fire - Johansson G 2 3 1 1 6 12,3a

7 Nikki Minaj - Lönn L 4 d 7 0 6 12,9a

8 Cester - Ivarsson J 3 3 1 6 2 11,6a

9 Henri Sisu - Olsson I 3 0 0 2 5 13,8a

10 Ready to Go - Grundmann D 1 1 2 0 1 12,6a

11 Global Bodyguard - Ekberg W 3 7 2 3 2 13,6a

12 Danilo H.B. - Larsen H 6 d 4 3 7 14,1a

13 Gloster Gladiator - Rosleff V  d 1 4 5 5 13,5a

14 Protector Tile - Aho I d 4 0 5 4 12,4a

15 Oskar Run - Lövdal A 2 5 3 3 5 13,0a

V75-3, 1 640 meter auto

1 Dats So Cool - Jepson C J 1 7 2 8 4 11,3a

2 Golden Guard - Svensson C 1 2 2 1 3 11,3a

3 Galantis - Mifsud T 4 3 7 3 1 10,3a

4 Demolition Man F. - Untersteiner P 2 5 0 2 5 11,2a

5 Deep Pockets - Jakobsson M 0 0 4 2 1 11,1a

6 Address Book - Johansson G 3 0 k d 5 13,0a

7 Adde S.H. - Untersteiner J 2 1 d 1 3 10,3a

8 Gandhi Boko - Oscarsson K 0 0 3 3 4 11,0a

9 A Good Point - Kolgjini A d 5 1 0 5 11,9a

10 Natorp Bo - Nordström P 5 1 1 3 2 11,1a

11 All Star - Ingves P d d 2 5 6 10,9a

12 Laradja Vrijthout - Lugauer C 4 1 1 6 8 09,6a

V75-4, 2 140 meter auto

1 Peak'n Roll* - Forss M 3 1 2 0 8 15,4a

2 Kövras Joker - Eklundh A 4 2 1 1 1 14,5a

3 Eagle Rock - Lugauer C 2 d 1 6 3 13,6a

4 Dats so Crazy - Johansson G 1 2 0 0 2 15,1a

5 Staro Peanut - Lövgren J 2 3 6 4 3 12,2a

6 Holdfast Am - Untersteiner P 0 2 4 1 4 13,3a

7 Andover Heaven - Persson S 1 1 3 1 3 11,5a

8 Invisible Sun - Kolgjini A 4 d 2 1 3 13,8a

9 Denco's Galliano - Untersteiner J 1 0 3 1 0 12,5a

10 J.S.Peaky Blinders - Jepson C J 4 4 3 1 2 13,1a

11 Global Coldplay - Nordström P 0 d 4 2 1 12,9a

12 Robthebank - Ohlsson U d 2 2 1 1 13,6a

V75-5, 2 140 meter auto

1 X.Tour - Eklundh A 1 2 0 1 0 12,3a

2 Kron Vici Star - Untersteiner J 5 1 5 3 0 12,9a

3 Hidalgo Heldia - Lugauer C 0 2 1 d 1 09,6a

4 Dynamic Twister - Adielsson E 2 4 7 1 4 12,4a

5 Hilltop Hawk - Persson S 2 0 2 7 3 11,6a

6 Braddock - Kihlström Ö 3 6 0 1 2 11,2a

7 Inspiration - Lövgren J 5 2 0 3 1 10,7a

8 Wish Me Magic - Lähdekorpi H 2 6 2 2 1 12,2a

9 Akilles Face - Kolgjini A 1 d d d k 13,3a

10 Grappa Boy - Eriksson C 1 5 8 6 1 12,1a

11 Hobart - Jepson C J 2 d d 0 1 13,8a

12 Hurricane Woodland - Knutsson A 1 4 0 6 6 12,0a

V75-6, DD-1, 2 640 meter auto

1 Tilda Express - Adielsson E 5 d 5 0 3 11,8a

2 Rapunzel - Oscarsson K 7 2 0 2 2 12,4a

3 Briljant Sensation - Jepson C J 4 5 0 5 5 12,5a

4 Aurora Show - Uhrberg T 2 1 d d 0 11,7a

5 The Primerose - Goop B 2 0 0 1 d 12,1a

6 Bring Me Money - Eklundh A 2 3 5 d 5 11,5a

7 Jeans'n Passion - Lövgren J d 2 1 3 0 12,3a

8 Bahama Passion - Andersson M J 2 2 4 3 5 10,7a

9 Hattusa - Ohlsson U 5 1 2 2 3 13,4a

10 Veiled - Forss M k 0 1 0 6 11,9a

11 Eight Hour - Helm S 0 1 3 d 0 11,8a

12 Nina Ginto - Persson S 4 4 2 5 1 12,1a

13 Restless Heart - Lugauer C 4 6 3 5 2 12,8a

14 Crashed Eggs - Kihlström Ö 7 4 0 7 0 11,6a

15 Micro Vick - Eriksson C 1 3 3 4 6 11,5a

V75-7, DD-2, 2 140 meter auto

1 Emoji* - Jensen F 2 1 1 2 1 11,2a

2 Velvet Gio - Forss M 3 0 0 4 6 10,5a

3 Ultion Face - Kolgjini A d d 1 2 6 09,7a

4 Phoenix Photo - Adielsson E 1 2 2 3 3 11,0a

5 Zaccaria Bar* - Gocciadoro A d 4 d 1 4 09,8a

6 Rackham - Eriksson C 2 5 4 2 d 10,2a

7 Nappa Scar - Ohlsson U 4 5 1 0 5 10,1a

8 Night Brodde - Lugauer C 1 3 4 d 4 09,5a

9 Gareth Boko - Ebbinge R 1 3 4 6 7 09,1a

10 Brother Bill - Kontio J 1 1 d 2 8 10,0a

11 Admiral As - Kihlström Ö 1 1 d d 5 10,8a

12 Diamanten - Goop B 7 2 2 5 2 09,8a


ANNONS: V75-jackpott 58 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Halmstad

Trav