”Hänger med i draget – tack för kaffet!”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Eskilstuna den 9 november • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Eskilstuna den 9 november.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

10 Linus Boy (V75-7) var tillbaka efter paus senast och Timo Nurmos bad Björn Goop köra defensivare då han behövde loppet i kroppen. Det blev så men tempot var ganska högt och väl in på upploppet såg man bara en häst längst ut, det var Linus Boy. Han flög verkligen fram och jag tycker det är konstigt han inte blir mer betrodd.

Han kommer sannolikt vara framflyttad ytterligare och med senaste intrycket på näthinnan går jag rakt ut på honom. Det ser ut som det kan bli lite öppning i början och då kan Björn hänga med i draget och blåsa till dom. Tack för kaffet!

Bortglömda hästen

4 Ti Amo Face (V75-4) är mitt stora drag denna omgång. Hon var grymt fin vid segern näst senast på Solvalla när hon trots en tuff slutrunda plockade ner ledaren och vann på ett bra sätt. Senast hade hon skit i halsen så den starten glömmer vi. Det är fina rapporter på henne inför denna start och hittar man ut i andraspår, vilket Erik Adielsson kommer lösa, då blir jag inte förvånad om hon sitter till mycket låg procent.

Superkusken

Denna lördag blir Örjan Kihlström nyckelkusken, han kör några betrodda, bland annat omgångens största favorit, men även några skrällar som kan slå till om det flyter på.

7 Man at Work (V75-1) har alltid visat hög kapacitet men tävlat oregelbundet, därför är han svårbedömd för mig. Han gjorde årsdebut senast och var bara bäst, men jag vill se en lika bra insats igen och att han tagit comebacken på ett bra sätt innan jag tror på honom till fullo. Ska givetvis med om man garderar loppet.

8 Vicar (V75-2) är en stark herre som gynnas av distansen. Dock är spåret inte bra då han är seg och lär hamna bland dem sista. Tror inte Örjan bara styr framåt och därför är han sårbar.

10 Evaluate (V75-3) har hög kapacitet men svikit på slutet. Frågetecken för formen men plus med Örjan. I en öppen Gulddivision kan han slå till med flyt på vägen. Dock är det långsökt.

5 Krakas (V75-4) är snabb och var bra näst senast. Dock är hon bara tre år och står tufft inne, tror det blir svårt att vinna.

8 Whipped Eggs (V75-6) är omgångens största favorit och ska ses med god chans. Han och Örjan trivs ihop med en seger och en andraplats som resultat. Han börjar komma i form och har varit bra i de senaste två starterna. Är han på topp då kan han krossa allt från dödens och detta är Örjans bästa chans som jag ser det.

4 Island Life (V75-7) är bra när han fungerar. Har lopp i kroppen och stämmer det kan han vara långt framme.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Kommer på tuffingen 4 Eclipse Am (V75-5). Han har gjort starka och bra lopp varje gång på slutet och nu snackas det om jänkarvagn för första gången. Jag tror det kan ge bra effekt på Ready Cash-sonen, kanske förbättrar hans startsnabbhet lite vilket kan ge bättre position. Ska inte nonchaleras.

Förutsättningarna

Dubbla V75-omgångar denna helg på Sundbyholmstravet i Eskilstuna. Jag fokuserar på lördagens omgång där det ser intressant ut. Har hittat en rolig spik i avslutningen som jag tror blåser ner allt och ett drag som blir helt borttappat.

På Sundbyholm är upploppet bara 182 meter och det är en bra spetsbana där stallbacken är placerad efter mållinjen. Ser ut som att det kan komma en del regn på förmiddagen och det gäller att hålla koll på banan, kolla på loppen innan V75 och se om det blir tungt på innerspåret. Lycka till!ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN