Trav

Ulf Elfvings sköna travsuccé fortsätter

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

TRAV

Förra veckan vann han 130 000 kronor på V64.

I kväll vann hans häst Next Lavec ett lopp på Bergsåker.

– Det är fruktansvärt kul, säger Ulf Elfving.

I veckan kunde man här på Trav365 läsa om Ulf Elfvings stora travintresse och att han ägnar stor del av den lediga tiden åt sin passion. Elfving vann 130 000 på V64 förra veckan och 11 000 på V65 i måndags och är i ett vinststim.

– Jag har lite flyt nu, berättade Ulf Elfving då.

Segern enkel

I kväll fortsatte succén för radiolegenden då hans delägda häst Next Lavec som deläger startade och vann lopp på Bergsåker. Svante Båth-tränade Next Lavec med Lars Lindberg i sulkyn ledde från start till mål. Loppet i sig blev ganska odramatiskt. Efter att tidigit tagit hand om ledningen och med värste motbudet i ryggen kunde Lindberg bestämma tempot som han ville i ledningen. På den sista bortre långsidan gick Nimble ut från rygg på ledaren och tröck upp tempot, men när det blev galopp för den hästen i sista sväng blev segern för Next Lavec mycket enkel, och 20 000 kronor i insprungna pengar till Elfvings stora glädje.

– Det är fruktansvärt kul. Den här hästen ser stor och stark ut och jag hoppas det blir en rolig sommar, säger Ulf Elfving.

En av de bästa

Med kvällens vinst tog Next Lavec sin första seger i karrirären. Men fler lär komma, den talangfulla treårige hingsten hålls högt av tränaren Svante Båth som anser att han är en av de bästa treåringarna han har i stallet.

– Det är något speciellt med en egen häst. Det är väldigt spännande att se dem tävla, säger Ulf Elfving.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!