Miljondragen: ”Med klaff kan det smälla”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Eskilstuna • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MARIA HOLMÉN, MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Conrad Lugauer och Harran Boko är ett av skrälltipsen på V75.

Sju rätt på V75 förra lördagen gav 23 000 kronor per andel i Sportbladet-systemet ”Jackpot”.

På lördag är det V75 på Eskilstuna. Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemet via länkarna nedan.

– Med lite klaff kan det smälla, säger Sportbladets Erik Pettersson om skrällen.

– Min skräll är ostreckad, det är jätteintressant, säger Sportbladets Andreas Örtengren.


ANNONS: Här kan du gå med i andelslaget och ta rygg på Sportbladets V75-system. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På lördag avgörs V75 på Eskilstuna med spelstopp klockan 16.20.

I lördags prickade Sportbladets Jackpot in alla sju rätt på V75 och spelade in 230 000 kronor. Varje andel blev värd 23 000 kronor.

Sportbladets experter har synat omgången med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till lördagens V75-omgång. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 11.05, lördagen den 9 november.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wangles V75. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

8 Whipped Eggs (V75-6) har fått två lopp i kroppen efter paus och bör således närma sig toppformen och över den dryga distansen och med Örjan Kihlström i sulkyn har jag svårt att se honom förlora. Han svarade för ett topplopp senast på Åby.

6 Fighter Mearas (V75-2) är inte helt enkel som häst, däremot har han alldeles för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet och jag gillade verkligen intrycket på honom senast vid seger. Aktuell distans ser jag som en fördel. Spikas!

Miljonrensarna

4 Island Life (V75-7) har inte fått till det i regi Robert Bergh hittills och han har heller inte vunnit på länge, däremot så är det här en kapabel häst i grund och botten och Örjan Kihlström upp känns intressant. Han ska absolut inte nonchaleras! Fyra procent.

Tänk på att...

... 6 Burning Man och 7 Man at Work (V75-1) känns som ett väldigt stabilt lås att inleda V75-omgången med. Vi lär tidigt få Burning Man till ledningen, och Man at Work är bästa hästen.

... 1 Zack’s Zoomer (V75-3) kommer eventuellt att tävla med helstängt huvudlag för första gången i Sverige, och det gör honom till en intressant skräll från fint utgångsläge, i ett öppet lopp.

... 3 Hazard Boko (V75-7) ska tävla barfota runt om, med helstängt huvudlag och jänkarvagn och från det här fina utgångsläget håller jag honom som given tipsetta i loppet. Han är för lite spelad.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Han ser ut att bli stor favorit, men jag måste tro på 8 Whipped Eggs (V75-6). Jag tyckte han var tapper senast och går nog framåt med de här loppen i kroppen. Dessutom kör Örjan Kihlström och de två verkar trivas ihop. Stall Berghs form går heller inte av för hackor. Singlas.

Har 6 Velasquez Gar (V75-5) minsta tur under vägen den här gången så bör det sluta med seger. Chansspik till 16 procent.

Miljonrensarna

Kan vara kallt att tro på ett treårigt sto på V75, men jag hoppas att Örjan ”gömmer” 5 Krakas (V75-4) så länge det bara går, så skulle hon kunna vinna det här loppet på speed. Vet att både kusk- och tränare gillar hästen. Åtta procent.

Många kommer nog att stimma om 3 Hazard Boko i V75-7, på grund av att Lennartsson tror hårt på hästen och kommer köra barfota och med bajk. Men hur såg 10 Linus Boy ut senast? Wow – kan vi få liknande upplopp? 15 procent.

Tänk på att...

... det är Eskilstuna som är värd för racen denna lördag. Det ser ut att kunna bli ruggigt väder, med regn i stort sett hela dagen enligt de tidiga väderprognoserna.

... Örjan Kihlström får chansen att köra 10 Evaluate (V75-3) åt Stefan Melander den här gången. Kanske kan få en liten kick av att återigen stifta bekantskap med Örjan?

... 3 Hazard Boko (V75-7) maxas.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Vem ska egentligen vinna det här? frågade jag mig själv när jag såg startlistan till Gulddivisionen, V75-3 på lördag. Få med form i det gänget, den enda? 8 Mack Dragan. Satt fast med allt senast och går bra i stort sett varje gång. Läget är hemskt, men tror körande Jepson bara ska köra framåt. Dödens brukar vara ledigt och därifrån borde chansen vara okej. En chansning till 14 procent, men...

Miljonrensarna

8 Harran Boko (V75-1) får testa på täta starter nu och jag tycker att utgångsläget är lite intressant. Favoriterna står med springspår och det är inte de mest pålitliga kusarna på planeten. Här kan Lugauer åka med och med lite klaff kan det smälla till. Fyra procent.

12 Echo Gamble (V75-2) är ofta het när han startar hemma på ön. Nu testar han V75. Ulf Eriksson kör och det blir barfota runt om, första gången med jänkarvagn och helstängt på. En procent.

Tänk på att...

... tävlingarna körs på Sundbyholm, utanför Eskilstuna. Vill du ha en häst till ledningen så är spår 1 i auto ingen höjdare.

...1 Mellby Hoffa (V75-2) är endast tre år och ute över 3 000 meter för första gången. Det ser mycket tufft ut på pappret, men trots det är hästen favoritspelad. Tas bort på systemet.

...5 Milligan’s School (V75-3) ser ut att bli favorit. Men har ingen form.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

6 Fighter Mearas (V75-2) är en kapabel herre som jag vet att Ulf Ohlsson gillar skarpt. Han var riktigt fin senast när han över lång distans joggade undan och vann på ett bra sätt. Nu är det 500 meter längre och det tror jag inte är någon nackdel, snarare en fördel. Han kan öppna riktigt snabbt och jag är inne på att han tar över ledningen tidigt och sedan leder runt om.

Miljonrensarna

4 Ti Amo Face (V75-4) är en mycket kapabel märr när hon funkar och inte galopperar. Hon var mycket bra vid segern näst senast men lite sämre senast. Nu har hon fått en paus och man har fräschat upp henne. Erik ska lösa innerspåret och med rätt resa tror jag hon fäller många till fem procent.

10 Linus Boy (V75-7) kan man sällan räkna bort när han startar. Han var tillbaka efter längre paus senast och avslutade rykande fort till seger. Loppet i kroppen gör honom gott och kör de lite för snabbt där framme blir jag inte förvånad om Björn och Linus Boy flyger över upploppet. 15 procent.

Tänk på att...

... 6 Burning Man och 7 Man at Work (V75-1) sticker ut i inledningen, kan lite körning mellan duon bädda för en skräll?

... 6 Velasquez Gar (V75-5) har varit tvåa två gånger på V75 på slutet, kan det vara dags att ta en seger?

... 8 Whipped Eggs (V75-6) blir omgångens störste favorit. Var heroisk senast och ska räknas, men möter några bra hästar.


ANNONS: Här kan du ta rygg på poddsystemet ”Spets & Slut” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

I V75-1 tycker jag på förhand det handlar om två hästar. 6 Burning Man borde komma iväg bra från sitt springspår och spikas. Avslutningen senast var femstjärnig och i dessa fall måste man ta ställning även om jag inser att 7 Man at Work också kan vinna loppet.

8 Whipped Eggs (V75-6) gillar jag det mesta med förutom procenten. Bra chans men väl mycket spelad.

Miljonrensarna

7 Perfect Dynamite (V75-7) var inte som bäst senast så den insatsen är bara att glömma. Gången innan var hästen strålande. Nu är Lisells sexåring ostreckad vilket är jätteintressant. Med rätt ryggar och hårt tempo vill jag inte ryka på ”Dynamiten”. En procent.

1 Zack’s Zoomer (V75-3) känns jättefin för dagen. ”Kan nå ledningen och är inte helt borta”, säger ”Tarzan” till mig. Fyra procent.

Tänk på att...

... Eskilstuna (Sundbyholm) är ansvarig för V75 både på lördagen och söndagen.

... vi har öppna lopp med gott om skrällpotential.

... Stefan ”Tarzan” Melander har fyra av tolv hästar i Gulddivisionen (V75-3). Det är värt att notera.

... V75-4 är ett stolopp med 15 hästar till start. Här smäller det. Se till att ha välstreckat!


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00. Här följer du liverapporteringen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]Inga-Lill Lindén:

Spikarna

8 Mack Dragan (V75-3) är väldigt vass på speed. Kommer han i slagläge blir han segerfarlig.

6 Velasques Gar (V75-5) gynnas av högt tempo.

Miljonrensarna

8 Harran Boko (V75-1) har hög kapacitet, och tål att göra jobb själv. Fyra procent.

3 Leia Palema (V75-4) kommer att köras i spets, om hon kommer dit. Bör ses mad chans trots tuffare motstånd. 13 procent.

Tänk på att...

... det är trav i dagarna två på Eskilstuna med Breeders’ Crown-finaler som helgens höjdpunkt (söndag).

... 8 Vicar (V75-2) vann senast efter en tuff slutrunda. Inget önskeläge, men gynnas av den långa distansen.

... 9 Vikings Peacher (V75-6) gjorde comeback efter långt uppehåll senast och såg fin ut. Kan var tidig här.

... 9 Ural (V75-7) kan få sin revansch nu efter förlusten senast.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


Läs mer inför V75-omgången:

Publicerad:

LÄS VIDARE