Trav

Rekordvinnarens nya häst gör debut

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

TRAV

Vann 45 miljoner – nu kan det bli fler vinster

Norrlandskvinnan vann 45,3 miljoner kronor på V75 förra året.

På torsdag kan det bli nya sköna vinster för kvinnan.

Hennes nya stjärnhäst Year in Rewiew gör debut för Åke Svanstedt.

Sarah Swahn sköter hästen Year in Review.
Sarah Swahn sköter hästen Year in Review.

Den 24:e juni 2007 vann ”Norrlandskvinnan” 45,3 miljoner på V75. Rekordsystemet lämnades in på ICA Nära i Bygdeå i Västerbotten.

Efter mycket spekulationer om vem som hade vunnit miljonerna tog kvinnan från Norrland själv kontakt med ATG. Men hon påpekade bestämt att hon ville vara anonym och så är hon även idag.

Det var efter ett makalöst V75-system med spik på en 57-oddsare i den första avdelningen som bar henne mot de stora pengarna. I intervjuer har den anonyma kvinnan, som är i övre medelåldern, berättat att den sensationella spiken var ett helt medvetet drag baserat på studier och gedigna travkunskaper.

Tränas av Svanstedt

Enligt flera uppgifter till Trav365 och artiklar på travnet.se köpte ”Norrlandskvinnan” den lovande amerikanska fyraåringen Year In Review för en del av vinsten och satte hästen i träning hos Åke Svanstedt. Year in Rewiew är en toppstammad hingst efter Self Possessed. I USA har hästen matchats försiktigt, men ändå sprungit in 1,5 miljoner kronor och vunnit sex lopp.

På torsdag gör hennes häst en spännande debut på Åbys V65-tävlingar och möter bland annat Dan-Åke Olssons topphäst Harpers Joker.

– Jag vill inte uttala mig om vem som äger hästen, säger Sarah Swahn som är skötare till hästen som enligt programmet ägs av "Stall Hippocampus".

Vad är det för typ av häst?

– Det är en fin häst som skött träningen på ett bra sätt. Vi har bara kört lugna jobb med honom men det är på ett bra sätt. Han har mycket pengar på sig och det är tufft. Sedan är det lite svårt att veta hur bra han är då vi aldrig tryckt av honom i jobben. Det är stor skillnad att komma ner på 13-tider än springa i jobben här hemma, säger hästens skötare Sarah Swahn.

Vad tror du om torsdagens start?

– Han kan behöva lopp men ska kunna vara bland de tre. Jag tror Björns häst (Harpers Joker) blir svårslagen.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!