Trav

”Jag fick ett rejält jack ända in till skallbenet”

Travkusken Benny Christensen till sjukhus efter otäck bilolycka

Av: 

Andreas Örtengren

TRAV

Axevallatränaren Benny Christensen, 57, var under lördagsmorgonen med om en trafikolycka.

Han skadade sig och fördes till sjukhus.

– Jag fick ett rejält jack ända in till skallbenet, men det hade kunnat gå mycket värre, säger amatörkusken till Trav365.

B-tränaren och tillika amatörkusken Benny Christensen är hemmahörande på Axevallatravet.

För närvarande har 57-åringen fem hästar på sin träningslista och för bara några dagar sedan körde han på V86 med sin fyraårige hingst Grandissimo.

Under lördagsmorgonen var han med om en otäck trafikolycka där han hamnade i diket med sin bil.

”Spräckte skallen”

– Det var tidig morgon och jag åkte som vanligt lugnt då det ofta är djur och människor på den här grusvägen. Det var gråmulet och jag höll hastigheten men i en kurva hoppade det fram en katt. Det gör så ont i hjärtat om man kör på en fågel eller något annat djur så rent instinktivt väjde jag för att undvika katten och körde i diket, säger Benny och fortsätter berätta om morgonen:

– Jag hamnade vid sidan och där fanns en stor sten så det blev tvärstopp. Jag slog i huvudet och spräckte skallen. Just där och då visste jag inte vad jag hette. Sidorutan var helt intryckt och det hade kunnat gå så mycket värre.

Hur tog du dig till sjukhus?

– Jag lyckades ringa en vän som ganska snabbt kom med en traktor. De märkte att jag var yr och att jag inte uppförde mig normalt. Även mitt ex förstod att jag behövde uppsöka läkarvård. Jag tänkte först att det där kan jag fixa själv men det är nog chocken. Jag hade väldig tur att jag fick hjälp och är väldigt tacksam.

”Blödde en hel del”

Benny Christensen fick till slut komma in till sjukhuset med ambulans och där kunde läkarna konstatera att han blivit ordentligt tilltygad.

– Jag blödde en hel del och hade fått en kraftig smäll mot huvudet. Det var ett rejält jack som var så djupt så det nådde ända in till skallbenet. Jag fick sys och plåstras om. De trodde först att jag kunde fått en whiplashskada men så var inte fallet som tur var.

Under samma dag som olyckan var framme skulle Christensen köra lopp på Örebrotravet men fick stryka sig själv.

– Det fanns ingen möjlighet att köra den kvällen så det var bara att stå över. Jag gillar inte att vara ifrån och vi inom travet är ganska härdade med skador så jag är van att resa mig snabbt igen.

Efter olyckan har många av Bennys vänner och bekanta hört av sig och undrat hur det gått.

– Jag la ut bilden på mig efter olyckan och det kanske inte var det smartaste då den är rätt blodig men jag var inte helt klar i huvudet på sjukhuset. Men jag är så tacksam att så många hört av sig och önskat mig lycka till och att jag ska krya på mig. Travfamiljen visar sin allra bästa sida. Jag mår efter omständigheterna bra men en väldig tur i oturen.

Till sist. Hur gick det med katten?

– Det var faktiskt det första jag gjorde, att kolla om jag såg katten. Den klarade sig för jag har sett den efteråt. Vi jobbar med djur och det är så hjärtskärande om man skulle råka köra på ett djur.

Benny Christensen var redan tillbaka i sulkyn under måndagens lopp på Mantorp.

– Jag kommer att köra med bandage under hjälmen, sa Christensen.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav

Hästar

V86