Rekordomsättning för ATG under söndagen

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR Bild

Söndagens V75-omsättning uppgick till drygt 96 miljoner kronor.

Det var nytt rekord för Elitloppsdagen. Även tv-tittandet slog nytt rekord.

– Vi gläds över att den klassiska elitloppshelgen gick att genomföra på ett bra sätt och att spel på hästar just nu är hetare än någonsin, säger Katarina Widman, Chief Commercial Officer på ATG.

Ingen publik på Solvalla under Elitloppshelgen.

Men spelet på trav lockade många under fredag, lördag och söndag.

Totalt omsatte ATG 397,9 miljoner under dagarna tre. Det var 17,3 miljoner högre än fjolåret, men lägre än rekordåret 2018 som omsatte 410,1 miljoner kronor. Dock så hade 2018 fyra lopp fler än i år samt en jackpot på lördagens V75.

– Som alla andra så saknade vi verkligen publikfesten på Solvalla. Men vi gläds över att den klassiska elitloppshelgen gick att genomföra på ett bra sätt och att spel på hästar just nu är hetare än någonsin, säger Katarina Widman, Chief Commercial Officer på ATG, i ett pressmeddelande.

”Mycket nöjda...”

ATG kunde i år räkna in nya rekord för söndagens totalomsättning, söndagens V75-omsättning, spel från utlandet, spel via e-kanalen ATG.se och antal kunder som spelade.

Med stängda publikplatser och en ny och bättre sändningstid i TV4 så lyfte inte oväntat även tv-tittandet på elitloppshelgen. Totalt såg 838 000 finalsändningen i TV4 kl. 20.00-21.00 och genomsnittstittandet på hela finalsändningen var 527 000, vilket var en ökning med 53 procent jämfört med 2019. Den tidigare rekordsiffran låg på 620 000 tittare 1999.

– Sammantaget och efter rådande omständigheter så är vi mycket nöjda med årets Elitloppshelg. Men till nästa år hoppas vi innerligt att Solvalla, alla aktiva och Solvallapubliken åter får den stora folkfest den här helgen förtjänar att vara, säger Katarina Widman.

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN