Dags att visa hur bra han är, kör Björn

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Årjäng den 11 juli • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Årjäng den 11 juli.


LÄS VIDARE

ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

I den tredje avdelningen får vi se ett försök i Bronsdivisionen över lång distans. Här tror jag att 7 Fort Knox har en bra chans att visa vilket kapacitet han besitter. Han har krånglat på slutet och inte travat och det finns en del frågetecken som måste rätas ut. Varför tror jag på honom denna gången? Jo, jag är inne på att Björn kommer ladda och få ta över ledningen efter en bit, i ledningen är han obesegrad och där kan han trava ut. Det brukar inte hända mycket i långlopp på V75, ledaren brukar få bestämma och rinna undan. Detta är Björns hopp i Svenskt Travderby och det är dags att visa hur bra han är. Han är knapp favorit vilket är tacksamt för hade han vunnit senast hade han varit tre gånger så mycket spelad. Kör Björn! 

Bortglömda hästen

I den inledande avdelningen blir den norska gästen klar favorit. Visst har han varit bra men jag vill varna för 2 Charlock Wiking som fastnade med krafter kvar senast på Kalmar från dåligt utgångsläge. Gången innan var han bra på Bollnäs som tvåa och nu har han fått ett bra utgångsläge, spår två volt tror jag han löser och Magnus Jakobsson kan Årjäng som sin innerficka. Han öppnar snabbt och jag tror han kommer hamna bra på det, med rätt flyt tror jag han kan skrälla till singelprocent i inledningen.

Superkusken

Under denna rubriken brukar Örjan Kihlström och Björn Goop slåss och det är inget undantag denna gången, båda kör varsin klar favorit men även några andra som blir betrodda. När det gäller dessa två kuskar så brukar dem plocka någon seger på V75 och jag tror att dom har bra chans att göra det igen. Den jag väljer att ha som nyckelkusk är ändå Björn Goop som kör min ”superspik” men som även nästan är uppväxt på Årjäng, han kan banan som ingen annan och därför föll valet där. Går igenom hans chanser här under. 


5 T.Rex Face (V75-1) gör debut hos Björn men dem känner varandra väl efter V75 segern för tre starter sedan. Han är bra och kan duga i loppet men utgångsläget drar ner chanserna en del och tar man några stycken då åker han med.  

12 Zarina Bi (V75-2) är det lite frågetecken kring formen på, visst har Björn valt att köra henne men jag tror mer på stallets andra häst Karamell Hill som har övertygat. Vid bred gardering åker hon med.   

7 Fort Knox (V75-3) se under rubriken ”Superspiken”.

2 Pine Muscle (V75-5) har inte presterat i årets starter, senast var han blek men saknade lopp i kroppen. Med det loppet i kroppen, Björns stallform och att man ska rycka skor och sätta på jänkarvagn så känns han intressant mot den klara favoriten. 

4 Zap Di Girifalco (V75-6) har övertygat hos Björn och varit riktigt fin vid segrarna. Det känns som att han är bäst när han får ligga på rulle och speeda till slut, men han kan säkert vinna med tyngre lopp också. Tycker han möter ett jämnt motstånd och ska räknas mycket tidigt, procenten är lite i överkant och jag spikar inte denna gången.   

2 Mellby Free (V75-7) har två lopp i kroppen och jag tror toppformen närmar sig. Hon spurtade riktigt vasst i årsdebuten och senast blev hon tempotorsk när Björn körde lite för sakta. Hon kommer få ett bra lopp härifrån och med lite flyt tror jag hon kan sätta killarna på plats. Det blir även barfota runt om vilket känns som ett plus.  


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

3 Milligan’s School (V75-7) skall troligen gå barfota runt om vilket han inte gjort på länge. Det låter mycket bra på honom inför denna starten och han har visat att formen sitter där. Från bra utgångsläge ska han räknas tidigt i Årjängs Stora Sprinterlopp.  

Förutsättningarna

Årjäng som kallas Sveriges vackraste bana arrangerar sitt årliga V75 race under juli månad. Höjdpunkten är så klart Årjängs Stora Sprinterlopp i avslutningen där tio hästar gör upp om en halv miljon kronor. Tycker man fått ihop ett fint fält och det skall bli spännande att se. Omgången i övrigt ser intressant ut men några klara favoriter som jag tror kan vara illa ute, jag hoppas det tävlas mer som i onsdags för då kan det hända något med utdelningen. Jag litar på Björn Goop vad gäller spiken, en häst som är bäst i fältet men har inte fått ut det han kan. Denna gången blir han spelvärd och då hugger jag direkt. Tänk på att Årjängs upplopp är ganska långt (mäter 205 meter) och det kan hända en del på upploppet. Stort lycka till med liret! 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad: