Rekordvinnaren: Har haft det superskönt

Anders Åkesson vann 22,6 miljoner på V86 för ett år sedan • Så har livet förändrats • Investeringarna • Kvällens V86-drag

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: KANAL75
Anders Åkesson.

Han satsade 220 kronor och tog hem tidernas rekordvinst på V86: 22,6 miljoner kronor.

I kväll kan rekordet slås då en ensam vinnare kan ta hem 25 miljoner kronor.

Ett år efter supervinsten berättar 57-årige Anders Åkesson om hur livet förändrats, investeringarna, tipsen till andra som blir miljonärer och kvällen speldrag.

– Det har tagit lång tid att landa innan man förstått innebörden av den enormt stora summan pengar, säger han till Trav365.


ANNONS: Jackpott 25 miljoner kr – här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas V86-system och gå med i andelslaget. [Extern länk]


I kväll saxas V86-tävligarna mellan Åby och Solvalla. En ensam vinnare kan ta hem tidernas högsta vinst på spelformen då det ligger 25 miljoner kronor i jackpott.

En som vet hur det känns att vara rekordvinnare är 57-årige Anders Åkesson från Skåne.

Onsdagen den 12 september i fjol blev han ensam i Sverige att sätta åtta rätt på V86 när Åby och Solvalla även då arrangerade tävlingarna.

Han satsade 220 kronor och vann osannolika 22 670 896 – tidernas högsta på spelformen.

Efter rekordvinsten trädde han fram både i Sportbladet och i TV4 och berättade om den helt galna kvällen.

– Det kommer ta veckor innan det sjunker in. Vi i familjen pratar om det i tredje person, det är helt overkligt, sa Anders Åkesson till Trav365 dagarna efter vinsten.

”Kan inte bara sitta hemma”

Nu, ett år efter rekordvinsten, berättar Anders Åkesson om hur livet förändrats det senaste året, tipsen till andra miljonvinnare och familjens investeringar och att hålla fötterna på jorden.

– Jag har fortsatt att jobba men på lagom nivå. Jag kan inte bara sitta hemma och glo på tv, säger han och skrattar och berättar även om det sociala projekt som är sin linda där han vill hjälpa behövande att starta företag.

Till att börja med, hur har det här året varit?

– Det har naturligtvis varit omtumlande och tagit lång tid att landa innan man förstått innebörden av den enormt stora summan pengar och man har funderat på vad man vill göra och inte göra. Vi har kunnat sansat oss och haft det superskönt.

Hur ofta tänker du på vinsten?

– Ganska ofta och jag känner en väldigt stor ödmjukhet inför alla möjligheter man har och vad det har förändrat i vår tillvaro. Har man bestämt sig för en sak nu finns det ingen tvekan. Det finns inga belastningar som exempelvis lån eller liknande. Det är en fantastisk känsla, säger han med en stark betoning på ordet fantastisk.

”Det är en knivig fråga”

Du har säkert drömt om hur det skulle vara att vinna miljoner. Är det bättre eller sämre än du tänkt dig?

– Oj, det är en knivig fråga. I mitt fall har man väl drömt om en vinst i spannet tre till fem miljoner kronor. Men vi mår jättebra av detta och inte gjort några idiotköp. Det jag tänker på är hur jäkla svårt det är att få åtta rätt. Så som vi har det i dag...det är en ynnest att få ta del av allt detta.

Har ni unnat er något?

– Vi har gjort lite kortare resor och planerat för framtiden. Jag har köpt fastigheter till vår familj, en till min syster och mina svärföräldrar.

Hur är det med bilar?

– Jag kollade i början efter vinsten på några riktiga monster och jag har provkört. Men jag sansade mig och det har inte blivit någonting ännu.

Finns det något tips från din sida, vad ska man göra och inte göra som mångmiljonvinnare?

– Man ska hålla sig cool och lugn och hålla sig kvar i vardagen. Sedan ska man unna sig saker. Det är inte så att vi köper räkmackor och influgen hummer, men man kanske köper lite dyrare och bättre produkter när det exempelvis kommer till mat. Det bränner inte lika mycket i fickan. Det är bara en fantastisk möjlighet.

”Finns ingen som är klar”

Anders Åkesson har fortsatt att spela på V86 och V75 och satsar max 400 kronor. Taktiken har han heller inte släppt, trots att han innehar vinstrekordet.

– Jag brukar kolla de två-tre senaste starterna. Min erfarenhet säger att en häst så klart kommer närmare en seger efter att hästen gjort en bra start.

I kväll har han dock svårt att hitta en solklar spik inför jackpottomgången.

– Det finns ingen som är klar för mig då det är så låga klasser. Som drag skulle 2 Easy Creation (V86-4) vara ett alternativ. Det är den jag fastnade för som en liten utmanare.

Avslutningsvis, vad händer om du blir ensam vinnare igen?

– Ha ha, det skulle ju bara vara helt sjukt.


ANNONS: Jackpott 25 miljoner kr – här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas V86-system och gå med i andelslaget. [Extern länk]


Läs mer inför kvällens V86-omgång:

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN