Mejla

Micke Nybrink

”Jag tar en rövare – spikar jätteskrällen”

Micke Nybrinks V75-krönika – lopp för lopp • Lördagen den 12 mars på Åby • Jackpott 47 miljoner

Micke Nybrink spikar Simon Helm tillsammans med Listas Tinge Ling.
Micke Nybrink spikar Simon Helm tillsammans med Listas Tinge Ling.

TRAV

Jackpott, snabba förhållanden.

Där har ni spelplanen för V75 i Göteborg.

Jag tar en rövare: Tingeling trollar bort motståndet.

Hon är tre procent och kan vinna.


ANNONS: V75-jackpott 47 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]Okej, soligt, sydlig vind och sju grader varmt väntar på Åbytravet. Och den raffinerade uppfinningen fritt fram invändigt i två spår på upploppet.

Tänker ni som jag, att de som sitter begravda i kön varvet kvar inte vinner? När våren smäller till och skorna ligger i drivor på stallbacken: klara, färdiga, gå – sen kutar alla allt vad de kan hela vägen.

V75-1: Formel 1-travaren Dear Friend har bra chans, givetvis. Hon kan chansspikas på en mindre lapp. Men jag garderar och rankar upp två formkort. Vichy Grif höll tappert i spets senast, tokpressades och slogs ända in. Carna Sensei är kraftigt uppåt och Jensen trimmar järnet med utrustningen.

V75-2: Utmanande lopp där jag garderar brett och gillar Hemisphere och Lucifer Sam som båda övertygade senast. Men, som sagt, plocka på efter plånbok.

V75-3: Grumligt i högsta klassen där Stoletheshow spelas hårt trots bakspår på kort distans, hypersnabb bana och flygfältsupplopp. Det kan gå helt åt helvete. Vem som vinner?

Disco Volante har jag dumpat, Harran Boko är ett vrålåk, Hazard Boko kan man alltid lita på och Upstate Face är en kanon.


ANNONS: V75-jackpott 47 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]Långt ifrån barntillåten

V75-4: Den här spiken är långt ifrån barntillåten – snarare enbart för en snäv krets av förtappade själar som lever på drömmen att sopa rent. Ni andra med fötterna på jorden plockar med Listas Tinge Ling, gör INTE misstaget att lämna henne.

Kolla på senaste starten på V75 i lördags. Från spår åtta på tillägg störs hon i direkt, tappar, springer ikapp, smyger fram men störs igen 400 kvar. Ändå travar hon 1.13 sista 2 000 men 1.11 sista 500.

Hon gick utan skor och fick vingar.

Det blir samma balans igen och jag läser tre procent i ett lopp där favoriten Donna är svår och de andra inte ett dugg bättre än Tingeling.

V75-5: Amalencius B.B. blir brakfavorit och visst är han kanske en kanon där taket kan vara långt borta. Insatsen näst senast… Men – nu ska vi spela, inte vara med i en fan club. Senast blev inte mycket till lopp, väl? Värsta konkurrenten (Astrum) satt fast i rygg och de andra viftade för glatta livet med vita dukar och uppsträckta händer.

Så jag dubblar lite lugnt med italienare, Zukanovics fartfantom Best ofDream Trio.

I Sverigedebuten på V75 senast var han underbar när han strulade i början men ändå svepte allt i okörd stil. Han är galet snabb och har en stil som man bara måste älska.

Jag har pratat med Zukanovic som förklarar att galoppen senast berodde på att hästen skakade ur tussarna ur öronen före start och blev vild. Kommer inte hända igen, lovar tränaren.

Dagens enklaste

V75-6: Dagens enklaste, i alla från min horisont. Sanibel leder från start till mål. Men om hon bommar ledningen är vi ju på Åby.

Tror faktiskt att hon haft chans från tillägg.

V75-7: Inga konstigheter, vi tar fyra och sitter bakåtlutade. Unico Broline och Phoenix Photo är två av mina favoriter som ska jaga ikapp och ner Sweetman, spetshästarnas ikon. Det är inte alls givet att det går när det är vår.

Innovation Love åker med på första barfota runt om, vill inte framstå som en idiot, även om jag är det.


ANNONS: V75-jackpott 47 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


Helgens tips


1. 12 Listas Tinge Ling (Åby, V75-4)

Härligt formintryck senast. Veckans roliga skrällidé.


2. 1 Sanibel (Åby, V75-6)

Ser ut som en mycket bra häst. Lekstuga senast. Spik.


3. 12 Best ofDream Trio (Åby, V75-5)

Ojojoj vilken travare. Kan ge favoriten en blåklocka.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 6, 7, 10, 9, 1, 2, 4 (5, 8)

V75-2: 9, 7, 1, 5, 8, 12, 6 (10, 11)

V75-3: 10, 7, 6, 5(11, 4)

V75-4: 12 Listas Tinge Ling (9, 3)

V75-5: 6, 12 (11, 10)

V75-6: 1 Sanibel (2, 9)

V75-7: 10, 11, 5, 2 (4, 9)

1 568 rader/784 kronor


Av: 

Micke Nybrink

Publisert:

LÄS VIDARE

”Skrällen rensar bort duktigt med system”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Micke Nybrink krönikor

V75-tips

V75

Trav

Micke Nybrink