Mejla

Micke Nybrink

Varning: Favoriter i fara – jag synar dem

Micke Nybrinks V75-tips • Lopp för lopp • Systemförslaget

Publicerad:
Uppdaterad:
Esprit Sisu är en av V75-favoriterna i fara.
Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Esprit Sisu är en av V75-favoriterna i fara.

Mellby Hoffa, Milligan’s School och Esprit Sisu.

De kanske ni tror på? Gör inte det.

För det är tre favoriter i fara.

I alla fall om vi synar dem i sömmarna.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets experter på V75. Här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Eskilstuna kör dubbla V75:or i helgen. Vi kan väl säga att det är bra sport på söndag men att det roligaste spelet bjuds på lördagen. Vad jag likt en svulten varg kastar mig över är därför givet.

V75-1: Två kanoner, varsitt springspår. Burning Man versus Man at Work, Untersteiner mot Kihlström. Den som tar starten vinner?

I så fall är det nog fördel Burning Man eftersom spår sex är dubbelt så bra som sju. Men eftersom jag är en mus och inte en man tar jag med båda, det blir skojigare att titta då.

Jagar femte raka

V75-2: Ni tror möjligen att Mellby Hoffa vinner det här? Han jagar femte raka och är bra nog, senast var han stark från dödens. Men nu är han rökt, jag chansar bort honom helt. Varför då?

Okej, moving in for the kill... spår ett bakom bilen på upploppsrakan i Eskilstuna är riktigt dåligt. Han är inte långsam i starten men torde hamna i svårigheter direkt, kanske rent av bli fast på innerspår. Nej, jag är mer inne på urstarke Vicar och förvandlingsnumret Cyrano B. (rysligt fin senast).

Sen är det självklart att Fighter Mearas har jättechans om han sköter sig. Den hästen kan braka runt i hög fart länge, ser det ut som.

Sämre än raden

V75-3: VM i ”Vi som inte vill vinna längre”? Elakt, jag vet men det är i alla fall överrepresentation av hästar med tveksamt pannben och/eller form.

Milligan’s School är bäst men han är sämre än raden just nu. Och 1 640 är inget plus – för han bjuds knappast på spets gratis igen.

Mitt skott är från halva plan, spikar nämligen Mack Dragan.

Hoppas att Jepson är så där satans fräck som bara han kan och anfaller direkt. Han gjorde det på i V75 Mantorp i juni, från spår åtta och vann.

Tror inte på någon

V75-4: Polly Avenue är ganska bra och har vunnit sju av nio. Jag fattar det. Men spik? Mattie har vilat sen början av juli och borde ha fått inleda i ett vanligt lopp, för att visa formen.

Så var det förr, nu struntas det i alla fina regler som hjälpte oss som föder sporten. Här tar jag alla, toppchans att det skräller om Polly förlorar.

V75-5: Ett hemskt svårt lopp där jag inte tror på någon. Eller om jag tvingas så är det enklare att hitta rysare än heta bud.

Noble Boy såg underbar ut ­senast när han aldrig fick chansen. Värd att titta på. Men det blir alla på lappen här också.

V75-6: Whipped Eggs var kusligt stark senast men fick aldrig tag i Thriller N.P..

Jag tror att N.P. betyder atomdriven, så kändes det i alla fall. Berghs häst var hur som helst femstjärnig, han också.

Men ni vet att jag alltid tror på Vikings Preacher.

Kolla på hans comeback och hoppa på tåget. Tydligen bad Erik Adielsson om ursäkt efteråt, för att ha kört för snällt. Det gör han inte om, kör för snällt alltså.

V75-7: Esprit Sisu är en kanonhäst som jag håller högt. Men han har varit struken för en hovböld i en bakhov, stått över tre jobb och kan inte tävla utan bakskor. Tveksamt, eller hur?

Hazard Boko är min idé. Han kan massor, öppnar fort, har lopp i kroppen och går vrålmaxad. Så det får bära eller brista.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets experter på V75. Här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Helgens tips

1. 8 Mack Dragan (Eskilstuna, V75-3)

Knallform, fräck kusk och sämre emot. Draget.

2. 3 Hazard Boko (Eskilstuna, V75-7)

Jättebra häst, lopp i kroppen, maxad. Chansspik.

3. 9 Vikings Preacher (Eskilstuna, V75-6)

Gillar jag. Fast i comebacken. Kan sänka allt.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 6-7 (2–5)

V75-2: 6-7-8-10 (1–5)

V75-3: 8 Mack Dragan (3–9)

V75-4: Alla 15 hästarna (6–3)

V75-5: Alla 11 hästarna (5–2)

V75-6: 8-9 (4–5)

V75-7: 3 Hazard Boko (10–2)

2 640 rader/1 320 kronor

Läs mer inför V75:

Av: Micke Nybrink

Publicerad:

LÄS VIDARE