Björn löser uppgiften och vinner V86-loppet

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Visby den 8 juli • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR BILD

Inför varje V75- och V86-omgång synar Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac loppen.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Visby den 8 juli.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superspiken

I den tredje avdelningen tror jag att kvällens huvudperson Björn Goop och hans fina 1 Zaffiro Roc (V86-3) har en bra chans att vinna. Han har gjort två starter i Björn Goops regi och i den första fick han ett tungt lopp och höll godkänt. Senast körde Björn till ledningen efter en bit och stack iväg, när Björn ryckte tussarna så fick han bra effekt och jag gillade verkligen vad jag såg. Innerspåret är inte det mest optimala på Visby men jag tror Björn löser det och sedan vinner han detta. 

Bortglömda hästen

I den fjärde avdelningen tycker jag 7 She’s My Secret blivit borttappad. Hon vann trots galopp senast och visade fina fartresurser, ikväll blir det barfota runt om igen vilket är ett plus och med rätt lopp tror jag hon kan fälla väldigt många. Vet att tränaren håller henne väldigt högt och jag gillar verkligen att Magnus A Djuse kör henne, en talang som man får se upp med i alla lopp. 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superkusken

Att Björn Goop skall vara under denna rubriken i kväll är ganska givet, han har många bra chanser och jag blir mycket förvånad om han inte vinnare minst två lopp. Han har stor respekt med sig och har bra utgångslägen med hästarna han kör och kommer han till ledningen blir det inte lätt för övriga. Går igenom hans chanser lite kort här under. 

4 Astronascente Zac (V86-1) trodde jag på senast och han vann trots att han inte imponerade. Trots att han har tillägg är det troliga att han sitter i ledningen efter en bit och sedan skall han slås. Han möter dock tuffare hästar nu vilket man inte ska glömma. 

9 Ildiko (V86-2) närmar sig en seger i Sverige. Var godkänd senast och mår bra av det loppet i kroppen, Goop upp är intressant och hon är given vid gardering.  

1 Zaffiro Roc (V86-3) se under rubriken ”Superspiken”.

2 Spectacular (V86-4) var bra vid segern på Solvalla för tre starter sedan. Har galopperat i dem två senaste starterna och verkar vara en svår häst, skulle Björn få honom felfritt då räknas han mycket tidigt. 

3 Shapes (V86-5) har varit bra i två starter å slutet mot tuffare motstånd från dåligt utgångsläge. Ikväll har han ett bra utgångsläge och det kan vara dags för seger. Känns tidig på lappen.  

12 Guillaume Boko (V86-7) gör alltid bra lopp men fick det tufft senast efter en resa utvändigt om ledaren. Han behöver ligga på rulle och skulle han få ett sådant lopp ikväll då kommer han vara med där fram.         

6 Romanesque (V86-8) var fin vid segern näst senast, visst fick han det serverat med högt tempo men avgjorde enkelt. Han har varit bra på slutet men har spår lite långt ut ikväll, ska med vid gardering men ingen jag går på rakt ut.  

Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på 3 Cobbys Angelica (V86-2) som skall gå barfota runt om och med en jänkarvagn, hon avslutade fort senast och kan vara med långt fram ikväll. Claes Sjöström brukar vinna mycket lopp på Visby och hon ska med tidigt.   

Förutsättningarna


V86:s sommarturné fortsätter och denna onsdagen är vi på Gotland och Visby. Det är en speciell bana vida kurvor och ett upplopp som endast mäter 156 meter. Det gäller att vara med där fram när det skall avgöras och min ”superspik” tror jag är med där fram när det skall avgöras. Björn Goop spelar huvudrollen ikväll och kommer styra utdelningen, har han en bra kväll då tror jag tyvärr det kan bli favoritparad, skulle det inte gå som han tänkt då kan utdelning skjuta riktigt högt. Stort lycka till på liret! 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN