Ber ATG tänka om – efter miljonkaoset

Trots ensamma med alla rätt på GS75 uteblev jackpotten • Missnöjet stort bland vinnarna • ”Förbannade”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Foto: Privat
GS75-vinnaren Christer Sjöström

Ensam med alla rätt på Grand Slam 75 ska per automatik innebära 15 miljoner.

Trots det fick Christer Sjöströms spelgäng ”bara” tre miljoner.

– Vi har nu formulerat ett brev till ATG:s totochef Marcus Wahlman där vi beskriver att vi inte känner oss nöjda och ber de tänka om, säger miljonvinnaren till Trav365.

Under söndagen avgjordes Grand Slam 75-tävlingarna på Rommetravet strax utanför Borlänge.

När alla de sju avdelningarna var körda var det bara Christer Sjöström och hans spelgäng kvar med alla rätt.

När en ensam vinnare tar hand om hela sjurättspotten på just den här spelformen innebär det att en Grand Slam-bonus ska delas ut i form av 15 miljoner.

Dött lopp innebar tolv missade miljoner

Men i just detta fall hände något smått osannolikt och de cirka 40 vinnarna fick nöja sig med tre miljoner.

– Vi hade ett större reducerat system, ett så kallat filsystem och då det blev dött lopp i den andra avdelningen hade vi båda vinnarna fast på olika kuponger. Vi blev alltså ensamma vinnare fast på två olika system. Hade det inte blivit dött lopp så hade vi ju tagit de 15 miljonerna.

Efter miljonvinsten så var känslorna uppretade bland många av de som deltog på Christers system.

– Det är ju så klart lite tudelat. Visst är vi alla jättenöjda med att vi vunnit stort men samtidigt känner vi oss lite blåsta på den här jackpotten som ska falla ut. Vi har diskuterat igenom saken och till slut bestämt oss för att gå vidare med detta, säger Christer och berättar vidare:

”Hoppas ATG tänker om och gör rätt”

– Flera har reagerat kraftigt och är förbannande. Det känns fel och att detta med dött lopp är något som ATG förbisett. Att det ska bli på det här viset när någon faktiskt lyckas bli ensamma med alla rätt kan inte ha varit tanken. Vi har nu formulerat ett brev till ATG:s totochef Marcus Wahlman där vi beskriver att vi inte känner oss nöjda och ber de tänka om.

Dagen efter att Christer och hans kompisar vunnit så uttalade sig spelbolaget ATG:s totochef.

– För spelarna är det höjden av otur att inte få Grand Slam-vinsten med tanke på att hästarna lika gärna kunde ha suttit på samma kupong. Jag tror inte att det här var syftet när man skrev regelverket, men jag kan inte ändra det i efterhand, säger Marcus Wahlman, totochef på spelbolaget ATG.

Nu hoppas miljonvinnarna att ATG tänker om och betalar ut ytterligare tolv miljoner som de känner sig ha rätt till.

– Ja det är vår förhoppning. I nuläget har vi inte fått något svar men vi väntar med spänning. Av respekt för att det är ett pågående ärende vill vi inte dela med oss av brevet eller vår dialog ytterligare med ATG. Vi får hoppas detta får en fredlig lösning då jag vet att flera av oss vinnare vill koppla in advokater om de inte tänker om, avslutar Sjöström.

Rätt rad på Grand Slam 75 på Romme
Foto: Foto: ATG
Rätt rad på Grand Slam 75 på Romme
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN