”Jag har stora tankar om honom i kväll”

Pasi Aikio är optimistisk inför V86

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: TR Bild
Pasi Aikio

V86 i kväll.

Då blir Pasi Aikios fyraåring Alone lite av en skrikhäst i omgången.

– Jag har stora tankar om honom i kväll, säger Solvallatränaren.

Under onsdagskvällen så avgörs V86-tävlingarna från Jägersro i Malmö och från Solvalla i Stockholm.

Så sent som förra veckan tog en ensam vinnare hela potten på 13,7 miljoner kronor.

Förra veckan var det jackpott på V86-spelet – någon jackpott är det inte i kväll, men som oftast så ser V86-omgången intressant ut på förhand och många spelare tror på hög utdelning för 8 rätt även i kväll.

En av V86-kvällens ”skrikhästar” är 4 Alone (V86-4).

”Jag har bra känsla”

Fyraårige Alone tränas av Solvallas Pasi Aikio.

– Allting verkar bara bra med honom inför kvällens uppgift, han är glad, fräsch och fin och allting är som det ska med honom, säger Pasi Aikio till Trav365 på väg till Solvallas travtävlingar.

Under onsdagseftermiddagen så är Alone andrahandsfavorit i loppet då Petter Lundbergs 2 Twice Kronos är favorit, men trenden under onsdagen har varit tydlig och fortsätter den trenden under onsdagskvällen så kommer Alone vara favorit på V86-spelet i kväll.

– Jag tycker det är befogat att det är många som tror på honom, jag har stora tankar om honom i kväll. Han är van att möta tuffa hästar och även om det inte saknas motstånd i kväll så tycker jag inte att det är lika tuffa hästar emot i kväll. Jag tror på honom.

Pasi Aikio kommer också låta sin häst tävla barfota runt om i kväll.

– Det blir för andra gången i karriären. Han tävlade barfota en gång i fjol men var inte riktigt mogen för det då, men jag tror det kommer fungera bättre i kväll. Kort distans är optimalt för honom då han gillar när det blir fart på loppen och jag har bra känsla.

”Jättenöjd med vinterträningen”

Innan V86-tävlingarna så gör också Pasi Aikios Derbyvinnare från i fjol Who’s Who årsdebut, det i lopp fem från Solvalla. Pasi Aikio låter mycket nöjd med sin numera femårige stjärnhäst.

– Han har haft en jättebra vinter, han har jobbat mycket och tungt och jag är jättenöjd med honom. Han är mycket jobbad inför i kväll men han har inte gått i några större farter så han är inte toppad på något vis och därför vet jag inte vart formen är, det blir en överraskning även för mig. Men, jag är jättenöjd med den vinter som han har haft.

Vad är målen för honom i år?

– Främst är det Jubileumspokalen, det är det stora målet, men han får tävla på och måste möta de bästa också för att härdas och utvecklas, men allt hänger på hur han tar loppen nu när vi börjar tävla med honom.

I kväll kommer Who’s Who dessutom tävla barfota runt om för första gången.

– Han har aldrig gått så, varken i lopp eller i träning, och det här är ett bra lopp att prova i som ett test inför framtiden, säger Pasi Aikio.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN