”Kan slå storfavoriten på V75 – se upp...”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Årjäng • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TR Bild
Ulf Ohlsson hoppar upp bakom 2 Granetta (V75–4) då stormvarnar experten Nils Larsson: ”Står väldigt spännande till”

I onsdags spelade Sportbladet-experten Mario Lipovac in näst mest i landet på V86.

Lördagens V75:a bjuder på en jackpott med 59 miljoner kronor i potten.

Sportbladets experter har synat omgången med sina spikar och miljonrensare.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Att han startar vecka-vecka gillar jag, ska räknas tidigt, säger Mario Lipovac inför lördagens miljonpott.

– Mitt speldrag står väldigt spännande till och det är intressant med Ulf Ohlsson i sulkyn den här gången, säger Nils Larsson.


ANNONS: Jackpott 59 miljoner – här ryggar du Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs i Årjäng på lördag. Omgången har spelstopp klockan 16.20 och kryddas med en jackpott på 59 miljoner kronor.

På V86 i onsdags från Visbytravet spelade Mario Lipovac in näst mest pengar i landet på V86..

Så här blev utdelningarna till andelsköparna:

Marios Femhundring

Vinst per system: 22 554 kronor.

Vinst per andel: 2 255 kronor

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 12.00 fredagen den 10 juli.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

6 Åsrud Vilja (V75-4) hade uppvisning senast vid seger och jag hade 20,5 sista 1 400 på henne och då tränaren meddelar att hon ska vara ännu vassare med det loppet i kroppen så kan jag inte tro på någonting annat än toppchans. 4 Zap di Girifalco (V75-6) gillar jag skarpt och då han står bäst till av de bättre hästarna i loppet så löser Björn Goop uppgiften.

Miljonrensarna

8 Athos Race (V75-3) visade inget extra i debuten för Ulf Stenströmer senast men med det loppet i kroppen räknar jag med att han är vassare nu, och då ska han passas i det här loppet. Han har tagit hela sex segrar över aktuell distans och då han kan öppna relativt bra från start så borde han kunna skaffa sig en vettig position direkt. Två procent.

1 Stepping Spaceboy (V75-7) kan öppna snabbt och är därmed grymt lägesgynnad och han kan absolut överraska i loppet. Fem procent.

Tänk på att...

... det är jackpott på V75 med 59 miljoner till en ensam vinnare. Spelvärdet är högt.

... V75 avgörs i Årjäng, upplopp mäter 205 meter, att jämföra med Solvallas 196 meter.

... 7 Fort Knox (V75-3) är högkapabel och högst troligtvis vinner det här loppet om han sköter sig, däremot har han inte fungerat fullt ut i regi Björn Goop hittills och därför vågar jag inte lita på honom fullt ut nu.

... 1 Slipper Runway (V75-5) har tre av tre från tät och kan bli en tuff nöt att knäcka, till och med för en sådan som 9 Civilon.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Björn Goop har riktigt fin snurr på sina djur för dagen och han tar nog minst en V75-seger på lördag. Jag har blivit imponerad av 14 Karamel Hill (V75-2). Det är ett riktigt bra sto som jag tror flyger runt dessa med lite klaff på vägen. Många kommer nog gardera brett - då spikar jag.

9 Civilon (V75-5) Ser ut som en riktig värsting och han har lopp i kroppen. Han är inte bara snygg, han är bra också.

Miljonrensarna

2 Randemar R.D. (V75-3) har en mycket hög högstanivå och skulle han kliva iväg – och prestera på topp här går ingen säker. Ska utrustas med ett norskt huvudlag nu. Åtta procent.

3 Island Life (V75-6) hade ett hopplöst läge senast, men såg fin ut i målskjutsen. Nu blir det täta starter, vilket brukar vara mycket bra för Bergh-hästar. Dessutom bra läge och den häst hästen trivs i främre träffen. Ser ut att bli helt otroligt bortglömd. Sex procent.

Tänk på att...

... 59 miljoner kronor ligger i den totala potten på sju rätt på lördag.

En härlig jackpot att spela om, med andra lopp.

...Robert Bergh kör utan skor på 8 Mellby Granat i V75-1. Vet att han gillar den här hästen. Kapabel att skrälla.

...6 Åsrud Vilja blir klar favorit i V75-4, men glöm inte bort segermaskinen, 8 Ulsrud Tea. Vass på speed.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Litar på stall Nurmos denna lördag som jag tycker har formen på gång för dagen. Bästa spiken hittar vi i V75-5 där 9 Civilon har en tuff uppgift med bakspår, men motståndet räds han absolut inte. Tror Kontio är med på noterna och styr på direkt. Ska mata ner dessa.

9 Viking Brodde (V75-6) ser ut att bli sanslöst bortglömd. Man får tacka. Om det blir fart är hans spurt tung.

Miljonrensarna

2 Charlock Wiking (V75-1) kan öppna fint i voltstart och kommer om inte det blir ledningen att sitta bra på det i loppet. Känns märkligt bortglömd av de tidiga spelarna. Jag varnar. Sju procent.

I V75-2 är det ett öppet stolopp och när Paw Mahony låter så nöjd med 1 Livi Opal H.M. så tycker jag det är vettgit att plocka med henne. Han kommer att köra i ledningen och ledaren i stolopp brukar vara svårpasserade. Se upp! Två procent.

Tänk på att...

... vi har en finfin jackpott att spela om denna lördag. Hela 59 miljoner kronor kan fördelas till spelarna.

...omgången avgörs på Årjängstravet, som har ett långt upplopp, 205 meter, så det kan hända grejer.

...5 T.Rex Face (V75-1) gör första starten i regi Goop. Lurigt spår, men Björn planerar att köra barfota runt om med honom direkt. De båda har vunnit på V75 tillsammans tidigare.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

6 Åsrud Vilja (V75-4) är ett av mina favoritston på kallblodssidan, hon övertygar hela tiden och senast slog hon svenskt rekord över kort distans. Det såg ut som hon hade mycket krafter kvar i mål och hon borde ha toppchans denna gången också. Jag tror att Örjan kommer vara offensiv och köra fram tidigt utvändigt om ledaren och sedan kontrollerar Örjan detta som bara han kan, skulle man släppa med 1 Trö Hera då är loppet definitivt över men där vill man köra i spets så hon får ta en lugn dödens och mosa gänget därifrån. Njut av ett mycket fint kalllblod. 

Miljonrensarna

2 Charlock Wiking (V75-1) fastnade med krafter kvar senast på Kalmar från dåligt utgångsläge. Gången innan var han bra på Bollnäs som tvåa och nu har han fått ett bra utgångsläge, spår två volt tror jag han löser och Magnus Jakobsson kan Årjäng som sin innerficka. Han öppnar snabbt och jag tror han kommer hamna bra på det, med rätt flyt tror jag han kan skrälla till singelprocent i inledningnen. Sju procent.

3 Island Life (V75-6) var bra i skymundan senast på Halmstad från omöjligt utgångsläge. Denna gången har han bra spår och är snabb ut, visst finns det startkanoner runt honom men skulle Bergh hitta dit då har han tagit tio segrar på tretton starter från ledningen. Att han startar vecka-vecka gillar jag med tanke på att Bergh är en expert på det och han ska räknas tidigt. Sex procent.

Tänk på att...

Årjäng som kallas Sveriges finaste bana arrangerar sitt årliga V75 race under juli månad. Höjdpunkten är så klart Årjängs Stora Sprinterlopp där tio hästar gör upp om en halv miljon kronor. 

7 Fort Knox (V75-3) är förmodligen bästa hästen i fältet när han fungerar men det är svårt att lita på honom. Kanske är denna gången man ska gå på honom då han inte kommer bli hårt betrodd. 

9 Civilion (V75-5) är en klassig häst som vann årsdebuten, ska lättas och skall ha bra chans. Nurmos derbyhopp i höst.  


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

9 Civilon (V75-5) är en otroligt läcker sort och känslan är att han kan bli hur bra som helst. Han var toppfin vid segern senast efter ett längre uppehåll och normalt ska han vara ännu bättre nu med det loppet i kroppen. Det blir förmodligen även barfota runt om den här gången vilket är intressant. Det känns som han är några snäpp bättre än sina konkurrenter och han blir väldigt svårslagen!

Miljonrensarna

2 Granetta (V75-4) står väldigt spännande till och det är intressant med Ulf Ohlsson i sulkyn den här gången. Hon har ingen rolig resultatrad men är mycket bättre än så, se upp!  Åtta procent.

10 Macelleria (V75-6) har gjort fina lopp på slutet och visat att toppformen närmar sig. Utgångsläget är inte det roligaste här men löser det sig bara vettigt under vägen så kan han mycket väl skrälla i det här loppet. Två procent.

Tänk på att...

…omgången kryddas med en rejäl jackpott och en ensam vinnare kan plocka hem 59 miljoner kronor.

6 Lipstick Tooma (V75-2) gör andra starten hos Daniel Redén och med den senaste genomköraren i kroppen kan hon vara segermogen.

7 Fort Knox (V75-3) har hög kapacitet men det går inte lita på honom.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

14 Karamel Hill V75-2 har övertygat stort i sex starter i Björn Goops regi. Stallet har tre hästar med i loppet,och säger själva att Karamel Hill är deras bästa chans.

4 Zap Di Girifalco V75-6 har fått ett passande startspår,och kan få en fin resa därifrån, Möter tufft motstånd, meni nuvarande form, så är det en riktigt bra segerchans.

Miljonrensarna

6 R.K. Queen V75-5 gick i mål med krafter kvar senast. Är distansgynnad. Hon är startsnabb, och kommer hon till spets kan det vara hästen att slå. En procent.

Tänk på att...

En av de riktigt klassiska travdagarna står för dörren. I morgon är det dags för Årjängs stora helg. Även en jackpotomgång igen. 

Tror mycket på Björn Goops Stall denna spelomgång.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN