Wilhelm Paal: ”Vi får se om jag kör i ledningen”

Halmstadtränaren om Stepping Spaceboy i ”Årjängs Stora”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
1 av 3 | Foto: Lars Jakobsson, Lena Emmoth / TR BIlD
Stepping Spaceboy startar från innerspåret i ”Årjängs Stora Sprinterlopp”

Stepping Spaceboy startar från innerspåret i Årjängs Stora Sprinterlopp.

Tränaren och kusken Wilhelm Paal berättar om sin startkatapult.

– Jag är optimistisk, säger 59-åringen till Trav365.

På lördag riktas blickarna mot värmländska Årjäng och vad som sägs vara Sveriges vackraste travbana.

Den gemytliga ovalen ansvarar för V75 och höjdpunkten är naturligtvis avslutningen på streckspelet, ”Årjängs Stora Sprinterlopp”.

Tio hästar ska göra upp om ett förstapris på en halv miljon kronor och det förväntas bli en fartfest.

En av de hästar som skulle kunna sätta färg på loppet är Stepping Spaceboy som har lottats till innerspåret bakom bilen.

Wilhelm Paal om spetsstriden

Spekulationerna är i full gång vem som ska ta hand om ledningen och kusken Wilhelm Paal ger sin syn på spetsstriden.

– Jag har en häst som är väldigt snabb den första biten och jag är mycket nöjd med att vi fick innerspåret. Visst finns möjligheten att jag kör i ledningen men det finns även andra hästar som kan öppna snabbt från start. Det skulle inte vara katastrof att få ryggen på Disco Volante men det är svårt att säga nu.

Den sjuårige hingsten kom till Halmstadtränaren Wilhelm Paal i början av maj i år och har gjort tre starter i sin nya regi.

– Jag gillar verkligen den här hästen. Senast blev ju allt fel och det blev inget riktigt lopp då han blev störd och galopperade. Innan dess var han riktigt fin vid segern på Solvalla. Han tränar fortsatt fint och jag är optimistisk till att han gör en bra prestation.

Hur ser du på årets upplaga av Årjängs Stora Sprinterlopp?

– Jag har stor respekt för många av hästarna. Jag har en häst i fin författning men känslan någonstans är att det kan bli svårt att vinna. Vi kommer få en fin resa oavsett om jag kör i ledning eller om jag väljer Disco Volantes rygg. Jag säger inte att jag har gett upp men jag måste även vara realistisk.

Gör du några ändringar?

– Han kommer högst troligen gå i ett helstängt huvudlag, jänkarvagn och utan skor på framhovarna, precis som senast. Eventuellt kan det bli ett par tunna alu-skor fram men det är något jag definitivt avgör på lördag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN