Vann på nytt rekord: ”Bara älskar honom”

Tog historiska segern i Prix Readly Express • Sen slog Adielsson till med mäktiga milstolpen

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Attraversiamo.

Först vann Erik Adielsson med Attraversiamo på nytt svenskt rekord.

I loppet efter tog han karriärens kuskseger nummer 5 000.

– När man ser vilka kuskar som finns med i den klubben kan man inte annat än att känna sig hedrad och ödmjuk, sa Erik Adielsson efter onsdagens succe.

Readly Express selades av och hyllades med stående ovationer.

Även hans lopp på Solvalla, Prix Readly Express, avgjordes med 400 000 kronor till vinnaren.

Och där slog den fyraårige supertalangen Attraversiamo med Erik Adielsson till rejält.

Han vann lopp på det nya rekordet 1.10,5. En tiondel snabbare än Campo Bahias rekord som han slog vid Kungapokalen i år just före Attraversiamo.

”Hästen jag väntat på i hela mitt liv”

Efter segern över distansen 2 140 meter med bilstart öste Erik Adielsson lovord över hästen.

– Jag sa till Svante (Båth, hästens tränare) efter försöken till Kungapokalen: det här är hästen jag har väntat på i hela mitt liv. I tävlingssammanhang är det den bästa hästen jag har kört, visst, det känns hårt, jag har ändå kört Victory Tilly, men det var på ålderns höst och Propulsion, sa Erik Adielsson och fortsatte:

– Han är ruskigt bra. Linda som passar honom körde fort med honom tidigare i veckan, och hon sa at det var svårt att inte köra fort. Jag säger att det var svårt att köra långsamt med honom. Det är en ultratalang, jag ber till gud att han får vara hel och fräsch, då kommer vi ha oerhört skoj tillsammans. Man bara älskar honom. Det är sällan jag drar till med de här orden.

Tog seger nummer 5 000

Erik Adielsson nöjde sig dock inte med den segern. I V86–8 skrällvann han med Mellby Eye Catcher. Det innebar att Erik Adielsson blev historisk som den nionde kusken i Sverige att nå 5 000 segrar som kusk.

– När man ser vilka kuskar som finns med i den klubben kan man inte annat än att känna sig hedrad och ödmjuk. Det är inte helt enkelt att ta 5 000 segrar, säger han och fortsätter:

– Travet är roligare än någonsin. Jag kan inte tänka mig ett bättre jobb. Jag trivs med livet och får chansen att köra bra hästar. Den svenska travsporten håller hög klass med en stor bredd med skickliga kuskar, inte minst många unga, och förstås väldigt, väldigt bra hästar.

Publicerad:

LÄS VIDARE