Rikard N Skoglund: Kommer vara offensiv

Kör åt formtränaren på V86

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Rikard N Skoglund

Rikard N Skoglund fortsätter att gå starkt som kusk – och har nyligen tagit valet att flytta till Stockholm.

I kväll kör han åt formtränaren Timo Nurmos på V86.

– Jag kommer att vara offensiv bakom Indiana Boko, säger 30-åringen.

Sundsvallskillen Rikard N Skoglund, 30, väljer att flytta till Sveriges huvudstad Stockholm.

Anledningen: för att slippa de långa resorna i bilen.

De senaste åren har Rikard N Skoglund tagit för sig allt mer runt om på landets travbanor och i fjol körde han in 12,3 miljoner kronor. Det är siffror som han redan nu passerat, då han vid dagens datum kört in hela 16,4 miljoner kronor.

Under onsdagskvällen avgörs V86-tävlingarna på Jägersro i Malmö och på Solvalla i Stockholm med fyra V86-lopp på vardera bana, och Rikard N Skoglund kör i två V86-lopp på Solvalla. Bland annat kör han åt formtränaren Timo Nurmos.

”Allting kan hända”

Timo Nurmos fyraåriga sto 6 Indiana Boko (V86-6) inledde karriären starkt i fjol med fyra segrar på nio starter och 369 500 i intjänade prispengar, i år har det dock inte gått lika bra då sex starter hittills under 2019 har inneburit en tredjeplats som bäst.

– Men jag tycker att hon är intressant i kväll, och jag kommer att vara offensiv, säger Rikard N Skoglund och fortsätter:
– Det är ett litet fält och det är svårt att veta hur de andra lägger upp det taktiskt, det är några som är startsnabba och några som sagt att de vill vara offensiva. Jag kommer dock att vara offensiv och det bästa vore ju om vi kunde komma till ledningen.

Vad tror du om segermöjligheterna?

– Hon gick bra i fjol och har visat att hon besitter bra kapacitet och hon borde tillhöra de bättre hästarna i loppet och jag tycker hon ska vara med och göra upp om segern.

Rikard N Skoglund kör även 2 Digital Class (V86-2) åt Stefan Melander.

– Henne har jag aldrig kört tidigare och jag har inte hundra procent koll på henne, men hon har varit ute i ganska tuffa lopp på slutet och även om hon galopperat en del så har hon sprungit bra tider. Hon möter några bra i kväll men jag tycker det ser ut att vara ett öppet lopp och från fint utgångsläge kan allting hända, säger Rikard N Skoglund.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN