Superspiken på V75 som alla (?) missat

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Axevalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MALIN ALBINSSON, CLAES KÄRRSTRAND, TR BILD
Henna Halme och Corleone D.K. är en av skrällspikarna på V75.

Två system med alla sju rätt på V75 förra lördagen och över 300 000 kronor inspelat.

Lördagens V75:a avgörs på Axevalla. Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemet via länkarna nedan.

– Min skrällspik såg jättefin ut senast som fastlåst. Bara fyra procent, säger Sportbladets Christoffer Wickman.

– Värdet är stort på mitt drag, säger Sportbladets Carl Wangle.


ANNONS: Här kan du gå med i andelslaget och ta rygg på Sportbladets V75-system. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På lördag avgörs V75 på Axevalla med spelstopp klockan 16.20.

Vid lördagens V75-omgång på Mantorp satte två system i andelslaget in alla sju rätt och spelade in över 300 000 kronor.

Ett av systemen var Sportbladets Carl Wangle:

Total vinst för laget: 214 170 kronor

Vinst per andel: 5 354 kronor

Sportbladets experter har synat omgången med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till lördagens V75-omgång. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 12.00, fredagen den 21 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

4 Corleone D.K. (V75-3) såg jättefin ut senast som fastlåst med gott om krafter kvar i mål och jag tycker han levererat starka insatser varje gång på slutet. Jag läser tidig ledning på honom och därifrån är han obesegrad efter fyra försök. Bara fyra procent.

10 Martin de Bos (V75-7) avslutade vasst till slut senast och jag hade 1.09 sista 600 meterna på honom och nu bara måste det vara dags för seger. Axevallas långa upplopp passar honom alldeles utmärkt och Erik Adielsson upp är ett stort plus.

Miljonrensarna

11 My Dream Art (V75-1) var klapprutten i debuten för Nurmos senast och då det bara var drygt en vecka sedan så lär många så klart tycka det är konstigt att han återfinns under den här rubriken. Han blir dock helt tappad nu och kan massor. Fem procent.

Tänk på att...

... jag var helt inne på Sofia Aronssons Hobby de L’iton, men en strykning på denne sent under torsdagen gör V75-inledningen mer öppen.

... 6 Hasty Helene (V75-4) verkar trivas tillsammans med Kevin Oscarsson, två starter tillsammans har inneburit lika många segrar. Räknas.

... 3 Velvet Gio (V75-6) har gått starkt nere i Frankrike på slutet och ska normalt ses med toppchans mot lördagens motstånd, däremot så tycker jag att han inte är lika vass med skor runt om som barfota runt om och som klar favorit vill jag därför gardera honom. Det rensar friskt bakom.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Om 7 Grainfield Aiden skulle kunna köra sig till spets i V75-7 blir det jobbigt, men jag tror flera vill vara med och ”bråka” i inledningen där. Sen kan Erik Adielsson styra på med formtoppade 10 Martin de Bos och reglera fältet utvändigt. Det är i alla fall mitt drömscenario. Hästen kördes passivt senast, men flög fram över upploppet. Han är stark och rejäl och inte rolig att ha på utsidan. Bra spik!

Miljonrensarna

Jag litar inte på storfavoriten 2 Zenzero Jet (V75-3). Speciellt då han ser ut att bli väldigt hårt betrodd, han har galopperat tidigare och kan göra det igen och då blir det ras i kuponghögen. Varnar för Crebas 8 Inez Alki som är en ruggig trotter och som ska köras offensivt. Om ledningen nås går ingen säker. Tre procent.

Det kan bli bra kört för 1 Ace to Play (V75-5). Hästen är rätt snabb ut och som jag läser det blir det rygg ledaren. Och slut...? Åtta procent.

Tänk på att...

... Axevalla står värd för V75 denna lördag.

... Axevallas banunderlag kan vara sådär och nu säger väderprognosen regn på lördag. Mycket regn. Hur påverkar det? Håll koll innan ni lämnar in era system.

... 12 Viola Grif (V75-4) hade vunnit lätt utan galopp sist. Revansch nu?

... det blir bajk på 3 Southwind Hydro (V75-7) den här gången. Ett plus.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Jag var helt inne på 2 Zenzero Jet (V75-3) senast och det visade sig vara helt rätt. Det blev lämplig kört och kusken Anders Eriksson körde vårdat, som vanligt, men hästen var också helt överlägsen. Det låter fortsatt bra och ett sånt här gäng ska han normalt lägga på rygg. Orosmolnet är från start, hästen har hetsat upp sig och galopperat från liknande lägen tidigare. Anders får hålla...

Miljonrensarna

Jag tycker att V75-2 är ett olösligt lopp, det är många hästar jag gillar, till låg procent, men jag måste lyfta fram 10 Justwalkonby som just nu är bisarrt lite spelad. Mats Djuse vinner med ”allt” för dagen och nu åker bajken på igen. Tre procent.

Kalla mig tokig, men måste ha med 4 Shogun D.K. (V75-6). Hästen är ospelad, men sett fin ut på sistone och jag har förkärlek till den här hästen. Kontio upp. Storskräller!? En procent.

Tänk på att...

... omgången körs på Axevallatravet med, har ni hört det förut, landets längsta upplopp, 227 meter. Värt att ha med i tankarna att bakspåren får lite lättare att komma in i matchen.

... min vinnare i V75-1, 2 Hobby de L’iton, ströks under torsdagen, nu tror jag mest på 1 Rocky Tilly och 8 Nero Maximus.

... det blir jänkarvagn på 5 Brandy Flame (V75-5). Starten är oviss där.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

12 Viola Grif (V75-4) hade vunnit överlägset om hon inte galopperat i sista sväng senast. Hon kom ändå som ett skott till slut. Hade upploppet varit längre hade hon nog hunnit dit. Detta är en märr som har hög kapacitet och jag tror hon bara är bäst i detta stolopp. Emilia Leo känner hästen efter senast. Nu gäller det att hålla i henne i sista sväng sen är upploppet så långt att hon blåser ner allt.

Miljonrensarna

1 Ace to Play (V75-5) är en häst jag gillar, tycker det är kul att Isac Lindberg kör honom själv och han gick helt okej som femma i V75-debuten. Senast höll han starkt som tvåa trots ett tråkigt utgångsläge. Äntligen har han fått lite tur i lottningen och fått innerspår, han är snabb ut och jag tror att planen är att leda detta så länge det går. Kan hålla hela vägen. Åtta procent.

10 Justwalkonby (V75-2) var det en del snack om näst senast på V75 i Eskilstuna men då öppnade han mycket dåligt och hamnade bland de sista trots ett bra utgångsläge. Han kom aldrig in i matchen och senast blev det galopp i sista sväng. Tycker han blir väldigt bortglömd denna gång på grund av de insatserna. Elfving har bra snurr på stallet och denna gång kör formtoppade Mats E Djuse vilket är intressant. Löser Mats resan kan han avslutade snabbt och bli en obehaglig överraskning. Tre procent.

Tänk på att...

... Axevallas upplopp är längst i Sverige. Mäter hela 227 meter.

... 10 Martin de Bos (V75-7) avslutade rykande fort senast och är allas nästagångare. Spännande med Erik Adielsson i sulkyn.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]Carl Wangle:

Spikarna

3 Velvet Gio (V75-6) kommer från Frankrike och har gjort starka insatser i vinter. Det luktar spets och slut lång väg och här har vi en häst som verkligen utvecklats rejält. Jag tror Ulf Ohlsson placerar hästen i ledningen och sedan stannar där hela vägen till mål.

Miljonrensarna

10 Justwalkonby (V75-2) är kapabel. Nu blir det troligtvis jänkarvagn. Det är en häst som mött V75-motstånd tidigare. Om favoriten sviker så… Tre procent.

1 Ace to Play (V75-5) kommer få rygg på ledaren som sämst. Det är en läcker häst som jag tror mycket på framöver och jag tycker värdet är stort i hästen. Åtta procent.

Tänk på att...

... Ulf Ohlsson tror på segerchans med 2 Cutaway (V75-5).


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Wangles V75-system”. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

2 Zenzero Jet (V75-3) har sett fullständigt bländande ut på slutet och måste ha toppchans även nu. Stefan P Petterssons hästar har levererat i år och jag tycker kusken Anders Eriksson har störst vinstchans i hela omgången.

4 Choco Garline (V75-2) spurtade fint till knapp seger senast. Startsnabb och bra läge. Kan leda runt om och en rolig chansspik.

Miljonrensarna

5 Ingo (V75-1) har radat upp vassa insatser den senaste tiden och har absolut kapacitet för att segerstrida. Christoffer Eriksson har stallform och  jag blir inte förvånad om han vinner inledningen. Streckad på fem procent.

15 Micro Vick (V75-4) kommer med form och skulle det lösa sig med positioner så kan skrällen vara ett faktum. Ett öppet Diamantoförsök och bara streckad på två procent.

Tänk på att...

... V75-cirkusen denna vecka stannat på Axevalla utanför Skara. Sveriges längsta upplopp och erkänt utslagsgivande.

... det finns alla möjligheter till hög utdelning då det på förhand känns svårt att hitta spikar.

... Hannu Korpis 7 Grainfield Aiden (V75-7) fortsätter starta tätt.

... det som vanligt skräller i Diamantstoförsöket (V75-4).


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

2 Zenzero Jet (V75-3) har inte gjort sig känd som någon startraket men från ett passande andraspår bakom bilen kan han hamna i en vettig position. Hästen har fin form. Kan krossa allt.

10 Martin de Bos (V75-7) är en stark häst som också är en vass avslutare och täta starter ska fungera bra. Gynnas av Axevallas långa upplopp.

Miljonrensarna

14 Bonny Boy (V75-2) har många att runda men har en rutinerad kusk. Med bra draghjälp kan han nog vinna detta. Ska absolut med på kupongen.

Jorma Kontio sitter upp för första gången bakom 4 Shogun D.K. (V75-6). Hästen kommer att laddas från start. Enligt William Ekberg åker de inte 100 mil tur och retur för inte.

Tänk på att...

... Axevallas upplopp är Sveriges längsta med sina 227 meter.

... 12 HögstenaStalldräng (V75-2) ska med på kupongen.

... 7 Burning Man (V75-1) går från alla positioner.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


Läs mer inför V75-omgången:

Publicerad:

LÄS VIDARE