V75-tips

Jackpott 46 miljoner: ”Schas för favoriten”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Solänget 16 oktober • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

G.K.Justus kan skrälla mot storfavoriten Santos de Castella i V75-2.
G.K.Justus kan skrälla mot storfavoriten Santos de Castella i V75-2.

TRAV

V75 avgörs på Solänget med 46 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till lördagens omgång.

– Det är schas för favoriten som gäller. Min skräll liras till tre procent, säger Erik Pettersson.


ANNONS: V75-jackpott 46 miljoner på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem. Spelstopp lördag: 16.20. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Solänget på lördag. Spelstopp: 16.20. Omgången kryddas med 46 miljoner i jackpott till en ensam vinnare.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund” med Micke Carlsson. [Extern länk]


Vid förra lördagens V75-omgång prickade 13 system i andelslaget alla sju rätt, dock till låg utdelning per system.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 11.53 fredagen den 15 oktober.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

1 Seismic Wave (V75-3) är en topphäst som dessutom har begåvats med startsnabbhet – och ett bra spår den här gången. Mycket avgörs in mot den första svängen, det vet säkre Kihlström om och det är favorit, hos mig, att han håller ut övriga. Då ska det mycket till för att hästen ska förlora, som det såg ut senast. Stallet är inne på att han är mycket fräschare nu. Jag gillar snacket och trots hög procent är det här spiken som jag bygger jackpott-systemet kring.

Miljonrensarna

Vi har väl sagt allt om succcétränaren Daniel Wäjersten redan!? 2 Diones Smaragd (V75-2) är en av hans chanser i omgången. Jag gillar hästen och spåret är okej. Härifrån bör det bli en bra resa och då kan det skrälla till. Passas! Två procent.

1 Guli Frodo (V75-4) låter Björn Karlsson nöjd med. Nu blir det lättning i balansen och kanske norskt huvudlag. Gissa om Björn vill sätta dit en pinne på V75 på hemmaplan? Jag chansar på ”ja”. Har även Tangen Haap med i V75-1, men där överlåter han tömmarna till Erik Adielsson. Guli Frodo är kvick ut och hemmatränaren vill köra i ledningen. Kan bära hela vägen. Vi säger så; hela vägen! Sju procent.

7 Nikita Sunrise (V75-6) är en bra häst som ska genrepa inför Breeders’ Crown-semifinaler. Formen ser ut att sitta där och det är ett lämpligt motstånd på mellanvolten. Uffe Ohlsson har löst svårare uppgifter. Fyra procent.

Tänk på att...

… det ligger 46 miljoner i jackpott. En fin påse som man inte har något emot att hugga lite ur.

… det är V75 på Solänget den här lördagen, en ”normal”-bana med 193 meter långt upplopp. Marginellt kortare än Solvallas dito.

… Örjan Kihlström styr utdelningen. Han sitter upp bakom flera hårt betrodda hästar.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken


V75-4 är en väldigt öppen historia så jag gav mig fan på att lösa racet på få streck. Det krävde sin man. Men efter att arkivet gått varmt och när man tagit in all info så har det utkristalliserat sig. Det är klart bra chans för 9 Källsjöviking och Umåkers-profilen Mats Gällerstedt. Hästen var riktigt fin på barfotabalansen senast, men fick ge sig mot smygkörd Torpa Pål.

Några hästar i loppet är överspelade och de på start är både osäkra - sen så väntar en oviss spetsstrid som kan utmynna i körning. Källsjöviking är snabb från start och sitter i spår 2 direkt så Mats kan bara köra rakt fram. Jag tror att han sänker allt sista 500 metrarna från en fin position. Klart spelvärd till 16 procent i ett lopp där folk får huvudvärk och sprider strecken. Tackar!

Miljonrensarna

Jag gillade verkligen intrycket på 4 G.K.Justus (V75-2) senast innan den tidiga galoppen, där hästen blev grovt störd. Han gick med helstängt huvudlag med hål i den gången och såg klart mer rapp ut. Jag hoppas att samma huvudlag sitter på igenom, trots voltstart och spår 4. Går hästen iväg står han sig klart bra i den här klassen. Det blir lättning i balansen igen, vilket gillas och den här tror jag mycket på. Storfavoriten Santos de Castella är fortsatt inte att lita på och ser ut att bli hutlöst överspelad. Att Kihlström kör gör att spelarkollektivet får tuppjuck. Gå på den ni. Schas! Tre procent.

V75-5 är ett rörigt lopp och mest tror jag på 6 Bowling Orlando, men jag har lill-tro på 10 Wolverine också. Loppet har många starttröga hästar och Wolverine och Stefan Persson kan öppna lite, så borde sitta ok på det. Blev faktiskt imponerad senast. Kan gå. Åtta procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Solänget den här lördagen. Upploppet är 193 meter.

… vi har en finfin jackpott att spela om, 46 miljoner kronor ligger i potten.

… Svante Båth planerar att köra 11 Zante Grif (V75-6) barfota runt om för första gången. Jag höll på att gå i den fällan, men efter videokoll ser man att hästen är tassig (lär inte bli bättre med än lättare balans) i voltstart och den här får nog inte ens säkre Adielsson iväg från springspår. Kan hamna åt råttorna. Blir överspelad.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spiken

7 Gooner (V75-7) gjorde ett ruggigt intryck senast efter paus och går säkert framåt med loppet i kroppen. Han har visat att han duger bra på V75 och har mött tuffare hästar än dessa. Det ser dessutom ut som det blir riktigt hård körning från start, vilket gynnar honom. Jag tror Daniel Wäjersten hittar ner i ett vettigt slagläge och sedan när han sätter in slutstöten kan ingen stå emot. Kör Daniel!

Miljonrensarna

4 G.K.Justus (V75-2) tror jag det kan vara dags för den här gången, det har jag visserligen trott fler gånger, men nu kommer han sitta bra till och kan få betalt för ”lång och trogen tjänst”. Tre procent.

7 Nikita Sunrise (V75-6) är en bra fyraåring som Roger Nilsson håller väldigt högt. Hon var med i Drottning Silvias Pokal i våras och har visat kapacitet. Står bra inne och med rätt lopp kan hon vinna till fyra procent.

Tänk på att...

… det är jackpott och 46 miljoner till en ensam vinnare.

… duellen mellan 6 Månlykke A.M. och 8 Tangen Haap (V75-1) blir sevärd.

9 Källsjöviking (V75-4) inte var stort slagen senast och kan få sin revansch.

6 Bowling Orlando (V75-5) inte har startat bakom bilen så mycket, men jag tror att han kan öppna snabbt, skulle han få ledningen kan det vara hästen att slå.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

1 Seismic Wave (V75-3) såg bländande ut senast på Färjestad och joggade runt om till seger. I mitt badkar har jag ett klassisk spets- och slut-scenario. 57 procent är klart godkänt.

Miljonrensarna

2 Diones Smaragd (V75-2). Vilket lopp hästen gjorde senast – trots galoppen. Hon slutade femma och visade fin löpskalle. Två procent är klart i underkant. Här ska favoriten 7 Santos de Castella bort till 64 procent.

1 O.K.Nalan (V75-2) är också värd att nämna i samma lopp från ett perfekt läge. Hästen är under utveckling och till sju procent ska han med på kupongen.

Tänk på att...

Björn Karlsson låter overkligt nöjd med andrahandsfavoriten 8 Tangen Haap (V75-1). Blir en underbar duell mot favoriten 6 Månlykke A.M..

det luktar duktig startrusning i V75-7. Ett klurigt lopp att bena ut.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Erik Adielsson från någon form av springspår är som tavlor av Rembrandt. I V75-6 har han fått just detta, att sen hästen 11 Zante Grif går barfota runt om gör inte saken sämre. Spikas till 23 procent

Daniel Wäjersten är Sveriges nya Åke Svanstedt när det gäller att träna hästar. Att han även kan köra häst visar han i V75-5 bakom 6 Bowling Orlando. Tror på tidig spets, spikas till 17 procent.

Miljonrensarna

Visst startar Örjan Kihlström 40 meter efter i V75-4 med kallblodet 13 Mjölner Spik men jag tror på god vinstchans ändå. Elva procent.

3 Mellby Galanga (V75-7) gillas till låga fyra procent, kan skrälla.

Tänk på att...

det ska regna oerhört i Ö-vik, detta kan göra banan komplicerad.

det är tre klara favoriter i de tre första avdelningarna. Där avgörs utdelning, hur gör exempelvis Erik Adielsson bakom 8 Tangen Haap (V75–1)?


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Jackpottlapp” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

6 Månlykke A.M. (V75-1) vann enkelt i Svenskt Mästerskap senast och efter att jag pratat med Gunnar Melander är jag trygg med att han kommer göra en stark insats. Han lär tidigt vara framme för att försöka överta ledningen och kommer han dit är det en toppchans, men han är svårslagen även från andra positioner.

6 Bowling Orlando (V75-5) har bara startat en gång bakom startbilen tidigare och då öppnade han inget speciellt, men jag blir inte förvånad om han kliver iväg klart bättre nu och i ett fält där det saknas startkanoner kan han nog överraska och sitta i spets. Han kan vinna även från andra positioner och känns som en spännande spik till 17 procent.

Miljonrensarna

7 Nikita Sunrise (V75-6) är en årgångshäst som verkar bli rejält bortglömd den här gången. Hon hade alla krafter sparade i senaste starten och visade att formen är kraftigt på gång. Hon ska vara som allra bäst nästa helg när det är semifinaler i Breeders’ Crown men jag blir inte alls överraskad om hon genrepar med en seger. Fyra procent.

Tänk på att...

omgången kryddas med en jackpott den här veckan och en ensam vinnare med sju rätt kan vinna 46 miljoner kronor.

1 Seismic Wave (V75-3) såg väldigt fin ut efter ett litet uppehåll senast och från ett bra utgångsläge kan han vara en tänkbar spik.

1 Guli Frodo (V75-4) vore kraftigt missgynnad om det blir en omstart, men utan strul har han fina förutsättningar och kan leda hela vägen.

det kan bli ordentlig körning från start i V75-7 och det gynnar i så fall 11 Leave Your Sox On som var väldigt rejäl vid segern senast.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Solänget under lördagen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons system på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

6 Månlykke A.M. (V75-1) är Sveriges bästa kallblod och övertygade stort senast i Svenskt Mästerskap. Är laddad inför det här loppet. Tror på en bra vinstchans.

7 Santos de Castella (V75-2) har vunnit hälften av årets åtta starter. Vann okörd senast på 1.12.3. Går upp en klass nu. Startsnabb och kan tidigt komma till spets. Bra chans med Örjan Kihlström i sulkyn.

Miljonrensaren

7 Global Adventure (V75-3) avgjorde utan att behöva anstränga sig senast. Håller på att växa in i högsta klassen på allvar. Ska med på kupongen. Åtta procent.

Tänk på att...

det inte blev någon utdelning på ”femmorna” förra veckan, det innebär 46 miljoner kronor extra i potten, när Solänget står värd för V75-omgången.

vi får lita på Örjan Kihlström som sitter upp bakom favoriterna.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: V75-jackpott 46 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på lördag. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Björn Karlsson: ”Finns inte en chans i helvete”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Hästar