V75-tips

”Skrällen har toppform – jag måste varna”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Mantorp • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: 

Trav365

Jim Oscarsson och Mr Perfection är ett hett skrällbud på V75.
Jim Oscarsson och Mr Perfection är ett hett skrällbud på V75.

TRAV

V75 avgörs på Mantorp på lördag med 50 miljoner kronor i jackpott.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys i jakten på spikarna och miljonskrällarna. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Mitt skrälltips har toppform, jag måste varna, säger Mario Lipovac.


ANNONS: Jackpott 50 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Mantorp lördag den 20 februari med en jackpott på 50 miljoner kronor. Omgången har spelstopp klockan 16.20.


ANNONS: Här kan du ta rygg på podd-systemet på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund” med Micke Carlsson. [Extern länk]


Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 12.51 fredagen den 19 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

3 Disco Volante (V75-3) står inför väldigt fina förutsättningar. Bra spår och han är startsnabb och om han inte galopperar är det givet att han frontar i det här loppet och troligtvis leder hela vägen. Han var bra senast i finalen, men att han inte kunde stå emot Antonio Trot är förståeligt. Motståndet den här gången är minst sagt lämpligt och som sagt, så tror jag det blir tidig ledning och från den positionen brukar Disco dra på i eget tempo. Och oftast vinna.

Miljonrensarna

V75-2 är lägsta klassen och där kan det skrälla rejält. Loppet känns öppet även den här gången. Hemmahästen 5 Bat Marke har gjort det bra på sistone, men kanske borde ha vunnit senast. Stallet är inne på att fästet saknades. Nu är läget perfekt och så åker en jänkarvagn på. Intressant! Tre procent.

1 Luna Nera Doc (V75-4) kommer nog att trenda uppåt lite i procent fram till spelstopp, men måste lyftas i den här spalten till rådande procent. Jänkarvagn på och blinkershuvudlag. Oskar J är påställd! Tre procent.

Tänk på att...

... 50 miljoner ligger i potten till en ensam vinnare på V75. Fin jackpott, alltså.

... det är Mantorp som står värd för racen. Det är bra att vara med i främre träffen på banan och svårt att plocka längder om man sitter alldeles för långt bak.

... 6 Zack Bris (V75-2) är formtränaren Oskar Kylin Blom riktigt nöjd med. Han sätter upp Adielsson och vi kanske får se en uppvisning á la Morotai Degato?


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Puh! Vilken V75-omgång vi har att se fram emot. Det ser väldigt svårt ut på förhand och det var ingen lek att peka ut spiken/spikarna. Dessutom en extrakasse med miljoner i potten. Jag har fastnat för 9 Upstate Face (V75-1). Hästen står hårt inne på pengar, men på kapacitet är jag inne på att han är billigt inne här. ”Kolgjinis” har riktigt fin snurr på hästarna för dagen och Upstate Face känns riktigt fin i jobben och han är inne i en fin fas. Räcker gott. Rundar allt! 13 procent.

Miljonrensarna

11 Mr Perfection (V75-5) är snudd på en ”nästagångare” varje start nu. Men hästen har verkligen superform och jag hoppas att han får utdelning snart. Helst i den här starten som snudd på ospelad. Jag spelar i alla fall inte utan honom i jakten på miljonerna. Två procent.

5 Ottilia Fri (V75-6) har någon slags psykform och står riktigt bra inne i det här loppet, kontra många av konkurrenterna, sett till V75-finalen på Solvalla. Tre procent.

8 Timo Lane (V75-7) såg rysligt bra ut över upploppet senast. Täta startar. Pang!? Fem procent.

Tänk på att...

... det är jackpott på V75 den här lördagen och det ligger 50 miljoner kronor i potten.

... omgången körs på Mantorp och där brukar det kunna betala bra på 7 rätt. Det kommer hästar från hela Sverige, som är svåra att sätta emot varandra.

... det ska kunna bli regnigt och varmt på lördag, det kan vara vettigt att kika över hur banunderlaget blir för hästarna.

... 3 Disco Volante (V75-3) ser ut att bli hutlöst överstreckad. Blixtsynar vi.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

3 Call Me Brodda (V75-4) har en spännande uppgift framför sig. Hon var tapper som tvåa för tre starter sedan. Senast var hon bra i bronsfinalen som fyra. Hon har varit ute mot tufft motstånd och nu möter hon bara ston, vilket är ett plus. Hon är startsnabb och det ser ut som det kan bli tidig ledning, på Mantorps korta upplopp blir hon svårpasserad.

Miljonrensarna

4 Cassius Ima (V75-2) vann på ett bra sätt näst senast och är under utveckling. Han trivs i jämnt och hårt tempo och från ett bra utgångsläge måste han räknas tidigt i ett mycket öppet lopp. Elva procent.

11 Mr Perfection (V75-5) har toppform. Han har haft svårt att vinna på V75 men står på tur för det. Det kan bli bra körning från start vilket hade gynnat honom. Jag vill varna till två procent.

Tänk på att...

... V75-1 ser väldigt öppet ut och många kommer gardera. 9 Upstate Face har tänt till på slutet och ska inte glömmas bort.

... 3 Disco Volante (V75-3) har en bra uppgift i en svag gulddivision. Procenten kommer skena iväg och man får se hur det utvecklar sig innan man tar ställning.

... 6 Ale’ Pride Gar (V75-6) tas på allvar.

... 1 Maestro Crowe (V75-7) är bästa hästen i avslutningen, men 8 Timo Lane såg fin ut senast och blir farlig med klaff.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

6 Zack Bris (V75-2) har verkligen varit bra på slutet och hittat toppformen. Är väldigt snabb ut och från ledningen, över den korta distansen, har jag en riktigt bra feeling. Oskar Kylin Blom har form på stallet och Erik Adielsson förstärker i sulkyn.


MISSA INTE: Alla tips från Nils Larsson hittar du i Sportbladets V75-intervjuer här.

Miljonrensarna

1 Luna Nera Doc (V75-4) har kapacitet för att vinna ett sånt här lopp och det låter bra från stallet. Man ska växla upp med ett blinkershuvudlag och en amerikansk vagn den här gången och lyckas man svara ledningen kan det hålla hela vägen. Tre procent.

Tänk på att...

1 Maestro Crowe (V75-7) kommer hamna sist då han inte alls kan öppna bakom startbilen. Det krävs sedan en riktigt vass prestation för att vinna. Glöm inte kapable
9 Hacker Am som såg väldigt fin ut senast.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75-intervjuerna” med Nils Larsson på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons V75-system. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spikarna

3 Call Me Brodda (V75-4) är en fin häst som är startsnabb. Läget är passande och från spets i ett kort lopp är segerchansen god. Biken är på och jag litar på att Stefan Persson löser denna uppgift i en öppen jackpottomgång.

Miljonrensarna

Jag ser den tidiga spelfördelningen till gulddivisionen, V75-3, och anser att 1 Hawk Cliff är bortglömd av spelarna bakom favoriten 3 Disco Volante. Hittar bara Mika Forss rygg ledaren från start tycker jag att Hawk Cliff är intressant till elva procent. Han vann enkelt senast den 30 januari på Eskilstuna då han enkelt speedade ner Daniel Redéns stjärna Sorbet och hade tussarna kvar. Det är även mycket goda träningsrapporter från stallets försteman Andreas Lövdal. Fynd.

Jag nämner också 10 Night Brodde i samma lopp. Gör debut i gulddivisionen men hör hemma här med många fina meriter i bagaget. Speedade till seger senast efter en perfekt resa från vinnarhålet och kunde knäppa av Algot Zonett på linjen under Solvallas finaler den 6 februari. Jag räknar iskallt med att Conni Lugauer kör offensivt och synar dödens varvet kvar. Sju procent.

Tänk på att...

... Mantorp har ett kortare upplopp.

... det vankas plusgrader till helgen och vi får se hur banpersonalen bemästrar banan i denna superhärliga jackpottomgång.

... 1 Maestro Crowe (V75-7) är en favorit i fara då innerspåret kan ställa till det eftersom han är lite strulig av sig. Kusken och tränaren Johan Untersteiner är dock mycket skicklig och kanske kan greja detta ändå, men jag provar att fälla. Överkapacitet har han, men given för mig att gardera eftersom han är favorit i avslutningen då pengarna ska fördelas.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

3 Call Me Brodda (V75-4) har inte fått till det på slutet men det har varit i tuffa gäng. Har bättre förutsättningar nu. Spetsfavorit och har segrat i fyra av fem starter från den positionen. Hästen att slå.

1 Jaguar Dream (V75-5) är en topphäst som imponerade i comebacken senast. Lär laddas för ledningen men kan även vinna från andra positioner också.

Miljonrensarna

6 Ale’ Pride Gar (V75-6) gick i mål med krafter kvar senast. Är uppanmäld men är på rätt väg nu i ny regi. Formen uppåt. Fyra procent.

Tänk på att...

... det är jackpott när Mantorp står för värdskapet.

... förra lördagens omgång var svårlöst. Ingen fick sju rätt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Jackpott 50 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

V75-INTERVJUERNA: Jackpott 50 miljoner – är den bästa skrällen

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Hästar