Missnöjda – trots ledning inför returen

Uppdaterad 2016-07-28 | Publicerad 2016-07-27

"Riktigt bittert, det är för dåligt"

Rosenborg besegrade Apoel Nicosia från Cypern med 2–1 på hemmaplan.

Trots det var laget missnöjda efter matchen – det efter att Rosenborg ledde med 2–0.

– Riktigt bittert, det är för dåligt, säger Fredrik Midtsjø till Viasat 4, enligt Dagbladet.

Rosenborg slog ut de svenska regerande mästarna Norrköping i den andra kvalomgången till Champions League.

Under onsdagen var det dags för nästa kvalomgång då Rosenborg mötte Apoel Nicosia från Cypern.

Och norska laget skulle få en kanonstart då Rosenborg ledde med 2–0 i paus efter mål av Christian Gytkjær och Jørgen Skjelvik. Men Apoel lyckades reducera och slutresultatet blev 2–1 i den första matchen.

"Det är riktigt bittert"

Det var någonting som irriterade Rosenborg–spelarna efter matchen.

–  Riktigt bittert, det är för dåligt. I första halvlek står vi upp. De (Apoel) gör mål på en av sina få chanser, det är bittert, säger Fredrik Midtsjø till Viasat 4, enligt Dagbladet.

Även danska FC Köpenhamn spelade kval under onsdagen och klubben fick med sig 1-1 borta mot rumänska Astra Giurgiu. I Köpenhamn spelade landslagsbackarna Emil Johansson och Ludwig Augustinsson hela matchen. Dessutom vaktade Robin Olsén målet för Köpenhamn.

"Uträknade före matchen"

I förra kvalomgången slog Celtic ut Lincoln Red Imps från Gibraltar – men klubben förlorade överraskande nog den första matchen.

Det gick dock bättre för den skotska klubben i den första matchen i kvalomgång tre när Astana väntade på bortplan.

Matchen slutade oavgjort när Leigh Griffiths reducera till slutresultatet 1–1 i andra halvlek.

Mikael Lustig spelade hela matchen för sitt Celtic.

– Jag tror att vi var uträknade före den här matchen. Men vi står kvar med båda fötterna på jorden. Vi har en match till mot ett väldigt bra lag, säger Celtics tränare Brendan Rodgers.

För segrarna i tredje kvalomgången väntar ännu en omgång innan en plats i gruppspelet är säkrad – samtliga returmatcher spelas i nästa vecka.