Edmontons osannolika comeback – krossade Anaheim

Publicerad 2017-05-08

NASHVILLE. De hade tappat 3-0-ledning i slutminuterna i förra matchen – och tvingades klara sig utan skadade backarna Oscar Klefbom och Andrej Sekera i nattens ”do-or-die”-duell.

Så säsongen var i praktiken redan över för Edmonton Oilers när de gled ut på isen i Roger Place.

Men vad hände?

De klappade till Anaheim med osannolika 7-1.

– Vi bara bestämde oss för att göra vad som än krävdes för att vinna, säger Milan Lucic efter ha varit med och tvingat fram den hår vårens första Game 7.

Stanley Cup-serien Edmonton Oilers och Anaheim trotsar all logik och alla konventioner.
Först skrällde Oilers två gånger om i Honda Center i södra Kalifornien och såg ut att ha tagit strypgrepp på sin meriterade motståndare –  bara för att omedelbart tappa två raka hemma i febriga Rogers Place.

Sedan hände det verkligt bisarra i femte matchen. Ynglingarna från Alberta hade ledningen med 3-0 när bara tre minuter återstod, men lyckades tappa in tre mål när Ducks hade tagit ut målvakten – och fick till sist spö på övertid.

Häpnadsväckande match

En sådan smäll hade kunnat ta musten ur de allra flesta – och om det funnits  någon kvar skulle den definitivt dunstat när det blev känt att de skulle tvingas genomföra den sjätte måste-matchen utan tunga backduon Oscar Klefbom och Andrej Sekera.

Men Oilers la sig inte ner för att dö.

Tvärtom.

V-e-r-k-l-i-g-e-n tvärtom.

De gick, häpnadsväckande nog, ut och körde över ankorna.

De hade 5-0(!)-ledning redan efter första perioden, ökade på till 6-0 i början av andra och till slut fullbordade tyske Leon Draisaitl ett hattrick genom att pricka in 7-1.

– Det hade varit lätt att säcka ihop efter det som hände senast, men sådana är inte vi, säger hårdför Milan Lucic till klubbens hemsida.