Släppte in mål efter 4 sekunder – i debuten

”I dag går sympatipoängen till en ung kille i Björneborg”

Publicerad 2020-11-28

Rasmus Korhonen, Ässet.

Mardrömsdebut har fått ett nytt ansikte.

Ässäts målvakt Rasmus Korhonen, 18, släppte in ett rekordsnabbt mål efter fyra sekunder och byttes ut en minut senare.

Efteråt har han stöttats av Färjestads tidigare målvakt, Sinuhe Wallinheimo.

Efter en stark juniorsäsong fick Rasmus Korhonen äntligen göra proffsdebut mellan stolparna för Ässät.

Men det kunde ha börjat bättre för 18-åringen.

Räddade inte ett skott

TPS vann den första tekningen i mittzon varpå Markus Nurmi stormade in i anfallszon och med ett hårt handledsskott satte han pucken bakom 18-årige Korhonen.

Det hade gått fyra sekunder vilket är det snabbaste målet någonsin i Liiga, Finlands högsta ishockeyliga.

Korhonens tunga debut fortsatte och efter 1.20 byttes han ut efter att Juhani Jasu gjort 2–0. Korhonen hann inte med att rädda något skott.

”Bara en minut av livet”

Efteråt fick han stöd av Färjestads tidigare målvakt, Sinuhe Wallinheimo, som nu är riksdagsledamot i Finland.

”I dag går sympatipoängen till en ung kille i Björneborg. Låt inte detta göra dig nedstämd. Det är bara cirka en minut av ditt liv. Slå bort tankarna och fortsätt med ditt jobb”, skriver Wallinheimo på Twitter.

TPS vann matchen med 4–1.