Uppdaterad 2021-05-17 | Publicerad 2021-04-28

Mika Zibanejad har nått målstolpen 20 mål för sjätte gången i NHL-karriären.

I jakten på slutspelsplatsen är New York Rangers nu uppe i tre raka segrar.

Den svenske centern gjorde 3–1-målet mot Buffalo Sabres hemma på Manhattan.

Det är fjärde gången med New York Rangers och sjätte gången totalt som Mika Zibanejad kommer upp i 20 mål.

Hattrick och 6–3 följdes upp med ännu ett mål och 3–1 mot delstatskonkurrenten Buffalo Sabres.

Med sina 20 mål toppar den högerskjutande 28-åringen den svenska skytteligan i NHL tre mål före Gabriel Landeskog i Colorado Avalanche, med 46 poäng är han två poäng efter Nicklas Bäckström i Washington Capitals i poängligan.

Under de tre senaste veckorna är Mika Zibanejad poängstarkast i hela NHL och i april har han gjort 19 poäng på 15 matcher.

”Ger oss chansen”

New York Rangers hade vissa problem med Buffalo Sabres och Igor Shestyorkin gjorde 36 räddningar i matchen.

– Vi spelade klokt defensivt och offensivt och resultatet blev som det borde bli. Vi ger oss själva chansen att kriga för slutspel, säger den 25-årige ryssen som spelat 16 av 19 matcher sedan han kom tillbaka från skada.

Sam Reinhart kvitterade bortaledningen med fyra sekunder kvar av den andra perioden.

Formstarka Alexis Lafreniere och Mika Zibanejad fixade sedan segern i den tredje perioden med varsitt mål.

I den östra divisionen har New York Rangers med två matcher mer spelade fyra poäng upp till Boston Bruins på den fjärde och sista slutspelsmatchen.

För New York Rangers väntar tuffa dubbelmöten mot New York Islanders och Washington Capitals innan grundserien avslutas med dubbelmöte mot just Boston Bruins.