Hanses bakom Skellefteås kvittering

Publicerad 2016-04-17

Göteborg/Stockholm. Inkastad igår och från start för första gången i en slutsspelsmatch idag.

Då var Erik Hanses en av Skellefteås stora hjältar när man kvitterade finalserien.

– Det var bara att köra på, säger målvaktshjälten.

I första finalmatchen var det utan tvekan Frölunda som hade marginalerna med sig. En felaktigt dömd utvisning på Pär Lindholm ledde till att Frölunda kunde avgöra matchen.

När Scandinavium öppnade för finalmatcher för första gången på tio år var det omvända världen. Framför allt i första perioden.

Där hade nämligen Frölunda ett skott i ribban och ett i insidan av stolpen innan Skellefteå öppnade målskyttet genom John Norman.

– Vi saknar skärpan i avsluten och i sista delen av planen, konstaterade Roger Rönnberg i C More.

Men någon förbättring blev det inte i andra perioden. Erik Forssell visade att målformen håller i sig när allt ska avgöras. Hans tredje raka mål på lika många matcher betydde 2-0.

”Målvaktstavla av rang”

– En målvaktstavla av rang, ett mål som Johan Gustafsson självklart vill ha tillbaka, säger Sanny Lindström i C More.

Sebastian Aho tryckte in 3-0 innan perioden var över – och ytterligare en tiondel senare hade Skellefteå även 4-0 inne.

Det blev rätteligen bortdömt och Frölunda skapade lite nerv när Artturi Lehkonen lyckades överlista Erik Hanses för första gången.

Men matchen avgjordes definitivt när förra matchens olycksgubbe Pär Lindholm bröt en puck vid offensiv blå, åkte sig fri och satte dit 4-1 för Skellefteå.

– Den individuella prestationen av Lindholm är förstklassig, hyllade Sanny Lindström.

4-1 stod sig matchen ut och därmed är finalserien kvitterad inför final tre på tisdag.

”Bara att hålla i hatten”

Vid sidan av Lindholm var Erik Hanses givetvis en av de stora hjältarna när han höll emot Frölundas forcering både i början av första och i slutet av matchen.

– Det var rätt svettigt i början, det small i stolpar och grejer och de tryckte på rätt bra. Jag kände väl att det bara vara att bita i och ta sig igenom det, säger Hanses.