Carolinas kollaps: ”Helt chockad”

Publicerad 2018-03-14

NEW YORK. Carolina Hurricanes har åkt på många svidande förluster på slutet, men ingen lika hemsk som den mot Boston i natt.

När tio minuter återstod hade de ledningen med 4-1 – och lyckades ändå få stryk med 6-4.

– Jag är helt chockad, säger veteranen Justin Williams om nederlaget som antagligen dödade klubbens slutspelshopp.

Många trodde att Carolina nådde botten redan när de lyckades förlora mot ett uppgivet New York Rangers på Madison Square Garden igår natt – och i två och en halv period i nattens hemmamatch mot Boston verkade det som att spelarna var inne på samma linje, för de uppträdde med den typ av beslutsamhet som nästan bara revanschbegär kan mana fram och hade alltså ledningen med 4-1 när tio minuter återstod.

Men sedan gick golvet verkligen ur sydstatslagets säsong.

Bruins lyckades med tre mål inom loppet av en dryg minut utjämna – och hann sedan sätta ytterligare två innan slutsignalen.

”Oroande förlorarkultur”

– Jag är helt chockad, säger 36-årige veteranen Justin Williams till lokaltidningen The News & Observer.

– Vi har uppenbarligen inte tillräckligt av det som krävs, vi klarar inte av att säga att nu får det vara nog...

Coachen Bill Peters – som tvingas inse att chanserna att Canes ska kunna nå slutspel minskat dramatiskt senaste dygnet – instämmer.

– Det är oroande att en förlorarkultur slagit rot i den här laget, muttrar han.

Hattick av Pastrnak

För Boston var tredjeperioden i PNC Arena desto roligare – och särskilt gäller det David Pastrnak. Han fullbordade ett hattrick inom loppet av sju och en halv minut.

– Det var en enorm adrenalinrush för oss i den där tredjeperioden, säger hans kedjekamrat Brad Marchand till klubbens hemsida.

Eftersom Tampa samtidigt förlorade kröp Bruins, som har två matcher färre spelade, närmare förstaplatsen i Atlantic-divisionen – och på lördag möts just Boston och Tampa i en av årets dueller.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se