Little spräckte målnollan – när Linköping tog ny seger

Publicerad 2018-10-04

Under sina fyra första år i SHL snittade Broc Little 21 mål per säsong.

Nu har LHC-stjärnan spräckt årets målnolla – med två fullträffar i 7–4-segern mot Mora.

– Jag älskar att göra mål, så det var både kul och skönt förstås, säger Little till TT.

16, 28, 21, 19 – där har ni Broc Littles målproduktion under sina fyra säsonger i SHL (en i AIK och tre i LHC). Säsongen 2014/15 vann han SHL:s skytteliga med sina 28 fullträffar och lägg därtill att han vann skytteligan i Hockeyallsvenskan 2011/12 då han gjorde hela 36 mål på 51 matcher med Västerås.
När amerikanen inför den här säsongen vände hem till Linköping var det nog många som räknade med att han skulle leda laget offensivt, men så har det inte riktigt varit under de första omgångarna. Trots att LHC gått bra stod Little på noll mål (men fyra assist) efter sex matcher.

Men mot Mora lossnade det. Amerikanen gjorde 3-1 efter att ha satt pucken mellan benen på Christian Engstrand. Och Little var inte klar där. I tredje perioden höll han sig framme i powerplay och gjorde sitt andra mål för kvällen. Ett mål som betydde 6–3.

– Jag älskar att göra mål, så det var både kul och skönt förstås. Det brukar ju ofta bli så när man äntligen spräcker sin nolla, att man gör ett till av bara farten, säger Broc Little till TT.

”Ingen period vi är jättenöjda”

Kort efter Littles 3-1-mål kunde dock Mora reducera genom Adam Masuhr, men sedan åkte dalalaget på två tunga baklängesmål. Först gjorde James Wright 4-2, endast 36 sekunder efter Moras mål. En minuter senare fick Mora chansen i powerplay, men i stället för ytterligare en reducering gjorde Fredrik Karlström 5-2 .

Till slut vann LHC med 7–4 och därmed tog serieledaren femte raka trepoängaren på hemmaplan.

- Med risk för att låta tråkig kan jag bara säga att det enormt långt kvar. Men visst är det skönt och viktigt att ha fått en bra start. Det har gett oss ett härligt självförtroende och jag tycker spelet fungerar väldigt bra, säger Little.