Övertag Calgary när bittra rivalerna möttes igen

Lindholm till Sportbladet: Starkt att vi ändå vunnit

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. ”Markan” – Vancouver 2-1.

Calgary tog med en 4-3-seger i natt ledningen i serien mot Vancouver.

– Den här gången gjorde vi en bra match, men som helhet har nog Vancouver hittills varit lite vassare. Desto starkare är det att vi ändå vunnit, säger målskytten Elias Lindholm till Sportbladet.

Det är ju så upplägget ser ut i NHL den här komprimerade NHL-säsongen: Lagen i de nykomponerade divisionerna möts i kortare eller längre serier och spelar alltså mot varandra flera gånger i rad.

Calgary och Vancouver är just nu inne i en sådan serie a’ fyra matcher och efter nattens holmgång i Rogers Arena har Calgary alltså ledningen med 2-1.

– Ja, det var en skön och viktig seger. Vi gjorde en bra match ikväll, men som helhet har Vancouver hittills varit snäppet vassare, säger Elias Lindholm när vi når honom på Kanadas västkust.

– I andra matchen blev vi helt utspelade, men ”Markan” var helt otrolig i kassen. Det kändes lite surt att vi inte kunde hjälpa honom med en bättre insats när han spelade så sjukt bra. Desto skönare var det att vi kunde vinna åt honom ikväll istället.

Foto: DARRYL DYCK / TT NYHETSBYRÅN

Elias bidrog själv i hög grad till triumfen. Dels hade han assist på Johnny Gaudreaus matchavgörande övertidsmål, dels stod han för 2-2-kvitteringen när han och Rasmus Andersson kom loss i en två-mot-en-kontring i mitten av andra perioden.

– Jag fick en granatpassning av ”Ralle”, men lyckades ändå få kontroll på pucken och sedan bara sköt jag. Skönt förstås, det var ju ett väldigt viktigt mål. 

Granatpassning? Vad är det?

– Pucken ligger inte helt fint på isen, om man säger så…

Fullträffen var ”Lindys” femte för säsongen.

– Det känns helt okej, jag tycker jag spelat på en jämn nivå hela tiden, konstaterar han.

Nämnde granatkastaren Andersson svarade för ytterligare en assist – och en sådan hade också Elias Pettersson på Brock Boesers sena 3-3-kvittering.

I gästernas kasse stoppade Canucks nya spöke – ex-kompisen Markström – 30 skott.

– Han är verkligen en av världens bästa målvakter och det är så skönt att vi har honom på vår sida nu, myser landsmannen Lindholm.

Foto: JONATHAN HAYWARD / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONATHAN HAYWARD / TT NYHETSBYRÅN
Laddar Matchöversikt

För första gången sedan 31 januari var Buffalo Sabres – som haft svåra problem med covid-smitta i truppen – äntligen tillbaka i hetluften i natt.

Det gick sådär, de var rostiga och lite darriga efter det långa uppehållet och fick stryk med 3-1 av New York Islanders hemma i Keybank Center.

Det säger något att de i tredje perioden, när tröttheten började sätta in på allvar, inte avlossade ett enda skott mot mål.

– Noll skott…ja, det är hemskt, säger Victor Olofsson till Buffalo News.

Han kan dock trösta sig med att han gjorde enda hemmamålet, med en fruktansvärd slägga i ett powerplay i andra perioden – på assist från Rasmus Dahlin.

Laddar Matchöversikt

Kevin Stenlund smackade in ytterligare ett mål för Columbus i nattens bortamatch – på volley i slutet av första perioden.

Med den baljan gav han Blue Jackets 3-1-ledning, men den höll inte. Alls. Hurricanes iscensatte en vådlig vändning i andra och tredje och vann till slut med knockout-siffrorna 7-3.

– Vi behöver jobba på en del saker, morrar Columbus-coachen John Tortorella.

Laddar Matchöversikt

I Winnipeg blev det våldsam målfest mellan Jets och Edmonton Oilers. Hemmalaget hade ledningen med både 4-1 och 5-3, men precis i början av tredje kvitterade Ryan Nugent-Hopkins till 5-5.

Bara några minuter senare lyckades dock Blake Wheeler ge Jets ny ledning – och den stod sig till slutsignalen.

Laddar Matchöversikt

Arizona vann sin Game 7 mot St. Louis med 1-0!

På grund av covid-smitta och inställda matcher har ju Coyotes och Blues absurt nog mötts sju gånger i rad och inför nattens uppgörelse i Glendale stod det 3-3 i möten.

Men målet Clayton Keller satte i början av andra perioden avgjorde ”serien”.

– Det har varit kul, nästan som i slutspelet med riktigt tajta matcher. Att vi lyckas ta fyra av tre mot ett så bra lag är ett stort Steg framåt för oss, säger hjälten.

Laddar Matchöversikt

Jakob Silfverberg och Rickard Rakell hade varsin assist i Anaheims bortamatch mot San Jose, men förgäves. Sharks, med Erik Karlsson på skadelistan, vann med 3-2.

Laddar Matchöversikt

Matchen mellan Dallas Stars och Nashville Predators ställdes in – men för ovanlighetens skull inte på grund av covid. En sällsynt vinterstorm i Texas har senaste dygnet orsakat sådan oreda i Dallas, framförallt med strömavbrott, att borgmästaren helt enkelt beordrade ligan att skjuta fram matchen.


Missa inte 124 fullmatade sidor om världens bästa hockeyliga

Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!