Hedman: ”Vi går för guld – inget annat”

Publicerad:
Foto: TT

HOCKEY

WASHINGTON. Han har NHL-karriärens bästa säsong bakom sig – och nu ser Victor Hedman fram emot att förlänga den med ett lyckat VM med Tre Kronor.

– Jag känner att jag tagit steg framåt i år och är väldigt sugen på att fortsätta. Det ska bli väldigt inspirerande att få spela med landslaget. Självklart siktar vi på guld, det finns inget annat, säger den Norris Trophy-aktuelle Tampa Bay-backen till till Sportbladet

På Skärtorsdagens morgon blev det ju känt att Tre Kronor säkrat starkast möjliga förstärkning till VM i Köln.

Victor Hedman, Tampa Bay Lightnings 25-årige försteback, kommer hem .

– Ja, vi jag har haft väldigt bra kommunikation med landslagsledningen hela säsongen och när vi nu till sist hamnade på fel sida slutspelsstrecket med Lightning behövde jag inte fundera särskilt länge på att tacka ja, säger han på telefon från det soliga Florida.

Hedman har sin hittills bästa NHL-säsong bakom, slutade med sina 72 poäng tvåa i backarnas poängliga – före kompisen Erik Karlsson – och kommer troligen att bli nominerad för en Norris Trophy, det årliga priset till ligans bäste back.

– Jag känner att jag tagit steg framåt i år och är därför sugen på att fortsätta spela, säger han.

”Väldigt inspirerande”

– Helst hade jag förstås gjort mig redo för slutspelsmatcher med Tampa här borta, men när det nu blivit så här ser jag fram emot VM istället. Det ska bli väldigt inspirerande att få spela med landslaget.

Och ”Vigge”, som han kallas, hoppas att äventyret slutar med att en guldmedalj hänger runt halsen på honom.

– Ja, självfallet siktar vi på guld. Det finns inget annat, klargör han.

– Det är långt dit dock, och man ska inte se för långt framåt. Det kommer bli tufft, vi får som vanligt fokusera på en match i taget.

Rickard Grönborg & co har också tagit ut Vancouver-backen Alex Edler samt Carolina-trion Elias Lindholm, Victor Rask och Joakim Nordström.

Även sådana som John Klingberg, Dallas, och Colorado-svenskarna Gabriel Landeskog och Carl Söderberg finns tillgängliga.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!