Svenskarna gjorde succé i Calgarys rekordmatch

Publicerad 2022-01-27

Calgary Flames kan vara på väg att hitta storformen.

7–1 mot St Louis under tisdagen följdes under natten upp med 6–0 mot Columbus, i en match där Elias Lindholm nådde en efterlängtad milstolpe.

Elias Lindholm och hans Flames var verkligen på hugget under nattens drabbning med Columbus Blue Jackets.

Kanadensarna slog lagrekord i avfyrade skott och matade hela 62 avslut mot Elvis Merzlikins i Columbus-målet.

Mikael Backlund gav Calgary ledningen i storkrossen efter ett par minuter in i första perioden med ett hårt slagskott från vänstra tekningscirkeln.

Hans första mål på 19 matcher.

Andrew Mangiapane och Matthew Tkatchuk följde upp målskyttet och gav Flames en trygg ledning inför sista perioden.

Lindholm nådde milstolpe

Sedan var det äntligen dags för Elias Lindholm.

Efter bara 30 sekunder klev han fram, efter utmärkt förarbete av Johnny Gaudreau, och vinklade in 4-0 till Calgary. Målet innebar 27-åringens 400:e poäng i karriären.

Matchen slutade till slut 6-0 till Calgary.

Utöver Lindholms succé höll Jakob Markström sin sjätte nolla för säsongen, vilket innebär att han behåller positionen som den målvakt som har hålla nollan flest gånger under säsongen.

– Uppenbarligen spelade vi 60 minuter utmärkt hockey. Vi gav dem ingenting alls, inte ens när vi ledde med ett par mål, säger Markström till nhl.com efter matchen.

I övrigt gjorde Rasmus Andersson assist, hans fjärde poäng på de fyra senaste matcherna.