Boucher ångrar sig: ”Jag mår dåligt”

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Händelsen och uttalandena har rört upp känslor.

Dagen efter har Jordan Boucher ångest – han har ändrat sig och ber om ursäkt.

– Det känns hemskt, faktiskt, säger den Örebro-forwarden till Nerikes Allehanda.

Det var i andra minuten i matchen Örebro–Brynäs på torsdagskvällen som Jordan Boucher fullföljde en tackling bakom mål.

Den 25-årige kanadensaren från Montreal hopptacklade Linus Ölund och träffade huvudet med vänstra axeln med uppåtgående kraft.

Brynäs-forwarden blev liggande på isen, benen bar inte och klubben bekräftade under fredagen att Linus Ölund drabbats av en hjärnskakning.

Domarna missade situationen, men situationsrummet anmälde Jordan Boucher till disciplinnämnden och dömde honom till sex matchers avstängning.

Efter matchen sa Jordan Boucher till Gefle Dagblad att han tyckte att det var en ren tackling, att han inte trodde att han hade kunnat göra något annorlunda och att han skulle göra samma sak om han hamnade i samma läge igen.

Skickat sms

Efter att ha sett händelsen i efterhand har han vänt helt och är rejält ångerfull.

– Jag vill ta tillbaka det jag sa efter matchen. Jag vet att jag sa att det var en ren tackling och att jag skulle göra samma igen om jag hamnade i samma situation. Men jag tror bara det var känslorna direkt efter matchen. Sedan dömde inte domarna någon utvisning så jag trodde tacklingen var fair, säger Jordan Boucher till lokaltidningen.

Han säger att han tycker att det inträffade känns jobbigt.

– Jag ångrar min tackling. Det var en liten uppåtgående rörelse. Det var inte min avsikt att skada honom och jag mår dåligt över det hela. Det känns hemskt, faktiskt. Jag hoppas att han är okej. Skulle det hända igen skulle jag definitivt göra det annorlunda, säger Jordan Boucher.

Han har också hört av sig till Linus Ölund för att be om förlåtelse.

– Jag skickade ett mess efter att jag fick hans nummer. Jag meddelade att jag tar tillbaka det jag sa och att jag ber om ursäkt. Jag borde ha visat mer respekt, säger Jordan Boucher.

Kom på tryout

Örebro vann matchen mot Brynäs med 6–1.

Jordan Boucher kom till Örebro inför förra säsongen som try out till att börja med.

Rögles 18-årige forward Nils Höglander blev också anmäld till disciplinnämnden efter en brutal tackling på Fredrik Styrman.

Jordan Boucher fick sex matchers avstängning och Nils Höglander fem matchers avstängning.

Enligt Nerikes Allehanda fick Jordan Boucher spela back på fredagens träning, vilket tydligt visade att klubben räknade med att han skulle bli avstängd.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!