I dag kom lagets fjärde förlust på fem matcher mot Tingsryd.

Filip Owesson avgjorde med sitt femte mål för säsongen.

AIK Ishockey

Tingsryds AIF var nederlagstippade av såväl experter som tränare inför årets hockeyallsvenska, men har överraskat positivt.

I dag fick AIK åka hem tomhänta från Nelson Garden Arena efter att hemmalaget vunnit med 3–1.

Filip Owesson gjorde det matchavgörande målet i andra perioden. Den 27-årige forwardens femte mål på lika många matcher den här säsongen.

Tappat nio bästa poängplockarna

Ytterligare en tung förlust för fjolårets grundserievinnare AIK, som inför den här säsongen tvingades skära ner i budgeten rejält.

Laget har tappat sina nio (!) bästa poängplockare från i fjol och har ett till stora delar nytt lagbygge.

I höst har laget förlorat fyra av de fem inledande matcherna, vilket innebär en 13:e plats i tabellen.

Almtuna är det enda laget som ännu inte har vunnit den här säsongen. I dag fick laget med sig en poäng mot Mora som vann med 2–1 efter straffar. Johan Persson sköt hem extrapoängen till mora.

Vita Hästen vann hemma mot Västervik med 3–2. Anton Johansson blev matchvinnare då han avgjorde i powerplay i början av den tredje perioden.

Timrå är ännu obesegrade. I dag kom lagets femte raka seger, efter straffar borta mot BIK Karlskoga. Albin Lundins galna målform håller i sig, det var nämligen han som avgjorde tillställningen. Hans sjunde mål för säsongen.