Vädjar om ”Bäckis” efter tunga förlusten

Publicerad 2020-08-15

NEW YORK. Washington Capitals fick klara sig utan Nicklas Bäckström – och då gick det åt skogen igen.

New York Islanders kramade saften ur dem med sin blytunga hockey, tog en rättvis 5–2-seger och ser ut att vara på väg att skicka hem Ovetjkin & co från bubblan i Toronto tämligen omgående.

– Jag vet inte säkert men hoppas verkligen Nicklas kan spela nästa match, säger bekymrade Caps-coachen Todd Reirden.

Nej, det går inte alls som Washington hade tänkt sig i serien mot förre coachen Barry Trotz och hans Islanders.

I nattens möte fick de visserligen igång Alex Ovetjkin, den viktigaste pjäsen i hela laget. Ryssen – som tidigare under den två veckor långa vistelsen i Toronto inte hade fått in en enda puck – såg redan i första minuten till att ge ”hemmalaget” 1-0-ledning och pangade in ytterligare en fullträff i andra perioden.

Men förgäves.

Islanders kom hela tiden tillbaka och när de efter halva matchen skaffade sig 3-2-ledning var det kört. De återstående 30 minuterna stängde de effektivt sin planhalva, höll ”Ovie” och andra offensiva fantomerna på betryggande avstånd från ytor där farliga chanser skapas och tömde matchen på syre.

Tacklades hårt

Till slut vann Long Island-laget med 5-2, har därmed 2-0-övertag i serien och kan skaffa matchboll i en matiné på söndag (18.00, svensk tid).

– Men vi har varit i den är situationen förr. Vi vet vad som krävs, säger Ovetjkin till Washington Post.

Stjärnbacken John Carlson understryker samma sanning, men påpekar samtidigt att skärpning krävs.

– Mycket måste bli bättre. Vi är kapabla till så mycket mer, menar han.

Nicklas Bäckström missade matchen på grund av den misstänka hjärnskakning han ådrog sig i samband med Anders Lees omtalade tackling i början av första matchen och han saknades svårt.

– Jag vet inte säkert, men hoppas verkligen Nicklas kan spela på söndag, säger coachen Todd Reirden.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se