Tvåmålsskytt och rekord – på sin födelsedag

Publicerad 2018-01-25

Djurgården krossade Rögle.

Samtidigt passade Lukas Vejdemo på att göra två mål och slå sitt poängrekord i SHL – på sin födelsedag.

– Det kunde inte bli en bättre födelsedag, säger Vejdemo efter 6–2-segern.

Efter en mållös förstaperiod, som inte innehöll särskilt mycket mer än en missad straff av Djurgårdens Jonathan Davidsson, blixtrade hemmalaget till i mellanakten.

Trots att Rögle hade vunnit mest och släppt in minst av samtliga SHL-lag de senaste fem omgångarna såg ängelholmarna ointresserat ut på Hovet och

Djurgården tilläts långa stunder åka slalom i anfallszonen.

Då kom också utdelningen.

Linus Johansson inledde målskyttet efter att ha förvaltat Mikael Ahléns framspelning fram till 1–0.

Åtta minuter senare hade Djurgården punkterat matchen.

Blixtryck i mellanperioden

Calle Ridderwall hittade först en lucka när han sköt 2–0 innan Lukas Vejdemo, bara 28 sekunder senare firade sin födelsedag genom att styra in 3–0-målet.

Målet var dessutom 22-åringens 18:e poäng vilket innebär att han nu slagit sitt tidigare poängrekord i SHL från säsongen 2015-16.

Han har fått sitt riktiga genombrott den här säsongen.

– Ja, det tycker jag. Jag var inte nöjd med förra säsongen, men nu känns det mycket bättre. Jag får ta ett större ansvar och får mer istid. Jag känner mig större och starkare, säger Vejdemo.

Rögle tog en time out efter 3–0-målet, men det hjälpte föga.

– Vi malde ner Rögle och fick utdelning. Det kändes som att vi stängde matchen i andra perioden, säger Vejdemo.

I den tredje perioden fortsatte Djurgårdens målproduktion när Djurgården utökade till 4–0 genom backen Tom Nilsson som smög sig ner från sin backplats och borrade upp pucken i nättaket.

Rögle reducerade innan Linus Johansson prickade in sitt andra mål i matchen fram till 5–1 och även han slog därmed också sitt personliga poängrekord (17 poäng).

Blev tvåmålsskytt

Efter ännu Rögle-reducering fick Vejdemo ännu större anledning att fira när han gjorde sitt andra mål fram till 6–2.

Vejdemo är draftad av Montreal Canadiens i den tredje rundan och trots att han nyligen förlängde kontraktet med Djurgården börjar han snegla mot NHL.

– Jag har kontakt med Montreal och får se vad som händer.

Känner du dig redo för NHL?

– Det får jag nog utvärdera efter säsongen, men målet är att spela där borta. Just nu är det fokus på Djurgården.