Poängkungen bakom Färjestads seger

Publicerad 2018-10-20

En poängkung har vaknat.

Johan Ryno gjorde två poäng för första matchen i år och ledde Färjestad till seger mot Djurgården.

– Han trycker sig in i köttet och hjärtat på Djurgården, säger Johan Tornberg i C More.

Färjestad BK

Det blev en märklig start på klassikermötet mellan Färjestad och Dif när bortalagets Bobbo Petersson snopet fick skrinna av isen redan efter åtta minuter för att lagledningen glömt att anmäla honom i laguppställningen.

Kort därefter kopplade Färjestad greppet om matchen när Joakim Nygård satte 1–0 för Färjestad i spel fem mot fyra på en läcker assist från Johan Ryno.

– Det är skönt, det har varit tufft i powerplay. Men nu fick vi in två mål senast och så kom det ett i dag med. Vi tar mer avslut nu, säger Joakim Nygård i C More.

Snyggt kvitteringsmål

I andra perioden var det även bud på 2–0 till Karlstadlaget flera gånger om men Adam Reideborn stod emot med flera klassräddningar i den öppna och underhållande mellanakten.

Djurgården saknade inte heller chanser och efter att ha fått ett mål bortdömt för målvakts-interference kom utdelningen i powerplay med bara 40 sekunder kvar av perioden. I 1,30 tryckte Dif:s tunga powerplayformation på och ett klapp-klapp spel från Emil Bemström till Jacob Josefsson räckte till slut för att överlista Markus Svensson i FBK-målet.

Tre mål på fyra minuter

I tredje var det dock inget snack.

Johan Ryno, som gjorde 46 poäng på lika många matcher i fjol, har haft det tufft med poängmakandet så här långt. Men av ett svajigt självförtroende syntes ingenting när han bröt in från bakom mål och forcerade in 2–1.

– Han trycker sig in i köttet och hjärtat på Djurgården och förvaltar det också genom att trycka den stolpe in, säger expert Johan Tornberg.

Ny sjua i tabellen

En minut senare var det dags för ett nytt powerplaymål, den här gången för Linus Johansson och rycket fullbordades av Oskar Steen som satte tredje hemmamålet på fyra minuter.

Djurgården började plocka ut målvakten redan med knappt åtta minuter kvar och powerplay. Då blev det inget mål, men när man fick en ny chans dundrade Emil Bemström in ett handledsskott med dryga tre minuter kvar. Djurgårdens press fortsatte men det sista tröstmålet från Jakob Lilja dröjde till det var tre sekunder kvar.

Färjestad kunde därmed räkna hem en andra rak trepoängare och en klättring till sjundeplats i tabellen.

– Vi är för dåliga i dag, vi har problem i både passningsspel och skridskoåkning, säger Dif-tränaren Robert Ohlsson.