Luleå klart för semifinal – Andreasson hjälte igen

Örebro utslagna ur SHL-slutspelet

Publicerad 2022-04-08

Luleå är klart för SM-semifinal.

Det blev 3–2 hemma mot Örebro efter succérookien Pontus Andreassons förlängningsavgörande.

– Herregud, det känns som att det mesta går in, säger han till C More.

Segern innebär att Luleå avancerar till semifinal efter 4–1 i matcher.

Hemmalaget var nära att vinna redan under ordinarie tid, men med knappt sju minuter kvar sköt Örebrostjärnan Rodrigo Abols matchen till förlängning.

– Någon i Luleå ska bli hjälte i dag, sade Linus Omark till C More i pausen.

Och han fick rätt.

Framgångssagan fortsätter

I den femte perioden klev kedjekamraten och succéliraren Pontus Andreasson fram på nytt.

23-åringen överlistade Jhonas Enroth med ett rappt handledsskott mellan benen, rookiens sjunde mål på fem matcher i slutspelet.

– Jag försökte bara få den på mål. Otroligt skönt, säger Andreasson.

Klubbrekord av Omark

Omark själv hade som vanligt en stor del i segern och gjorde poäng för 13:e matchen i rad.

Han satte nytt klubbrekord för antal poäng i grundserien. Nu är han störst om man räknar in slutspelet också.

Omark assisterade både till Sami Lepistös 2–1-mål och till avgörandet, hans 67:e poäng den här säsongen. Därmed passerar han legendaren Mikael Renberg som gjorde 65 poäng säsongen 2000/2001.